Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Havalimanı'na 'Büyük Göç' Başladı: Taşınma Süreci Nasıl Olacak?

etiket İstanbul Havalimanı'na 'Büyük Göç' Başladı: Taşınma Süreci Nasıl Olacak?

Yüksel Venedik
03.04.2019 - 17:43 Son Güncelleme: 05.04.2019 - 14:48

Türk Hava Yolları, 45 saat sürecek büyük taşınma ile İstanbul Havalimanı'na geçiyor. 47 bin 300 ton malzemenin taşınacağı 'büyük göç' sürecinde İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatılacak. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

THY'ye ait malzeme ve araçları nakleden ilk tırlar yeni havalimanına ulaştı.

THY'ye ait malzeme ve araçları nakleden ilk tırlar yeni havalimanına ulaştı.

Türk Hava Yolları'nın, daha önce 1-3 Mart arası planlandığı açıklanan ancak çeşitli nedenlerden ötürü ertelenen taşınma operasyonu, 5 Nisan Cuma sabahı saat 03.00'te başladı ve 6 Nisan Cumartesi akşamı saat 23.59'da tamamlanacak. 

AA'nın aktardığı bilgiye göre, 6 Nisan 02.00 ile 14.00 saatleri arasında Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı uçuşlara kapatılacak.

Atatürk Havalimanı’ndan yolcu taşıyacak son uçak ise Singapur seferini yapacak. Çift taraflı olarak ticari yolculu uçuşlara ara verilecek 12 saatlilk sürenin ardından THY ilk uçuşunu 6 Nisan TSİ 1400’da İstanbul Havalimanı’ndan Ankara’ya yapacak.

47 bin 300 ton ağırlığında malzemenin taşınacağı operasyonda 800 kişi çalışacak

47 bin 300 ton ağırlığında malzemenin taşınacağı operasyonda 800 kişi çalışacak

'Büyük göç' esnasında Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 47 bin 300 ton ağırlığında, 10 bin parçadan fazla malzeme taşınacak.

5 bin tır hacminden fazla malzemenin taşınacağı operasyonda 800 kişi çalışacak. Taşıma sürecinin, İstanbulluların günlük yaşamına etkilerini en aza indirmek içinse bazı önlemler alındı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanmak zorunda kalan araçların, yolun trafiğe kapatıldığı 24 saat boyunca FSM Köprüsü'nden geçişine izin verilecek.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kullanmak zorunda kalan araçların, yolun trafiğe kapatıldığı 24 saat boyunca FSM Köprüsü'nden geçişine izin verilecek.

Taşınma sürecinde kapatılacak yollar arasında Yavuz Sultan Selim Köprüsü de yer alıyor. Bunun dışında kapatılacak diğer güzergahlar şu şekilde:

'Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na gidiş istikameti, 5 Nisan saat 22.00'den itibaren 6 Nisan saat 10.00'a kadar, 12 saat boyunca, Yeşilyurt havuzlu kavşaktan başlayarak, Atatürk Havalimanı Caddesi, Mahmutbey Yeşilköy Bağlantı yolu (Basın Ekspres Caddesi), O-7 Kuzey Çevre Otoyolu (İCA İşletmesi), O-6 Kuzey Marmara Otoyolu'ndan İstanbul Havalimanı girişine kadar, 6 Nisan saat 10.00'dan saat 23.59'a kadar 14 saat boyunca, Yeşilyurt havuzlu kavşağından başlayarak, Atatürk Havalimanı yönünde, Atatürk Havalimanı Caddesi, Mahmutbey-Yeşilköy bağlantı yolu (Basın Ekspres Caddesi) Mahmutbey Kavşağı'na (Mall Of İstanbul Mevkisi) kadar, İstanbul Havalimanı'ndan Atatürk Havalimanı'na dönüş istikametinde, 6 Nisan saat 01.00'den itibaren aynı gün saat 10.00'a kadarki 9 saatlik süreçte, İstanbul Havalimanı'ndan başlayarak, O-6 Kuzey Marmara Otoyolu (Avrupa Otoyolu Yatırım ve İşletme AŞ), O-7 Kuzey Çevre Otoyolu, Mahmutbey-Yeşilköy bağlantı yolu (Basın Ekspres Caddesi) Yeşilyurt Havuzlu Kavşağa kadar, 5 Nisan saat 22.00'den başlayarak, O-7 Kuzey Çevre Otoyolu'nun Mahmutbey Kavşağı ile Reşadiye Kavşağı arasında kalan kesimi 24 saat boyunca kapatılacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kullanmak zorunda kalan tüm araç sınıflarının yolun trafiğe kapatıldığı 24 saat boyunca Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişine izin verilecek.'

İstanbul Havalimanı için "IST" kodu kullanılacak.

İstanbul Havalimanı için "IST" kodu kullanılacak.

Şu anda Atatürk Havalimanı'nın IATA kodu olan IST, büyük taşınmanın ardından İstanbul Havalimanı için kullanılacak.

Atatürk Havalimanı'nın kodu ise ISL olacak.

'Evimiz Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldığımız için hüzünlüyüz'

'Evimiz Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldığımız için hüzünlüyüz'

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, taşınma operasyonuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

'Doğup büyüdüğümüz evimiz Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldığımız için hüzünlüyüz, diğer tarafta ise dünyanın havacılık merkezi bizim evimiz olacağı için heyecanlıyız. İki gün sonra cuma günü başlayacak büyük taşınma ile yalnızca Türkiye'de değil, dünya sivil havacılığında büyük bir değişim olacak. İstanbul Havalimanı gökyüzünün rengini kırmızı-beyaz ile değiştirecek.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
437
197
162
53
26
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Abdullah Meşeli

ya amınakoydumunun çocukları bi haberide beğenin sizin yapıcağınız muhalefetliği sikeyim herşeye dislike bu nedir ya

Abdullah Meşeli

aynen birader bu havalimanının kazık olduğunun bir tek siz farkındasınız geri kalan insanların bir bok bildiği yok. ben bu havalimanının bir gram gereksiz ol... Devamını Gör

Mami papi

En büyük cami, en buyuk havaalani, en buyuk kopru, en buyuk ekran... Bu büyüklük kompleksinin kaynağı neresi acaba 😂

Jander Sunstar

Yanında bonus olarak en büyük rant, en büyük rüşvet, en büyük adam kayırmaca geldiği için elbette. Gerçi senin dediğinde olabilir.

ntyz

Havacı olarak, tüm camiaya ve ülkeme hayırlı olmasını diliyorum. Umarım Türkiye'yi beklendiği noktaya ulaştırır yeni havalimanı. Yeni havalimanında çalışaca... Devamını Gör