Görüş Bildir
Haberler
AKP'li İl Başkanı: 'Ankara'da Tüm Oyların Yeniden Sayılması İçin Başvurduk'

etiket AKP'li İl Başkanı: 'Ankara'da Tüm Oyların Yeniden Sayılması İçin Başvurduk'

AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan açıklama yaptı. Özcan, 'Tüm Ankara’daki 12 bin 180 sandığın sayılması talebiyle İl Seçim Kurulu’na müracaatımızı yapmış durumdayız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özcan şunları söyledi:

'Kullanılan oyların ilçe seçim kurullarınca yeniden sayımıyla ilgili talepte bulunmamıza rağmen, talebimiz hukuka ve yasaya aykırı şekilde; Akyurt, Ayaş, Elmadağ, Etimesgut, Evren, Güdül, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Kızılcahamam, Mamak, Yeni Mahalle, Çankaya 1-2-3'üncü seçim kurullarında reddedilmiştir. Altındağ, Bala, Beypazarı, Çamlıdere, Çankaya 4'üncü seçim kurulu, Çubuk, Gölbaşı, Keçiören, Polatlı, Sincan, Şereflikoçhisar'da ise talebimizin tamamı kabul edilmesi gerekirken kısmen kabul edilmiştir.

Kabul edilen ilçe seçim kurulları fahiş orandaki geçersiz oylar nazara alındığında, bu denli fahiş miktarda geçersiz oyun bir sandıkta çıkmış olması hayatın olağan akışına uygun düşmeyeceğinden yeniden sayıma karar verilmiştir.'

"Seçmen iradesinin sandığa doğru yansıtılmadığı görülmektedir"

"Seçmen iradesinin sandığa doğru yansıtılmadığı görülmektedir"

İlçe seçim kurullarınca yapılan sayımlarda AKP'nin oyunun 1807 arttığını söyleyen  Özcan, 'Yaptığımız incelemelerde sandıklarda birçok sandıkta, sandık sonuç tutanaklarının gerekçe kısmında geçersiz oyların gerekçesinin yer almadığı, sandık kurulu başkanları tarafından gerekli titizliğin gösterilmediği, bu şekilde seçmen iradesinin doğru bir şekilde sandık sonuç tutanaklarına yansıtılmadığı açıkça görülmektedir. Asıl olan temel bir hakkın korunması olup, belirlenen usul kuralları, hakkın güvenli şekilde kullanılmasına temin edilen araç niteliğindedir.' dedi.

"Tüm sandıkların yeniden sayılması için başvurumuzu yaptık"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özcan şöyle devam etti:

'Sandık kurulu başkanı ve üyelerinin oy sayım sırasında, kanunları gereği gibi yerine getirmemeleri nedeniyle seçim sonrası ortaya çıkan kaosu önlemek ve seçim güvenliğini sağlmak, itirazlar sonucunda da mümkün olmamıştır.

Şimdi ise geçersiz oyların sayımında ortaya çıkan fahiş maddi hatalar, hukuka aykırılıklar içerir somut sonuçlar göz önünde tutularak kamuoyunun tereddütlerinin giderilmesi, hukuk devleti olmanın gereği, seçmenin iradesinin sandığa yansıması, birbirleriyle çelişen hata ve hukuka aykırılıkların giderilmesi için tüm Ankara'daki 12 bin 180 sandığın sayımına karar verilmesi talebiyle İl Seçim Kurulu'na müracaatımızı bugün itibariyle yapmış durumdayız.'

"Fark bin 139 daraldı"

"Fark bin 139 daraldı"

Özcan, 'Mansur Yavaş ile Mehmet Özhaseki arasındaki fark an itibariyle ne kadar oldu' sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

'İtirazlarımız olmadan önce 124 bindi. Normalde bu rakam 123 bine düştü. Buradaki bin 807 oy lehimize, 668 oy da CHP’nin lehine çıkmış oldu. Fark da bin 139 daralmış oldu' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
383
231
86
16
7
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
elif plt

Sizi bu günlere getirenin de, size oy verenin de , size sessiz kalanların da, size bir bardak su verenin de sülalesi kurusun.

Emre Güneş

Yeter ya nedir bu hazımsızlık adam gibi kabullenin tabi paralar elden gidiyo ya tutuştunuz

Hakan A

Sandıkta bulunan parti görevlileriniz ne yapıyordu? Geçersiz oyları tespit ederlerken gözleri gazoz kapağı mıydı?

Bozkurt

Bence geçersiz oyların ölçütlerini değiştirerek saydırmak gibi bir amaç gütmüş olabilirler. Bu yüzden hatayı sandık görevlilerinde aramak doğru değil diye dü... Devamını Gör