Görüş Bildir
Haberler
Bıçakladığı Eşiyle İlgilenen Doktorlara 'İhmal' Davası Açan Kadın, Verilen Karara Tepkili

Bıçakladığı Eşiyle İlgilenen Doktorlara 'İhmal' Davası Açan Kadın, Verilen Karara Tepkili

Samsun'da yaşayan Bedriye Altun, 2014 yılında  kendisine ve çocuklarına sürekli olarak şiddet gösteren eşi Erdoğan Altun'u karnından bıçaklayarak yaralamıştı. Erdoğan Altun, hastaneye kaldırılarak tedavi görmüş ardından taburcu edilmişti. Ertesi gün fenalaşan ve aynı hastaneye kaldırılan Altun, hastanede yaşamını yitirmişti. 

5 yıl 5 ay hapis cezası alan Bedriye Altun, bir buçuk yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldu ve eşiyle hastanede ilgilenen doktorların ihmali olduğunu belirterek dava açtı. Doktorlardan biri beraat ederken, diğeri iyi hal indirimi de alarak 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bedriye Altun ise verilen karara öfkeli.

Karnından yaralayıp ekiplere haber verdi.

Karnından yaralayıp ekiplere haber verdi.

13 Kasım 2014 tarihinde meydana gelen olayda, Erdoğan Altun, eve alkollü geldi. Kızlarına şiddet uygulamaya başlayan Altun'u eşi Bedriye Altun engellemeye çalıştı. Bunun üzerine Erdoğan Altun, eşine de şiddet uygulamaya başladı. Çiftin arasında yeniden tartışma çıkmasının üzerine Bedriye Altun, mutfaktan aldığı bıçakla eşini karnından yaraladı. Bedriye Altun, olayın hemen ardından ilk yardım ekiplerine haber verdi. Polis ekiplerince gözaltına alınan Altun, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

Erdoğan Altun, ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Ancak ertesi gün fenalaşmasının ardından Bedriye Altun eşini yeniden aynı hastaneye götürdü. Erdoğan Altun hastaneye kaldırılmasının ardından yaşamını yitirdi. Erdoğan Altun'un hayatını kaybetmesiyle Bedriye Altun yeniden gözaltına alındı.

'Tahrik altında yaralama sonucu ölüme sebebiyet verme' suçundan hapis cezası aldı.

'Tahrik altında yaralama sonucu ölüme sebebiyet verme' suçundan hapis cezası aldı.

DHA'nın aktardığına göre, Bedriye Altun, 'yakın akrabayı öldürmek' suçundan Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce müebbet hapis cezasıyla yargılandı. Altun, 'tahrik altında yaralama sonucu ölüme sebebiyet vermek' suçundan dolayı 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Altun'un 1,5 yıl cezaevinde kalmasının ardından yattığı süre zarfı göz önüne alınarak Şubat 2016 yılında tahliye edildi.

'Ağır hizmet kusuru' olduğu ortaya çıktı.

'Ağır hizmet kusuru' olduğu ortaya çıktı.

Altun, eşinin ölümünün ihmalden kaynaklandığını belirterek ve Acil Tıp Uzmanı Uzman Doktor B.T. ve Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Yılmaz K. hakkında şikayetçi oldu.

Yapılan soruşturma kapsamında Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan otopsi raporunda, sol karından giren kesici aletin batın boşluğuna ulaştığı, burada bağırsak yaralanmasına neden olduğu, bağırsak içeriğinin karın içerisine dağıldığı bilgileri yer aldı. Ayrıca hazırlanan raporda, 'ağır hizmet kusuru' olduğu da belirtildi.

Yerel mahkeme iki doktora da beraat verdi

Yerel mahkeme iki doktora da beraat verdi

Adli Tıp Kurumu raporunun ardından, Samsun 5'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yapılan yargılama sonucu, Bölge Mahkemesi, 7 Şubat 2019 verdiği kararında olay günü nöbetçi doktor olan Acil Tıp Uzmanı B.T.'nin kusurlu olmadığını bildirdi ve 2 doktor da beraat etti. 

Bedriye Altun, iki doktorla ilgili verilen karara, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nde itiraz etti. Bölge Mahkemesi, 7 Şubat 2019'da verdiği kararında, olay günü nöbetçi doktor olan Acil Tıp Uzmanı B.T.'nin kusurlu olmadığını bildirerek, beraat kararına yapılan itirazı reddetti.

"Kusurlu eylem ile ölüm arasında illiyet bağı kurulamadı"

"Kusurlu eylem ile ölüm arasında illiyet bağı kurulamadı"

Bölge Mahkemesi, Genel Cerrahi Uzmanı Yılmaz K.'nın ise, yapılan müdahalenin ardından Erdoğan Altun'u 24 saat gözlem altında tutmak yerine taburcu ettiğini belirtti. Bölge Mahkemesi, 'Ancak bu kusurlu eylem ile ölüm arasında illiyet bağı kurulamadı' ifadelerine yer verdi.

Bölge Mahkemesi, bu kararının ardından Genel Cerrah Uzmanı Yılmaz K.'ya 'ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak' suçundan 3 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Ayrıca mahkeme, Yılmaz K.'nın sabıkasız oluşundan ötürü iyi hal indirimine giderek cezayı 2 ay 15 güne indirdi. Ceza, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kapsamında ertelendi.

"Daha fazla ceza almasını bekliyorduk"

"Daha fazla ceza almasını bekliyorduk"

Bedriye Altun karara tepki gösterdi:

'Çocuklarımı ve kendimi korumak, eşimi korkutmak amacıyla bunu yaptım. Eğer doktor eşimle doğru düzgün ilgilenseydi karnındaki yarayı görebilirdi ama yapmadı. 'Deri yırtığı' diyerek eşimi eve gönderdi.  Eşim ertesi gün rahatsızlandı. Tekrar hastaneye götürdük. Ameliyata alındı ancak vefat etti. Eşim hayatını kaybetti. Biz daha fazla ceza almasını bekliyorduk. Çünkü eşim vefat etti, ben hapse girdim, bütün hayatımız değişti. Bu olay nedeniyle haksız yere cezaevinde yattım. Çok zor günler geçirdim. Hatası ve ihmali olan doktor yüzünden zorluklara ve eziyete katlandım.'

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

Doktorların da hatası var gibi duruyor. Yani içerideki bir yarayı fark etmemişler. Ben öyle anladım. Ama yine de kadının yaptığının mantıklı bir yanı yok. Ko... Devamını Gör

hangi yüzle dava açabilmiş insan şaşırıyor. tamam dayak yemişsin işkence görmüşsün ama sonuçta bir eyleme imza atıp kocanı bıçaklamışsın ölmüş. pişman olabil... Devamını Gör

Hector Hector

Doktorların ihmali yüzünden ölmüş adam. Kadın yaraladığı için öldü diyerek kadını suçlayıp hapse göndermişler. Sen çıkmış doktorlara suç atıyor diyorsun. Dok... Devamını Gör

dirdir

bu kadın utanmıyor mu? bir de çıkmış ona buna laf etmiş. belli ki tazminat peşinde. muhtemelen yaralanma olayını da saklamışlardır hastaneye gittiklerinde. y... Devamını Gör