Görüş Bildir
Vali Coş'un Korumaları, Yol Vermeyen TIR Şoförüne Doğru Ateş Açmış!
Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un koruma polisleri TEM'de yol verme konusunda TIR sürücüsüne doğru iki el ateş etti. Tartışan ve sol ön lastiği patlayan TIR'ı yol kenarına park eden sürücü ile koruma polisleri, ifadeleri için polis merkezine götürüldü. Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, meydana gelen olayla ilgili olarak idari soruşturma başlatıldığı ve olayın Vali Coş ile bir ilgisi olmadığı belirtildi.
Fırtına Avcısı Adam Dev Kasırgayı Aracıyla Böyle Takip Etti!
Colorado'da aracıyla seyahat eden bir kişi tarafından kaydedilen görüntülerde hortumun oluşma anı ve daha sonraki yıkıcı etkisi açıkça görülüyor. Bu görüntülerin ardından ilerlemeye devam eden hortum 150 kilometrelik alana yayılarak ciddi hasarlar verdi.
Reklam
Diz Çökmüş Hitler Heykeline 17 Milyon Dolar
İtalyan heykeltraş Maurizio Cattelan'ın diz çökmüş Hitler heykeli, ABD'nin New York kentinde düzenlenen açık artırmada 17 milyon 189 bin dolara alıcı buldu. Hiciv tarzda heykelleriyle tanınan Cattelan, bu fiyatla kendi müzayede rekorunu kırarken, sanatçının daha önceki rekoru 7.9 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.
Reklam
Yunus Nadi Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bu yıl 71’incisi düzenlenen Yunus Nadi Ödülleri, cumartesi akşamı Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Yunus Nadi Ödülleri bu yıl roman kategorisinde Sema Kaygusuz, öyküde Yalçın Tosun ve İnan Çetin, şiirde Erdal Alova’ya verildi. 
Reklam
Türkiye'nin İlk Uzun Mesafeli Yürüyüş Yolu Olan Likya Yolu Masallarla Tanıtılacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı her yıl yaklaşık 30 bin yürüyüş tutkununun geçtiği Türkiye'nin ilk uzun mesafeli yürüyüş yolu olan 'Likya Yolu'nu, masallarla tanıtacak. Proje kapsamında, ABD, Almanya, Çin, Fransa, Finlandiya, İngiltere, İsviçre, İsveç, İspanya, İtalya, Sırbistan ve Yunanistan'dan 16 yabancı gazeteci ile seyahat üzerine blog yazanlar Türkiye'ye davet edildi.
Akıl Akıldan Üstündür: Dünyanın Yaşayan En Zeki 30 İnsanı
etiket
Gezegenimiz tarih boyunca Socrates, Leonardo da Vinci, Isaac Newton ve Albert Einstein gibi dünyayı değiştirebilmiş pek çok dehaya ev sahipliği yaptı. Bu insanlar öyle değişiklikler yarattılar ki, ölümlerinin üzerinden kaç yıl geçerse geçsin onları unutmamız pek mümkün gözükmüyor. Peki bu tür insanlar eskide mi kaldı? Elbette hayır! Bugün dünya, büyük değişiklikler yaratma potansiyeline sahip pek çok deha yetiştirmeye devam ediyor. İşte yaşayan en zeki 30 insan:
Reklam
Reklam
Nisan Ayında En Az 168 İşçi Can Verdi
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) verilerine göre Nisan ayında en az 168 işçi, iş kazalarına bağlı olarak can verdi... Böylelikle yılın ilk 4 ayında hayatını kaybeden işçilerin sayısı 586'ya yükseldi.
Tarihi Taşa Yazılan Yazı Makine ile Kazındı...
etiket
Erzurum'un Oltu İlçesi’nde, M.Ö. 9’uncu yüzyıla ait olduğu tahmin edilen insan figürlü, iki kaide üzerinde yatık durumdaki dikilitaşın üzerine siyah sprey boyayla yazılan yazı, spiral taşlama makinesi ile kazındı. Tarihi taşta bu kez kalıcı hasar oluştu.
Dünyada Kim Ne Kadar Uyuyor?
Araştırmacılar bir akıllı telefon uygulaması ve binlerce katılımcının yardımıyla dünya çapında farklı uyku alışkanlıklarını karşılaştırdı. Araştırmanın sonuçlarına göre en az uyuyanlar ortalama 7 saat 24 dakikalık uyku süresiyle Japonlar ve Singapurlular olurken, uykunun tadına en çok varanlar ise ortalama 8 saat 12 dakika ile Hollandalılar olarak belirlendi.
Reklam