Görüş Bildir
Türkiye'deki Suriyelilerin Yaklaşık 1 Milyonu Okuma Yazma Bilmiyor
Türkiye'deki Suriyelilerin eğitim sorunlarının araştırılması için TBMM Başkanlığı'na araştırma önergesi veren CHP'li Onursal Adıgüzel, 7 Nisan 2016 tarihi itibariyle toplam kayıtlı geçici koruma altındaki 2 milyon 749 bin 410 Suriyeli'den, 932 bininin okuma-yazma bilmediğini belirtti.
Nusaybin'de 3 Asker Şehit
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yürütülen operasyonlar kapsamında bugün Fırat Mahallesinde arama yapılan bir evde PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen patlayıcının patlaması sonucu 2 asker şehit olmuştu. Patlamada yaralanan 1 asker de kurtarılamadı ve şehit sayısı 3'e yükseldi.
Teşekkürler Anne…
Bugün burada Onedio’nun kalıplaşmış kurallarını yıkıyorum, yıkıyorum çünkü bunu yapmaya değer tek bir şey varsa hayatımızda şüphesiz ki annelerimiz. Hepimiz adına, hepimizin katılacağı ve gür bir sesle bağıracağı şekilde annelerimize teşekkür ediyorum. Eminim ki daha hiçbir şey yazmadan aklınızdan onlarca madde geçirdiniz bile. Klişeleşmiş şeylerden bahsetmeyeceğim size. Beni yıkadın, doyurdun, uyuttun, besledin, vs. Bunlar için zaten her gün teşekkür etmeniz gerek miyor mu? Her an onlara sarılmanız, boynundan hiç inmemeniz gerekmiyor mu? Yahu sırtınızda taşısanız bir ömür, ödenir mi sadece hayatınızın ilk yıllarında size verdiklerinin karşılığını ödemeye. Annenize anneler gününde elbette ki bir şeyler almalı, onu aramalı, yanına gitmeli, elini öpmeli, bir güzel söz ile gönlünü almalısınız. Burada size bunları hatırlatmayı kendime zul, size hakaret sayarım. Zaten hepiniz bunları yapıyorsunuz adım gibi eminim. Ama yetmez, bir gün değil, her gün olsa yetmez. Şu hayatta her şeyimizi, ama her şeyimizi borçlu olduğumuz, bize can veren insanlardan bahsediyorum. Haydi gelin, bana katılın ve hep beraber annelerimize teşekkür edelim.
Reklam
Reklam
Reklam
'Siyah Yılan' Deneyine Maruz Kalan iPhone 6s'e Sağlamlık Testi
Dev markaların çıkardıkları yeni model cep telefonlarına uygulanan insafsızca sağlamlık testlerine bir yenisi daha geldi. Ancak bu defa işin içinde bilim de var. TechRax kanalı tarafından gerçekleştirilen ve adına da siyah yılan deneyi denen bu deneyde, şekerin içine eklenen sülfürük asit, kısa süre sonra tepkimeye girmeye başlıyor. Tepkime sonucunda ise ortaya simsiyah bir karbon kulesi çıkıyor. İşte bu kuleye görüntüsü sebebi ile siyah yılan denmekte.
Reklam
AFAD: 'Kilis Broşüründe Kelime ve Resimlerle İlgili Hata Olabilir'
AFAD, Kilis'te hemen her gün yaşanan roketli saldırıların ardından geçtiğimiz günlerde  'Roket mermisi düşmelerine karşı bilinçlenin' başlığıyla bir broşür yayınlamıştı. Broşürde yer alan ifade ve görsellerin büyük tepki çekmesinin ardından AFAD Başkanı Fuat Oktay da konuya ilişkin ' Seçilen kelimelerle ve resimlerle ilgili bir hata olabilir, ama burada arkadaşlarımızın sahada ciddi bir emeği var' açıklamasında bulundu.
Reklam
Düşük Bütçeli Captain America: Civil War Fragmanı
Geçtiğimiz günlerde sinemaya giren Captain America: Civil War'un düşük bütçeli mükemmel fragmanı. Tüm zamanların en çok izlenen fragmanlarından olan Civil War'un uzun fragmanına parodi çeken ekibin eğlenceli çalışmasını izliyoruz.
Eliyle Mısır Yemeyen Genç Kızın Acı Sonu
etiket
Geçtiğimiz günlerde 10 saniyede mısır nasıl yenir tarzı bir video ile sosyal medyanın gündemi olan gencin taktiğini yapmaya çalışan Çinli genç kız ne yazık ki kötü bir tecrübe edindi.
En Fazla Gürültü Şikâyeti Yapılan Şehir İstanbul
Alo 181 çağrı merkezine en fazla gürültü şikâyetinin geldiği kent 7 bin 425 ile İstanbul oldu.  Hava, su, toprak ve atık kirliliği gibi çevresel şikâyetlerin yanı sıra gürültü şikâyetlerinin de ulaştırıldığı çağrı merkezine, bu konuda 3 yılda 32 bin 489 şikâyette bulunuldu. Şikâyet edenler arasında uçak saatlerinin değişmesini isteyen de komşusunun keçilerinin sesinden rahatsız olan da var.
Reklam