Görüş Bildir
Haberler
Wikileaks Kurucusu Julian Assange Tutuklandı

Wikileaks Kurucusu Julian Assange Tutuklandı

Batuhan
11.04.2019 - 12:51

2012'den beri kaldığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde gözaltına alınan Wikileaks'in kurucusu Assange, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Westminster Ceza Mahkemesi, Assange'ın kefaletle serbest bırakılma şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

Assange'ın 12 aya kadar hapis cezası alabileceği bildirildi.

Assange, Ekvador'un verdiği sığınma hakkını geri çekmesinin ardından Ekvador'un Londra'daki elçiliğinde gözaltına alınmıştı.

Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno da yaptığı, Assange'ın iltica talebinin kabul edilmediğini duyurmuştu.

Assange'ın gözaltına alınma anı 🎥

Dışişleri Bakanı Hunt: "Kimse kanunların üstünde değil"

Dışişleri Bakanı Hunt: "Kimse kanunların üstünde değil"

Tutuklanan Assange böyle görüntülendi

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Twitter hesabından, 'Julian Assange bir kahraman değil. Kimse kanunların üstünde de değil. Yıllarca gerçeklerden kaçtı. Assange'ın adalete hesap vermesinin sağlanmasında gösterdikleri iş birliği için Ekvador'a ve Başkan Lenin Moreno'ya teşekkür ederim.' paylaşımında bulundu.

"İdam cezası ile karşı karşıya kalacaksa iade edilmeyecek"

"İdam cezası ile karşı karşıya kalacaksa iade edilmeyecek"

AA'nın aktardığına göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve ABD'den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, Assange'ın İngiltere'de adalete hesap vermesinin haklı olduğunu belirterek, 'Bundan sona ne olacağına mahkemeler karar verecek.' dedi. 

İngiliz SkyNews’a bulunduğu değerlendirmede ise Duncan, Assange’ın ABD’ye iade edilip edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya, 'Her durumda bizim geniş çaplı politikamız bu. Bu durum Julian Assange için de geçerli. Eğer idam cezası ile karşı karşıya kalacaksa iade edilmeyecek.' cevabını verdi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi de İçişleri Bakanı Sajid Javid'in bugün konuyla ilgili parlamentoda açıklama yapacağını duyurdu.

Assange'ın Ekvador vatandaşlığı da iptal edildi

Assange'ın Ekvador vatandaşlığı da iptal edildi
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ekvador hükümetinden yapılan açıklamada ise Assange'a geçen yıl verilen vatandaşlığın iptal edildiği belirtildi. 

Hükümet ayrıca Wikileaks'in destekçileri ve iki Rus bilgisayar korsanını, ülkeyi istikrarsızlaştırmaya çalışmakla suçladı.

2012'den beri büyükelçilikte yaşıyordu

2012'den beri büyükelçilikte yaşıyordu

ABD Dışişleri Bakanlığının çok sayıda yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran ve tartışmalara neden olan 47 yaşındaki Assange, 2012'den beri Londra'nın Knightsbridge semtindeki Ekvador Büyükelçiliğinin bir odasında yaşıyordu.

İngiliz mahkemesi, Assange'ın 2010'da iki kadına tecavüzle suçlandığı İsveç'e iadesine karar vermişti. Assange, hakkındaki iade kararının ardından Haziran 2012'de İsveç'e iadesi halinde ABD'ye gönderilme riski bulunduğu için Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınmıştı.

İsveç mahkemesi, 2017'de Assange hakkındaki davaları düşürmüştü. Ekvador, Assange'ın siyasi iltica başvurusunu kabul etmiş ve vatandaşlık vermişti.

Ekvador hükümeti tarafından Mart 2018'de yapılan açıklamada, sosyal medyadan gönderdiği mesajlarla ülkenin uluslararası ilişkilerini tehlikeye attığı için Assange'ın internet erişiminin kesildiği bildirilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
165
64
12
7
4
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
UglyHotDude

İfade özgürlüğü sadece bunların işine gelince önemli sanırım. Zaten İngiltere'den daha fazlası beklenmezdi.

Surdan Burdan

bir ulkenin buyukelciligine girip baskin yapiyorsan (savas sebebidir) demekki orda birseyler var bakalim ekvador ulkesine ne yaptiniz ne dediniz

first_contact1

harcadılar gül gibi adamı