Fatih Altaylı'dan Kızılay Başkanı'na: 'Böyle Bir Bağışı Alıp, ÇYDD veya Nesin Vakfı'na Aktarır mıydınız?'
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yapılan 8 milyon dolarlık bağışla ilgili gelişmeleri bugünkü köşesine taşıdı. Kızılay'ın koşar adım bozulduğunu söyleyen Altaylı, Ensar Vakfı tarafından New York'ta yurt inşası için kullanılacağı açıklanan bağışın da ABD'de görünmediğine dikkat çekti. Altaylı eleştirilerinin ardından Kızılay Başkanı'na iki soru yöneltti:'Diyelim ki bir iş adamı Kızılay’a geldi ve “Size 10 milyon dolar şartlı bağış yapacağım. Şartım şu. Bağışladığım parayı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne veya Aziz Nesin Vakfı’na aktaracaksınız” dedi. Böyle bir bağışı alır mısınız, ÇYDD’ye aktarır mısınız?' 'Ensar Vakfı’na yapılan bağışa aracılık ettiğiniz gibi başka hangi vakıflara sizin üzerinizden böyle bağışlar yapıldı. Hangi vakıflara, kaç lira aktarılmasına aracı oldunuz?'
Reklam
Asılsız Suçlamalara Karşı Örnek Karar: Sosyal Medyada 'Devlete ve Millete Zarar Veriyor' Dediği Firmaya Tazminat Ödeyecek
Sosyal medyada 'vatan haini' ve 'terörist' suçlaması oldukça yaygın hale geldi. Diyarbakır'da da bir GSM şirketi tarafından bayiliği iptal edilen kişi, firmaya sosyal medya üzerinden 'devlete ve millete zarar verdiği' suçlamasında bulundu. Mahkeme suçlamanın mesnetsiz olduğunu belirtip 20 bin lira tazminata hükmetti, itiraz üzerine dosyaya bakan Yargıtay da örnek bir karara imza attı. 
Reklam
Kızılay Üzerinden Ensar'a Bağış Yapan Başkent Gaz'ın Sahibi: 'Madem Yanlıştı, Kızılay Kabul Etmeseydi'
Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na yaptığı 8 milyon dolar bağış ile gündeme gelen Başkent Gaz'ın sahibi Mehmet Torun, doğrudan Ensar Vakfı'na vermek yerine neden Kızılay üzerinden bağış yaptığı sorusuna “Bu bağışın şerefiyesinin Kızılay’a kalmasını istedim. Madem yanlıştı, Kızılay kabul etmeseydi” dedi. Torun, vergiden kaçındığı yönündeki eleştirileri de 'Vergiden daha fazlasını bağışlamışım. İnsan daha fazlasını vergiden kaçınmak için bağışlar mı?' diye yanıtladı.
Reklam
Reklam
Dünyanın Gündemindeki Koronavirüs İle İlgili Bir Başka Soru: Çin'den Gelen Gıdalar Ne Kadar Güvenli?
Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgını giderek yayılırken, sağlık tedbirleri de arttırılıyor. Ancak önlem alınması gereken bir alan daha var: Gıda güvenliği... Türkiye pirinçten domates konservesine, sarımsaktan zencefile kadar Çin'den binlerce ton tarım ürünü ithal ediyor. Vatandaşlar endişe duyarken, Türkiye'nin ne tür tedbirler aldığı sorusu yanıtlanmayı bekliyor. 
Reklam
Emniyet Yeni Yetkilerle Donatılan Bekçilerin Eğitim Durumlarını Açıkladı
etiket
Emniyet Genel Müdürlüğü bekçilere kimlik sorma ve gözaltına alma yetkisi veren düzenlemenin yaratttığı tartışmaların ardından açıklama yaptı. Emniyet liyakatleri de tartışma konusu olan bekçilerin eğitim durumu hakkında bilgi verdi. Buna göre bekçilerin yüzde 60'nın lise, yüzde 15’inin yüksekokul, yüzde 20’sinin lisans, yüzde 0,15’nin yüksek lisans mezunu. 
Reklam