Görüş Bildir
Haberler
Bakan Soylu Açıkladı: Tüm Acil Numaraları '112' Numarasında Birleştirilecek

Bakan Soylu Açıkladı: Tüm Acil Numaraları '112' Numarasında Birleştirilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021 haziran ayında tüm acil çağrı numaralarının 112'de birleştirileceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Soylu, Kahramanmaraş AFAD Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen Kahramanmaraş İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söyleyen Soylu, 112 Acil Çağrı Merkezi'yle ilgili dünyada parmakla gösterilen önemli bir sistemin hayata geçirildiğini aktardı.

'Akıllı yazılım ihbarları analiz edecek'

'Akıllı yazılım ihbarları analiz edecek'

Soylu yaptığı açıklamada tüm acil çağrı numaralarının 112 çatısında birleştirileceğini şöyle duyurdu:

'Önümüzdeki hazirana kadar Allah nasip ederse Türkiye'de ormandan itfaiyeye, AFAD'dan jandarmaya, polise, Sahil Güvenlik'e, sağlığa kadar acil hizmet numaralarının hepsini kaldıracağız, 112 numarasında birleştireceğiz. Bu yazılım akıllı bir yazılım. Gelen bütün ihbarları akıllı bir yazılımla analiz edecek, hırsızlık en çok hangi bölgede oluyor, trafik kazaları en çok nerelerde oluyor, orman yangınlarında en çok sıkıntı nerede oluşuyor gibi bütün bunları analiz edecek ve bütün kurumların tedbir almaya, önceden bunlara yönelik yapılabilecek eylemleri oluşturmaya sevk edecek.'

Soylu, dünyanın birçok yerinden ödül alan bu yazılımın milli ve yerli olduğunu da sözlerine ekledi.

Soylu, dünyanın birçok yerinden ödül alan bu yazılımın milli ve yerli olduğunu da sözlerine ekledi.

'Arabalarımız kadar binalarımız için de gayret etmeliyiz'

'Arabalarımız kadar binalarımız için de gayret etmeliyiz'

Öte yandan Soylu, depremlerdeki ağır hasarlı binalarla ilgili veriler paylaşarak, 'Sizlerle ilginç bir araştırma bulgusunu paylaşmak isterim. Depremde Avcılar'da hasar gören 98 binanın yüzde 40'ı 90'lı yıllarda inşa edilmiş. 2011'deki Van depreminde İpekyolu'da ağır hasarlı binaların da yüzde 62'si 90'lı yıllarda yapılan binalar. Elazığ depreminde zarar gören mahallelerde verileri incelenen 47 binanın yüzde 60'ı da aynı binalar. Bu ve benzeri kriterlere göre şehirlerimizin risk raporlarını oluşturmalı ve buradan bize düşen görevleri hızlıca yerine getirebilmeliyiz. Ben lafımı ağzında ezen biri değilim. Arabalarımızı yenilemek için gayret ettiğimiz kadar binalarımızı yenilemek için gayret etmezsek bu doğru olmaz' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
60
10
5
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ziya Akbaş

Sayenizde "Milli ve Yerli" lafından tiksindim. Telefon hattı ulan, santral altı üstü... utanmadan bunu da mı yabancıdan satın alacaktınız.

Barney

dünyada parmakla gösterilecek bi durum yok eğer istersen parmakla diğer örnekleri gösterebilirsin tabi. hani bişeyi de dünya çapında diye övmeseniz pipiniz d... Devamını Gör

Ahmet Sancaktar

Neden ayrıydıki zaten