Görüş Bildir
Haberler
Bloomberg: Türkiye Karadeniz'de Enerji Kaynağı Buldu

Bloomberg: Türkiye Karadeniz'de Enerji Kaynağı Buldu

Erdoğan'ın cuma günü açıklayacağını duyurduğu 'müjde' sonrası farklı iddialar gündeme geldi. Bloomberg Türkiye'nin Karadeniz'de bir enerji kaynağı bulduğunu ve bunun da muhtemelen doğalgaz olduğunu aktardı. Euronews Türkçe ise Türkiye'nin doğalgaz keşfettiğini, ancak adresin Akdeniz olduğunu belirtti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün bir açılış töreninde cuma günü 'müjde' açıklayacağını duyurdu. Erdoğan, 'açıklarsam bu işin heyecanı kaybolur' diye belirtti.

Müjde Karadeniz'de doğalgaz keşfi mi?

Müjde Karadeniz'de doğalgaz keşfi mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Türkiye'nin enerji yatağı keşfettiği yönünde iddialar gündeme geldi.

Bloomberg News'un konu hakkında doğrudan bilgiye sahip iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, Türkiye Karadeniz'de bir enerji kaynağı keşfetti ve bu kaynak muhtemelen doğal gaz.

Diğer iddia: Doğalgaz Akdeniz'de bulundu

Diğer iddia: Doğalgaz Akdeniz'de bulundu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan'nın 'müjdesinin' doğalgaz keşfi olduğu yönündeki bir diğer iddia Euronews Türkçetarafından gündeme getirildi. Ancak Bloomberg'den farklı olarak doğalgaz keşfedilen yerin Akdeniz olduğu kaydedildi. Haberde, 35 personeli bulunan ve NATO limanında demirli olan Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni'nin yola çıktığı belirtildi.

Buna göre, bulunan gazın değeri ve sınıflandırılması açısından ilk aşamada hangi derinlikte bulunduğu gibi teknik bilgilerin ise sır tutulması ve açıklanmaması bekleniyor. Ancak edinilen bilgilere göre bulunan gaz kaynağı da hidrokarbon.

Euronews'e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen cumhurbaşkanlığına yakın bir kaynak; konuyla ilgili çıkan benzeri haberlerle ilgili olarak 'gaz kaynağının Akdeniz değil, Karadeniz'de bulunduğu iddiasının stratejik ve hedef şaşırtma amaçlı olabileceğini' de kaydetti.

Dolar düştü, Tüpraş ve Petkim hisselerinde hızlı yükseldi

Dolar düştü, Tüpraş ve Petkim hisselerinde hızlı yükseldi

Erdoğan'ın 'müjde vereceğiz' açıklamasından sonra da Tüpraş ve Petkim hisselerinde sert yükselişler yaşandığı gözlemlendi. Güne eksi seviyelerde başlayan Tüpraş hisseleri Erdoğan'ın açıklamasının ardından yüzde 8,58 sıçrama yaparak 86,70 liraya yükseldi.

Ayrıca Dolar/TL ’de %0,9’a varan günlük düşüş gerçekleşti.

İkinci müjde aşı olabilir

İkinci müjde aşı olabilir

Bunun yanı sıra Euronews'in aktardığına göre, bir diğer bilgi de Türkiye'nin Covid-19 aşısı için Rusya ile yoğun temas içerisinde olduğu ve iki ülke arasında bir aşı protokolü imzalanmasına çok yakın olunduğu yönünde.

Buna göre, Türkiye'nin Rus aşısını alan ilk ülke olması bekleniyor. Bununla birlikte aşı üretiminin bir bölümünün de Türkiye'de gerçekleştirilmesi söz konusu olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
31
29
26
8
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Hadi bakalım inşallah söylentiler doğrudur. hep Rusya ve norvec mi faydalanacak? Hep arap ülkeleri, ABD mi faydalanacak bu servetten? Biraz da bizim ülkemiz ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Turkiyenin meseleleri Türkiye yi ilgilendirir, karar verecek olan merci Türk Milletidir. Gecen bunu Joe Biden için de ülkecek demistik okumadın mı?

Metin çelik

Seçim is coming...

notchosen one

Doğalgaz bulunarak ülkenin zenginleneşeceğinini düşünenler Venezuela'nın durumunu açıp okusun.

Pasif Kullanıcı

Aynı şekilde İran da öyle. Ancak bizim durumumuz ile onların alakası yok.