İstanbul ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ silahlı terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı'nda askeri personel şeklinde yer alan 176 şüpheli tespit edildi. İstanbul ve İzmir ile 41 farklı ilde şüphelilerin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyon sonucu 158 şüpheli yakalandı.
ABD Başkanı Donald Trump 'İsrail ve İran neredeyse aynı anda bana gelip, barış dediler' diyerek, iki ülke arasında 12 gün boyunca süren karşılıklı hava saldırılarının sonlandıracaklarını bir kez daha ifade etti. İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ülkesinin henüz İsrail'le ateşkese dair bir anlaşma yapmadığını bildirdi.Bu açıklamalardan kısa bir süre sonra da İran basını, Trump'ın tek taraflı açıkladığı ateşkesin yerel saatle başladığını belirtirken İsrail ordusu İran'dan yeni füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu.
Bu gece sabaha kadar üç farklı yerde depremler meydana geldi. İlk deprem gece 00:08’de Bingöl’de 3.8 büyüklüğünde oldu. Sonra Adana sabah 07.09’da 4.5 büyüklüğünde sallanırken bu depremden 3 dakika sonra Akdeniz’de de 3.8 büyüklüğünde deprem oldu.
İran, akşam saatlerinde ABD’nin Katar ve Irak’ta bulunan üslerine füze saldırısında bulunmuştu. ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın saldırısının zayıflığından söz etti ve “İran'a bize önceden haber verdiği için teşekkür etmek istiyorum. Bu sayede can kaybı yaşanmadı ve kimse yaralanmadı' ifadelerini kullandı.
Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube üzerinden yaptığı yayın sonrasında “Cumhurbaşkanına Tehdit” suçlamasıyla gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Fatih Altaylı’nın tutuklanmasına sevinen bir paylaşımda bulundu ve “Darısı diğer müfterilerin (iftara atan) başına” dedi.
Ünlü gazeteci Fatih Altaylı geçtiğimiz günlerde C'umhurbaşkanına tehdit' suçlamasıyla gözaltına alınmış, ardından tutuklanarak Silivri'deki Marmara Cezaevi'ne gönderilmişti. Altaylı Silivri'den İsmail Saymaz'a yaşadıklarına dair bir mektup kaleme aldı. Saymaz bu mektubu X hesabından paylaştı.
İran, ABD’nin nükleer tesislerine yönelik düzenlediği saldırılara misilleme olarak Irak ve Katar’da bulunan ABD üslerine füze saldırısı düzenlenmişti. İran’ın saldırısı sonrasında Körfez’de birçok ülke alarma geçmiş ve hava sahalarını kapattıklarını açıklamıştı.Türkiye Hava Yolları da bugün Bahreyn, Dammam, Doha, Dubai, Kuveyt, Abu Dabi ve Maskat seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.THY sonrasında AJet ve Pegasus da bölgeye yapmayı planladığı uçuşları iptal etti.
İran’ın, ABD’ye misillime olarak Katar’ın başkenti Doha ve Irak’ta bulunan ABD’ye ait havaüslere füzeli saldırıda bulunduğu iddia edildi.Katar’ın başkenti Doha’da patlama sesleri duyuldu. Katar'dan yapılan açıklamada, İran'dan atılan tüm füzelerin hava savunma sistemleri tarafından engellendiği duyuruldu.İran, ABD'ye yönelik 'Beşaretü’l-Feth' (Zaferin Müjdesi) isimli askeri operasyon başlattığını duyurdu.
Türkiye gündemi her daim hareketli, dinamik ve değişken. Her an yeni bir haberle, yeni bir gelişmeyle karşı karşıya kalıyoruz. Durum böyle olunca da gündemi takip edip ‘eskimeden’ kalabilmek zorlaşıyor.Biz de sizler için mutlaka okumanız gereken içerikleri tek yerde topladık.İşte gözden kaçırılmaması gereken ve mutlaka okumanız gereken içerikler...
Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayı içerisinde idrak eden Aşure Günü, bu yıl da tüm İslam alemi tarafından güçlü manevi duygular ve heyecanla bekleniyor. Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından 'Allah'ın Ayı' olarak tasvir edilen Muharrem ayının 10. gününden itibaren aşure pişirip paylaşmanın faziletleri de saymakla bitmez. Peki, 2025 yılı hicri yılbaşı takvimine göre aşure günü ne zaman, ayın kaçında başlıyor? Muharrem ayı ne zaman başlıyor ve bitiyor? Aşure hangi tarihler arasında yapılmalı?İşte, 2025 Muharrem ayı ve aşure gün tarihleri
Fransa’da her yıl düzenlenen 'Fête de la Musique' (Müzik Bayramı) kapsamında yapılan etkinliklerde olay çıktı. Fransa İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, festival için sokaklara çıkan toplam 131 kadın şırıngalı saldırganların hedefi olduğu duyuruldu. Polis ekipleri olayla ilgili 12 kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca festival boyunca çeşitli suçlardan toplam 370 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi.
Türkiye’nin en zengin iş insanlarından biri olan Ahmet Ahlatcı'nın oğlu Ahmet Emin Ahlatcı ile eski futbolcu ve yorumcu Sinan Engin’in kızı Elif Engin, Çorum’da bulunan Ahlatcı Metal Rafineri fabrikasının bahçesinde yapılan görkemli düğünle evlendi.HavaSosyalMedya’da yer alan bilgiye göre, düğün için Amasya’da bulunan Merzifon Havaalanı’na 23 özel jet ve 2 charter uçak geldi.
Sağlık Bakanlığı, e-Nabız sisteminin güncellendiğini duyurdu. Güncellemeyle birlikte yeni özellikler eklendi. Bakanlık, sistemin daha hızlı ulaşılabilir ve erişimi rahat hale getirildiğini belirtti. Peki, e-Nabız’da yeni özellikler neler? İşte detaylar!
Batman Müze Müdürü Mehmet Cabir Alper ve bilirkişi heyeti, Mereto Dağı’nda bulunan bir kiliseye keşif amaçlı gittiği sırada trafik kazası geçirdi.Olayda ilk belirlemelere göre Batman Müze Müdürü Mehmet Cabir Alper dahil 5 kişi hayatını kaybetti.
Eski AKP Manisa Milletvekili İsmail Bilen'in ailesinin yurt dışında tatilde olması sebebiyle yalnız yaşadığı Ankara’daki evinde hayatını kaybettiği öğrenildi. Bilen'in kalp krizi geçirdiği iddia ediliyor.64 yaşındaki İsmail Bilen daha önce 4 dönem AKP milletvekili olarak görev almıştı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Türkiye’nin 2024 yılında 56,7 milyon yabancı turist ağırlayarak dünyada en fazla turist ağırlayan 4’üncü olduğunu açıkladı. 2024 yılında Türkiye’nin toplam ziyaretçi sayısı ise 62,3 milyon oldu.Bakan Ersoy kaynak olarak ise Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün yayınladığı Mayıs 2025 Dünya Turizm Barometresi’ni gösterdi.
YouTube kanalında yaptığı bir yorum sonrasında Cumhurbaşkanı’nı tehdit ettiği suçlamasıyla gözaltına alınan daha sonra da tutuklanan gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube’daki koltuğu boş kaldı! Ekip arkadaş Emre, her gün yayınlanan programa ‘boş’ koltukla başladı ve Fatih Altaylı’nın emniyetteki ifadesini okudu. Videonun paylaşıldığı ilk saatlerde bile YouTube'daki videonun altına binlerde yorum birikti. Sabah 07:00'de Youtube'da paylaşılan video sadece 8 saatte 700 binden fazla izlenme ve 14 binden fazla yorum aldı.
YouTube kanalında gündemi değerlendirdiği bir videoda sarf ettiği sözler nedeniyle 'Cumhurbaşkanına tehdit' suçlamasıyla tutuklanan Fatih Altaylı hakkında bu kez RTÜK bir açıklama yaptı. RTÜK, Fatih Altaylı'nın YouTube kanalının lisansı için uyarıda bulundu.
Sevilerek takip edilen Mevzular Açık Mikrofon adlı YouTube programının yeni bölümünün fragmanı yayınlandı. Her bölüm olduğu gibi bu bölümde de Oğuzhan Uğur adından söz ettirmeyi başardı. Fragmanda Oğuzhan Uğur’un Baykar ve Savunma Sanayi hakkında konuştuğu kesitlere yer verilmişti. Kendisine yapılan çalışmaları yeterli bulup bulmadığı sorulmuştu, Uğur da övgüleri sıraladı.
İsrail-İran çatışması devam ediyor. Ortadoğuda başlayan gerginliği dünya diken üstünde izliyor. Piyasalar, savaş gerilimi nedeniyle karışık seyir izlerken son olarak İran’dan kritik bir adım geldi. İran, güvenlik amacıyla Hürmüz Boğazı’nın kapatılmasına onay verdi; ancak, nihai kararı henüz verilmedi.Peki, Hürmüz Boğazı nerede? Hürmüz Boğazı neden önemli, kapanırsa ne olur, hangi ülkeler etkilenir?