İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ülkenin dört bir yanında protesto ediliyor. Vatandaşlar İmamoğlu için meydanlarda buluşurken İstanbul'da on binler Saraçhane'ye akın etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane'de konuşuyor. İmamoğlu'nun 22 Mart Cumartesi günü Çağlayan Adliyesi'ne getirileceğini vurgulayan Özel, vatandaşlara Çağlayan'a gelme çağrısında bulundu. Özel, 'Ekrem Başkanımız yarın Vatan Emniyetten alınıp Çağlayan Adliyesi'ne götürüldüğünde biz de Çağlayan'da olacağız' dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart Çarşamba günü sabah saatlerinde gözaltına alınmasının ardından vatandaşlar tepkisini göstermek için sokaklara akın etti. İmamoğlu’nun gözaltına alınması ülke genelinde eylemlerle protesto edilirken 59 yaşındaki Metiner Gündoğdu isimli vatandaş farklı bir protestoya imza attı. Gündoğdu, İmamoğlu’nun Sarıyer’deki evinin önünde nöbet tutmaya başladı. Ekrem İmamoğlu’nun oğlu Selim İmamoğlu, Gündoğdu’yu ziyaret ederek X hesabından paylaşım gerçekleştirdi.
Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ülkenin dört bir yanında protesto ediliyor. Başta Saraçhane olmak üzere birçok şehir ve meydanda İmamoğlu için halk sokağa indi. Bu eylemlerden protestolardan da ilginç kareler sosyal medyaya yansıyor. Adeta 7'den 70'e denebilecek bir halk kitlesinin sokakta olduğu protestolarda halkın hazırladığı döviz ve pankartlar da dikkat çekiciydi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç gündür gözaltında. İmamoğlu’na destek eylemleri sürerken üç gün boyunca saat 20.30’da İstanbul’da mitingin adresi Saraçhane oluyor. Ekrem İmamoğlu'nun, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifadesi tamamlandı. Yaklaşık 4 saat süren ifadenin ardından İmamoğlu ile ilgili yeni gelişme yaşandı. İmamoğlu İBB çalışanlarına el yazısıyla yazdığı bir notu gönderdi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından ünlü isimler de birer birer tepkilerini dile getiriyor.Ülke genelinde binlerce insan sokağa dökülürken İstanbul'da başlayan protestolar diğer şehirlere de sıçramıştı. ODTÜ öğrencilerine yapılan polis müdahalesi ise sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Zeynep Bastık yaşananlara tepki gösterdi.
İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu görevden alındı. Bu kararın ardından Kaboğlu'nun kim olduğu merak edildi ve araştırılmaya başlandı. Peki İbrahim Kaboğlu Kimdir, Neden Görevden Alındı? İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu'nun Biyografisi
Türkiye gündemi her daim hareketli, dinamik ve değişken. Her an yeni bir haberle, yeni bir gelişmeyle karşı karşıya kalıyoruz. Durum böyle olunca da gündemi takip edip ‘eskimeden’ kalabilmek zorlaşıyor.Biz de sizler için mutlaka okumanız gereken içerikleri tek yerde topladık.İşte gözden kaçırılmaması gereken ve mutlaka okumanız gereken içerikler...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik operasyonların ardından basında da çeşitli haberler çıkıyor. Polisiye bilgilerle kamuoyuna sunulan haberlerde ilginç iddialar yer alıyor. Bu haberlere İBB'den yanıt geldi. İBB daha önce birinci bölümünü yayınladığı paylaşımın ikincisini yaptı. Paylaşımda kamuoyundaki haberlere ithafen 'Yalanlar' , tekzip olarak paylaşılan bilgilere de 'Gerçekler' denilerek kamuoyu bilgilendirildi.
Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesinin ardından gözaltına alınması, vatandaşlarda büyük bir infiale yol açtı. 7'den 70'e herkes sokaklara dökülüp bu kararı protesto etti. Ancak protestoya katılanlardan biri, yaşına aldırış etmeden tepkisini ortaya koydu. Elinde Atatürk bayrağıyla alana inen adam durumu protesto etti. Görenler ise, 'Cumhuriyet beyefendisi böyle olur' diyerek takdirini ifade etti.O görsele birlikte bakalım...
İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ile Yönetim Kurulu üyelerinin görevlerine son verilmesi; yeni yönetim seçilmesi talebiyle açılan davada mahkeme kararını verdi. Kaboğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri görevlerinden alındı. Kararı protesto eden avukatlara polis müdahalede bulundu.
Diploması iptal edildikten sonra gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için Tayvan'dan apar topar İstanbul'a dönen Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, dün Saraçhane'de düzenlenen eyleme katılmıştı. Bugün ise Ankara'ya dönen Yavaş, Güvenpark'ta bulunan CHP İl Başkanlığı önünde toplanma çağrısı yaptı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Nisan 2025 tarihinde Olağanüstü Kurultay gerçekleştireceklerini duyurdu. Özel’in bu açıklamasının ardından vatandaşlar olağanüstü kurultay kararının ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Peki, Olağanüstü Kurultay Nedir? CHP’nin Olağanüstü Kurultay Kararı Ne Anlama Geliyor?
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sokak çağrısına dair açıklamalarda bulundu. Tunç, Özel'e işaret ederek 'Devleti suç örgütü gibi yönetiyorlar cümlesini hadsizlik olarak nitelendiriyorum. Haddini bilsin' dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına yönelik tepkiler ülke genelinde giderek büyüyor. Üç gündür gözaltında bulunan İmamoğlu'na destek için vatandaşlar dört bir yanda sokaklara çıktı. Ankara'da eylemlerin adresi ODTÜ oldu. ODTÜ'de öğrenciler polisin sert müdahalesiyle karşılaşırken bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den yeniden sokak çağrısı geldi. Eylemlere katılımın bugün artması beklenirken İstanbul Valiliği'nin Saraçhane'ye giden yolları kapatmasının ardından bir karar da Ankara Valiliği'nden geldi. Valilik ODTÜ metro ve otobüs duraklarında yolcu iniş-binişleri durdurma kararı aldı.
Diplomasının iptali sonrası gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakim karşısına çıkacağı saat belli oldu. Habertürk'ten Ceylan Sever'in haberine göre, İmamoğlu yarın saat 21.00'de Çağlayan Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacak.
Önce üniversite diploması iptal edilen daha sonra da gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için tüm yurt genelinde protestolar yapılıyor. Başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere birçok üniversite de eylemler devam ediyor. Son olarak Yeditepe Üniversitesi'nden de protesto görüntüleri geldi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 'Tüzüğümüzün genel başkan sıfatıyla bana verdiği yetkiliye dayanarak tayin edilen en kısa süreyi kullanarak 15 gün sonrasına olağanüstü kurultay kararı aldığımızı, kayyum girişimlerinin önünü kestiğimizi ilan ederiz.”Özel, 'Bu başvurumuzu yapmasaydık, bugün mesai bitimine doğru bir kayyum ataması yapılarak ön seçimi engellemeye çalışacaklardı' ifadelerini kullandı.Kurultay tarihi 6 Nisan 2025 olarak açıklandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasına karşı vatandaşlara eylem çağrısı yapan CHP lideri Özgür Özel'e yanıt verdi. Erdoğan, 'Türkiye sokakta bulunmuş ülke değildir. Sokak terörüne teslim edilmeyecektir. CHP Genel Başkanı’nın çağırdığı sokak çıkmaz sokak. Özgür Özel sorumlu davranmalıdır. Gençleri provoke ederek vatandaşlarımızın huzurunu kaçırmayın. Daha sonra utanç duyacağınız eylemlere tevessül etmeyin.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki 21 Mart Nevruz Günü Anma Programı'na katıldı. Programda nevruz ateşini yakan Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 21 Mart'ın bayram olarak ilan edileceğine dair yeşil ışık yakarak '21 Mart'ı baharın ve kardeşliğin bayramı olarak ilan etmeye var mısınız? Teklifi Cumhurbaşkanı olarak ben de parlamentoya sunmaya varım. Cumhur İttifakı burada hep birlikte bu adımı atalım inşallah' dedi.
Bildiğiniz üzere ülkenin gündemi yine oldukça yoğun. 19 Mart sabahı gözaltına alınan İmamoğlu'nun gözaltı süreci hala devam ederken geçtiğimiz saatlerde ifadesinin alınmaya başladığı haberi geldi. Bunun yanında yarın da CHP'nin cumhurbaşkanı adayı için seçim yapılacak. Ülkenin dört bir yanında ise İmamoğlu'na destek yürüyüşleri sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaşananlarla ilgili yorumları merak edilirken kendisi '21 Mart Nevruz Günü Anma Programı'nda görüldü. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katılan Erdoğan kendi yaktığı Nevruz ateşinin üzerinden atladı.