Büyük İstanbul depremi üzerine konuşurken, geçtiğimiz gün İstanbul'da meydana gelen deprem yürekleri ağzılara getirdi. Pek çok artı sarsıntının yaşandığı depremde İstanbullular geceyi dışarda geçirdi. Okullar da tatil edilinde pek çok kişi şehri terk etti. Deprem anında kameralara birbirinden ilginç görüntüler de yansıdı. Eski siyasetçi Sarp Kuray, depreme röportaj verdiği sırada yakalandı. Deprem karşısında son derece soğuk kanlı olan Kuray'ın, rahat bir şekilde ayakkabı çekeceğini alarak yavaş yavaş dışarı çıkmaya hazırlandığı anlar kameraya yansıdı.
Balıkesir’in Altıeylül Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında direk dansının yapılması gündem olmuştu.Belediyeden yapılan yazılı açıklamada dansın program akışı dışında yapıldığı ifade edildi ve özür dilendi. Balıkesir Valiliği ise olayla ilgili soruşturma açıldığını duyurdu.
İstanbul’da Silivri açıklarında art arda meydana gelen 3.9 ve 6.2 büyüklüğündeki depremler vatandaşlarda endişeye sebep oldu. Artçıların da etkili olması sebebiyle İstanbullular geceyi sokakta geçirdi. Deprem anına ve sonrasına dair görüntüler sosyal medyada paylaşılmaya devam ediyor. Şimdiyse bir tekel sahibinin depreme dükkanda yakalandığı anlarla karşınızdayız. Depremin hissedilmesiyle birlikte panik yaşayan vatandaş canını mı kurtaracağına yoksa mallarını mı kurtaracağına karar veremedi.
İstanbul’da dün öğle saatlerinde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem büyük korkuya yol açtı. Vatandaşlar can korkusuyla kendini dışarıya atarken, depremi fırsat bilen hırsızlar ise evlere girmeye çalıştı.
Geçtiğimiz gün öğle saatlerinde İstanbul’da Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem tüm şehre korku ve panik yaşattı. İstanbullular artçıların devam etmesi ve büyük İstanbul depremi olması ihtimaliyle evlerine dönmek istemedi. Geceyi parklarda, arabalarda, cami avlularında geçiren vatandaşlar oldu. Sokaklardaki kalabalık hala sürmekteyken soğuk hava sebebiyle evlerine dönmeyi tercih edenler de var. Şimdiyse deprem sırasında Küçükçekmece’de yer alan bir binanın terasındaki havuzun taştığı görüntülerle sizlerleyiz.
Yılmaz Özkanat ve Hatip Karaaslan'ın aralarında bulunduğu CHP'li eski delegeler, 6 Nisan 2025 tarihinde yapılan CHP'nin 21. Olağanüstü Kurultayı hakkında iptal ve tedbir kararları verilmesi istemiyle Ankara 41. Asliye Hukuk Mahkemesine dava açtı.
Geçtiğimiz haftalarda Almanya’da yaşayan Türkler ile Türkiye’de yaşayanlar arasında bir gerilim başlamıştı. Mesele gurbetçilerin tek tip makyaj yaptığına dair bir tespitken paylaşımlar durulmadı ve kimi gurbetçiler Türkiye’de yaşayan kadınları aşağılayacak sözler söyledi. Hal böyle olunca atışmalar devam etti, olaya erkekler de dahil oldu. Ancak bir erkek gurbetçinin sosyal medya paylaşımı kan dondurdu. Kendisi geçtiğimiz gün meydana gelen İstanbul depremi üzerinden alay etmeye çalışmıştı.
Çarpık kentleşme denilince akla ilk İstanbul geliyor. Plansız şehirleşme deprem için en büyük tehlikeyi barındırıyor. İstanbul'da özellikle Avrupa yakasında bitişik nizamlı yapıları sıklıkla görüyoruz. Bu binaların güvenli olup olmadığı ise merak ediliyor. Kimisine göre birbirine bitişik binalar olası depremde birbirine destek oluyor ve sarsıntısının az hissedilmesine neden oluyor. Peki gerçek böyle mi? Birbirine bitişik binalar depremde tehlikeli mi? İşte bina güvenliğine dair merak edilen sorular ve yanıtları. Kaynak: Hürriyet'ten İsmail Sarı'nın haberi.
Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 şiddetindeki deprem İstanbul için endişeye sebep oldu. Vatandaşlar can havliyle kendilerini oldukları yerden dışarı attı. Sokaklardaki kalabalık hala sürmekte. Vatandaşların yanı sıra hayvan dostlarımız da korku yaşadı. Özellikle sahibi evde olmayan evcil hayvanların korku dolu anları evlerin içerisinde yer alan kameralarla kayda geçti.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile DEM Parti’nin Gülistan Kılıç Koçyiğit, Sezai Temelli ve Öztürk Türkdoğan’dan oluşan heyeti toplantı yaptı.Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrasında kameraların karşısına geçen Gülistan Kılıç Koçyiğit, toplantının konu başlıklarını açıkladı.
23 Nisan günü öğle saatlerinde Silivri açıklarında gerçekleşen 6.2 büyüklüğündeki deprem megakentte paniğe neden oldu. 5'in altındaki artçı sallantılar sabaha kadar sürdü. Kandilli Rasathanesi depremi merkez üssünden hesapla 6.2 olarak ölçse de İstanbul'un farklı ilçelerinde farklı şiddetlerde etkilenildi.
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Kanal D'de yayınlanan Neler Oluyor Hayatta programına konuk oldu. Prof. Dr. Üşümezsoy yaptığı deprem fayları hakkında açıklamalarda bulunurken kaslarını göstererek “Ben bu pazuları çekiç ve balyoz sallayarak, arazide fayları kırarak yaptım” dedi.
23 Nisan 2025’te başta İstanbul olmak üzere Marmara genelinde hissedilen 6.2’lik depreminin ardından deprem senaryoları yeniden gündemde. Gazeteci Noyan Doğan, Hürriyet’te yayımlanan yazısında Türkiye’de deprem sigortası olan konut sayısını yazdı. Öte yandan Doğan, beklenen Marmara Depremi için de dört farklı senaryo oluşturulduğuna değindi. Doğan, “Marmara için oluşturulan simülasyon gerçekleşirse ne olur?” sorusunun yanıtını da yazısında yer verdi.
İstanbul’da dün meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle can veya mal kaybı yaşanmamıştı. Ancak deprem sırasında evlerinden dışarıya atlayan bazı vatandaşlar yaralanmıştı.İstanbul Zeytinburnu’nunda yaşayan 17 yaşındaki Mahmut Ali Kızılaslan da 1. kattaki evinden park halinde aracın üzerine atlamıştı.Memleketinin Kahramanmaraş olduğu için travması olduğunu ifade eden Kızılaslan, “O an panikle camı açtım ama elimin cama gittiğini falan hiçbir şey hatırlamıyorum. Havada uyandım ben” dedi.
İstanbul'da 23 Nisan'da meydana gelen deprem, megakentteki toplanma alanları sorununu yeniden gündeme getirdi. 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından toplanma alanları ve parklarda yaşanan yoğunluk, 'iğne atsan yere düşmeyecek' kalabalık fotoğrafları gündem oldu. Deprem tedirginliği nedeniyle vatandaşların birçoğu geceyi parklarda geçirdi. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) ve İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) Kent Gündemi Araştırmaları 2024 raporunda çarpıcı veriler ve ifadeler yer aldı. İşte, İstanbul'da yapılaşmaya açılarak AVM olan toplanma alanları.
İstanbul’da yaşanan 6.2 şiddetindeki depremle birlikte evlerde hasarlar meydana geldi. Silivri açıklarında yaşanan ilk iki depremin ardından artçılar korkuya neden oldu. Yağmur Geçgel adlı sosyal medya kullanıcısı, Büyükçekmece Kumburgaz’da bulunan evinin son halini paylaştı. Depreme temizlik sırasında yakalandığını söyleyen genç kadının evi darmaduman olmuştu.
6.2 şiddetinde gerçekleşen İstanbul depremiyle vatandaşlar can korkusu yaşadı. Art arda gerçekleşen depremler sebebiyle İstanbullular geceyi sokaklarda geçirmekte çareyi buldu. Vatandaşların deprem anına dair görüntüleri sosyal medyada paylaşılmaya devam ediyor. Şimdiyse Kapalıçarşı’da depreme yakalanan iki arkadaşın videosu gündemde. İkili, deprem sırasında yaşadıkları korkuyla ne yapacaklarını bilemeyip kolona sarılmıştı. Gelin o anlara birlikte bakalım.
İstanbul'da son yaşanan 6.2’lik deprem sonrası iletişim yine aksama yaşanırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun GSM operatörü yöneticileriyle bir araya geleceği belirtildi. Bloomberg’de yer alan habere göre; Bakan Uraloğlu, operatörlerin mevcut altyapı kapasiteleri ve yatırım planları hakkında da bilgi alacak.
Gazeteci Özlem Gürses hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili açıklamaları sebebiyle soruşturma başlatılmıştı.Bugün görülen karar duruşmasında Gürses, 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldığı için Özlem Gürses cezaevine girmeyecek.