Gazeteci Fatih Altaylı’nın gözaltına alınması kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Pek çok isimden peş peşe tepkiler gelirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sürece sessiz kalmadı. Altaylı’nın bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan Özel, ifade özgürlüğüne dikkat çekti.
İran ile İsrail arasında süregelen çatışmalar, bölgedeki gerilimi her geçen gün daha da tırmandırıyor. ABD basınında yer alan iddialara göre, Washington yönetimi de savaşa doğrudan müdahil olma ihtimalini değerlendiriyor. Ortadoğu, bir kez daha çatışmaların gölgesinde diken üstünde bir geceye hazırlanıyor. Uluslararası kamuoyu endişeyle gelişmeleri takip ederken, diplomatik girişimlerden henüz somut bir sonuç alınabilmiş değil.
Gazeteci ve televizyoncu Fatih Altaylı, 20 Haziran Cuma günü YouTube kanalında yayınladığı son videodaki açıklamaları nedeniyle gözaltına alındı. Magazinin popüler ismi Defne Samyeli ve kızı Derin Talu'dan Altaylı'ya destek geldi.
Gazeteci Fatih Altaylı’nın gözaltına alınması gündeme bomba gibi düştü. Yaşanan gelişme sonrası Rasim Ozan Kütahyalı, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Daha önce yaptığı bir yorumu hatırlatan Kütahyalı, sürece ilişkin çarpıcı bir yorum yaptı.
Gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube'daki son yayınında kullandığı ifadeler tartışma konusu olmuştu. Yayında Altaylı, 'halkın yüzde 70'inin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve devam etmesini istemediğini' söylerken, 'Bu halk padişahını boğmuştur' şeklinde yaptığı yorum bazı çevrelerden tepki aldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral'ın da tepkisini çeken açıklamalar sosyal medyada da hayli konuşuldu.Akşam saatlerinde ise Altaylı, “Youtube” kanalında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alıp, tehdit ettiği' iddiasıyla gözaltına alındı.
Türkiye gündemi her daim hareketli, dinamik ve değişken. Her an yeni bir haberle, yeni bir gelişmeyle karşı karşıya kalıyoruz. Durum böyle olunca da gündemi takip edip ‘eskimeden’ kalabilmek zorlaşıyor.Biz de sizler için mutlaka okumanız gereken içerikleri tek yerde topladık.İşte gözden kaçırılmaması gereken ve mutlaka okumanız gereken içerikler...
Kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar son dönemde mahkemelere daha sık taşınır hale geldi. Taraflar arasındaki gerilim artarken, Yargıtay’dan çıkan emsal kararlar da kamuoyunda geniş yankı buluyor. Özellikle kira artışı ve tahliye davaları en çok tartışılan başlıkların başında geliyor. Bu kez de gündemdeki tartışmalı bir konuyla ilgili uzman görüşü dikkat çekti.
Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir metroda çekilen görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Bir adam metrobüste ayakkabılarını çıkarmış, büyük bir rahatlıkla uyumuştu. O anlar ise metrobüsteki bir vatandaş tarafından kaydedilerek sosyal medyada paylaşılmıştı. Görüntülerin yayılmasının ardından tepkiler de çığ gibi büyüdü.Sosyal medyada kendisini gören vatandaş, çektiği bir video ile hem İstanbul'dan hem tüm ülkeden özür diledi.
Türkiye’de çalışan milyonlarca kişinin işten ayrıldığında hak kazandığı kıdem tazminatında dikkat çekici bir artış bekleniyor. Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zamla birlikte, kıdem tazminatı tavanı da yukarı çekilecek. Uzmanlara göre bu artış, önceki dönemlere kıyasla belirgin bir seviyeye ulaşacak. Yeni tavan tutarıyla birlikte işçilerin alabileceği kıdem tazminatı miktarı önemli ölçüde yükselecek.
Zamlar, artık günlük yaşamımızın ayrılmaz bir unsuru haline geldi. Artık bu durumu sorgulamaktan vazgeçmiş durumdayız. Her yeni gün, yeni bir zammın habercisi oluyor ve bu durum, yaşam standartlarımızı doğrudan etkiliyor. Zamların hayatımıza bu denli nüfuz etmiş olması, ekonomik dengelerin hassasiyetini ve yaşam kalitemizi belirleyen unsurların değişkenliğini gözler önüne seriyor. Bir otobüs şoförü art arda gelen akaryakıt zamlarını yorumladı. Durumdan fazlasıya muzdarip olan adamın yorumu gündem oldu.
Brezilya'nın Santa Catarina eyaletinde yer alan Praia Grande bölgesinde korkunç bir olay yaşandı. İçerisinde 22 kişi bulunan bir sıcak hava balonu, havadayken alev alarak yere çakıldı. Olay yerine hızla çok sayıda arama kurtarma ekibi yönlendirildi.Eyalet Valisi Jorginho Mello, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, olay sonucunda şimdiye dek 8 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 kişinin ise kurtarıldığını duyurdu. Mello, arama kurtarma ekiplerinin bölgedeki çalışmalarını sürdürdüğünü ve diğer kayıp kişilerin bulunması için yoğun çaba harcandığını ifade etti.O anlar bir cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.
Küresel askeri dengeler gün geçtikçe değişiyor. Bir ülkenin askeri caydırıcılık seviyesini teknoloji, aktif asker sayısı, hava-kara-deniz gücü, savunma bütçesi gibi onlarca kriter belirliyor. Global Firepower 2025 Askeri Güç Sıralaması verilerine göre dünyanın en güçlü orduları açıklandı. Peki, Türkiye kaçıncı sırada?Kaynak
İddiaya göre Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin mezuniyet törenine öğrenciler dansöz getirdi. Dansözün oynadığı anlar sosyal medyada yayıldı ve tepki çekti. Rektörlük tarafından yapılan açıklamada, 'Söz konusu olay, 28 Mayıs 2025 tarihinde, Üniversitemizin bilgisi ve izni dışında, tamamen bireysel inisiyatifle gerçekleştirilmiş bir eylemdir. Görüntülerde yer alan bazı kişilerin kampüsle herhangi bir bağı olmayan bireyler olduğu ve kampüs alanına dışarıdan giriş yaptıkları, güvenlik kameraları kayıtları ve ilgili birimlerin incelemeleriyle net olarak tespit edilmiştir' denildi.
Şirketler tarafından en çok aranan uzman belli oldu. Şirketlerin yüzde 90’ı üretken yapay zeka uzmanı arıyor. Bugün kuruluşların yüzde 56’sı üretken yapay zekaya yönelik eğitim programlarını hayata geçirdi. Marketing Türkiye'den İrem Alimoğlu'na konuşan AWS Türkiye Genel Müdürü Berrin Özselçuk, “Potansiyeli fark eden şirketler, üretken yapay zekayı benimseme konusuna daha fazla bütçe ayırırken, bu alanda uzman yöneticiler atayarak ve değişim yönetimi stratejileri uygulayarak yapay zeka alanındaki liderliklerini de güçlendiriyorlar” dedi.
Gazeteci Fatih Altaylı, internet sitesi ve YouTube kanalında gündemi değerlendirmeyi sürdürüyor. Altaylı, 20 Haziran Cuma günü yeni bir video yayımladı. Videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığa devam etmesine halkın yüzde 70'inin karşı olduğu dile getirilirken Altaylı, 'Bu millet padişahını öldürmüştür' yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral ise Fatih Altaylı'nın o sözlerini paylaşarak 'Suyun ısınmaya başladı' paylaşımını yaptı.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün gerçekleştirildi. Saat 10.15'te başlayan sınava her yıl olduğu gibi bu yıl da yetişemeyen ve hayalleri bir yıl ertelenen gençler oldu. Manisa'da yaşanan olay ise pek çoğumuzun yüreğine oturdu. Sınava, kimlik kartı yerine otobüs kartı getiren kızı sınava girebilsin diye yeniden evin yolunu tutan baba trafik kazası geçirdi. Onca heyecan ve mücadeleye rağmen 3 dakika ile sınava yetişemeyen kız ise hem yaşadığı korku nedeniyle hem de kaybolan bir yılına ağladı. İşte, detaylar...
Osmanlı Ocakları ve Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat öldürüldü. Bu son dakika haberinin ardından Kadir Canpolat'ın kim olduğu araştırılmaya başlandı. Peki Kadir Canpolat Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Neden Öldürüldü?
Gezi Parkı soruşturmasında tutuklanan Ayşe Barım'ın tahliye edilmesi için avukatları harekete geçti. Gazete Oksijen'de yer alan habere göre, Barım'ın ani ölüm riskinin yükseldiği ve son olarak 5 Haziran'da hücresinde baygın bulunduğu açıklandı.
Kütahya'da bir polisin dikkati sayesinde dünyanın en pahalı kimyasalı ele geçirildi. Bir araçta yapılan aramada; 7.15 gram ağırlığında, dünyanın en pahalı kimyasalı olarak bilinen ve altın aramada da kullanılan kaliforniyum (radyoaktif element) maddesi bulundu. Maddenin değerinin, yaklaşık 70 milyon dolar olduğu öğrenilirken, şüpheli B.G., radyoaktif maddeyi 1 yıl önce yolda bulduğunu söyledi.