Yargıtay’dan evlenme ve boşanma davalarına ilişkin dikkat çeken emsal kararlar çıkmaya devam ediyor. Son dönemde verilen kararlar, özellikle mal paylaşımı, nafaka ve evlilik birliğinin sarsılması gibi konularda yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Uzmanlar, bu kararların hukuk pratiğinde önemli etkiler yarattığını söylerken kısa süre önce bir emsal karar da düğün konusunda çıktı.
İrfan Değirmenci, uzun süredir ekranlarımızda yer alarak herkesin tanıdığı bir isim haline geldi. Değirmenci, son olarak 14 Mayıs seçimlerinde Çankaya'dan milletvekili adayı olmuştu. Değirmenci, bu seçimde kazanamadı. Fakat İrfan Değirmenci, gerek sosyal medya paylaşımlarından gerek yaptığı açıklamalardan dolayı gündemdeki yerini koruyor. Peki, ünlü gazeteci İrfan Değirmenci gözaltına mı alındı, neden? Gazeteci İrfan Değirmenci kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, detaylar...
Türkiye İşçi Partisi Meclis Üyesi İrfan Değirmenci, bugün Yoğurtçu Parkı'nda yaptığı konuşma sırasında gözaltına alındı.Gözaltına alındığını Basel olarak bilinen Bekir Aslan duyururken kısa süre sonra onun da gözaltına alındığı bilgisi sosyal medyada duyuruldu.
İstanbul'da düzenlenecek Onur Yürüyüşü öncesinde Taksim çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Beyoğlu Kaymakamlığı, Taksim ve çevresinde olağanüstü hal ilan ederek bir dizi yasak kararı aldı. Karara göre, bölgeye giriş-çıkışlar kısıtlanırken, yürüyüş ve toplanma gibi eylemlere izin verilmeyecek. Polis ekipleri bugünden itibaren bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.
3. Dünya Savaşı'nda bile hayatta kalabileceğiniz en güvenli ülkeler belli oldu. Dünya genelinde güvenlik seviyelerini karşılaştıran 2025 Küresel Barış Endeksi açıklandı. Listede yer alan Türkiye'nin sıralaması dikkat çekti.
Milyonlarca araç sahibi için son 2 gün kaldı. Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulamasında son tarih 30 Haziran. İş yeri araçlarına takılması gereken UTTS’yi taktırmayan sürücüler 10 katı ceza ödemek durumunda kalacak. 30 Haziran’a kadar UTTS taktırmayan 7 bin TL ila 140 bin liraya kadar varan cezalarla karşı karşıya kalacak. UTTS nedir, nasıl takılır? UTTS ücretsiz mi? Gelin hep birlikte bu sorunun yanıtına bakalım.
Ankara'da toplu taşıma için yeni bir düzenlemeye gidildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için yeni bir ulaşım modelini devreye soktu. İlk aktarmaların ücretsiz olacağı açıklanırken, yeni uygulama 1 Temmuz'da başlayacak.
Sağlık Bakanlığı, sağlıklı yaşam için yeni bir uygulamayı hayata geçirmişti. Geçen aylarda başlatılan uygulamayla meydanlarda vatandaşlara boy ve kilo ölçümü yapılmıştı. Altı haftada 4 milyon 923 bin 302 kişinin boy-kilo ölçümü yapıldı. Sonuçlar ise belli oldu.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul'da uygulanmakta olan açığa satış yasağı için yeni karar aldı. Borsa İstanbul'da açığa satış yasağı ve şirketlerin pay geri alımını kolaylaştıran düzenlemeler, 29 Ağustos’a kadar uzatıldı.
Gazeteci Ünsal Ünlü'ye eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdikleri görüşme hakkında konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'Her şey konuşuldu, iletildi. İş kavgaya döndü. Bu saatten sonra bir görüşme olacağını düşünmüyorum' dedi. Yavaş, Kılıçdaroğlu ile yeni bir görüşme olasılığının düşük olduğunu da açıkladı.
CHP'de kritik gün, 30 Haziran 2025 Pazartesi. Özgür Özel'in genel başkanlığa seçildiği, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise CHP başkanlığına veda ettiği 38. Olağan Kurultayı, tartışmaların alevlenmesine neden oldu. Son günlerde ülkenin bir numaralı gündemini 'Kemal Kılıçdaroğlu CHP'ye dönecek mi?' sorusu oluşturdu. 'Mutlak butlan' kararı olduğu takdirde partiye döneceğini söyleyen Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren de oldu, destek veren de. Cezaevinde bulunan Ekrem İmamoğlu ve CHP'nin eski genel başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Murat Karayalçın da Özgür Özel'e destek verilmesi gerektiğini belirtti. Tartışmalar devam ederken vatandaşın da elbet bu konu hakkında söyleyecekleri var. Peki, siz CHP'deki Kurultay tartışmaları ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun dönme ihtimali hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sakarya'nın Taraklı ilçesinde dün ormanlık alanda çıkan yangın Bilecik'e sıçradı. Alevler büyüdü ve 7 köy yeri boşaltıldı. Yangın kontrol altına alınması için TSK da destek verdi.
Muğla Fethiye Belediyesi, çevreyi koruyabilmek adına bir çalışma başlattı. Belli birkaç noktaya fotokapan yerleştirdi ve çöp kutusu yerine başka yerlere çöp atanları tespit etti. Her şey turizmin sevilen lokasyonlarından Fethiye’yi doğasının güzelliğiyle konuşmaya devam edebilmemiz içindi. Gelin önce videoyu izleyelim!
Türk vatandaşlarının Schengen vize krizine hâlâ çözüm bulunabilmiş değil. Schengen vize reddine dair bir çözüm beklenirken kabusa bir de randevu bulamamak eklendi. Avrupa'ya sadece tatil amaçlı seyahat etmek isteyenler değil; öğrenciler, sanatçılar, iş insanları da vize sorunuyla karşı karşıya. NTV'de yer alan habere göre 2024 yılında 50 bini aşkın öğrenci Schengen vizesi mağduru oldu.Kaynak
Dünyanın en büyük üniversitelerinden biri olan Massachusetts Institute of Technology'de görev yapan dünyaca ünlü fizik mühendisi Canan Dağdeviren geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçip ölümden dönmüştü. Dağdeviren taburcu olduğunu sosyal medya hesabından duyurdu.
Yaz mevsimiyle birlikte sıcaklar adeta kavuruyor. Metropollerde yaşayanların bir kısmı okulların tatil olmasıyla birlikte soluğu tatil beldelerinde alırken özellikle İstanbul’da kalanlar nefes alabilecekleri noktalar arıyor. İstanbul Valiliği, kentte denize girilecek temiz 97 nokta belirledi. İşte İstanbul'da denize girilecek yerler ve temiz plajların tam listesi.
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile kilise arasında çıkan kriz devam ederken kendisine 'sünnetli' diyen papaza, penisini gösterebileceğini söyleyerek yanıt verdi.
Maydonoz Döner hakkında FETÖ soruşturması sürüyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyonda yeni gelişme yaşandı. Kayyum atanan Maydonoz Döner’de 32 kişi tutuklandı.
CHP'de Kurultay'la birlikte 'mutlak butlan' tartışması sürüyor. Bir yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu cezaevindeyken bir yandan partiye eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun döneceği konuşuluyor. Kılıçdaroğlu partinin başına geçmeye olumlu bakarken ülkenin bir numaralı gündemi oldu. Gazeteci Cem Küçük, TGRT Haber'de yayınlanan 'Medya Kritik' programında 'Ekrem Başkan çok önemli ama partinin tek gündem maddesi de bu olmamalı' başlığını atan Nefes gazetesine destek çıktı. Gazeteden hiç hazzetmediğini de sözlerine ekleyen Küçük, aynı zamanda CHP'yi eleştirirken Türkiye'de turizm ve ekonomide sıkıntıların olduğunu sıraladı. Kaynak