Görüş Bildir
Depremzedeler İçin Çalışanların Maaşlarının Yüzde 20'sinin Alınmasını Öneren Kişiye Gelen İronik Yorumlar
Depremin ardından dağ gibi biriken sorunlar için elbette pek çok kişinin çabası, çözümü veya önerisi var. Herkesin elinden geleni yaptığını da kampanyalardan, toplanan bağış ve yardımlardan görebiliyoruz. Ancak bazı fikirlerin de fazla demode olduğunu söylemekte fayda var. Bunlardan birisi de umarız trolldür diye umduğumuz bir EkşiSözlük yazarının yaptığı maaşların %20'sinin kesilmesi fikri. Bu öneri çok da beğenilmemiş olacak ki ilginç tepkilere de meze oldu.
Haluk Levent, Kendisini 'Devletten Ayrı Çalışıyor' Diye Hedef Gösterenlere Cevap Verdi!
Haluk Levent, 6 Şubat'ta gerçekleşen deprem felaketinden bu yana depremzedeler için elinden geleni yapıyor biliyorsunuz ki. Ancak, 1 milyar TL'ye yakın bir bağış toplayan AHBAP ekibi ile Haluk Levent, Devlet Bahçeli de dahil olmak üzere birçok kişi tarafından hedef alınmıştı. Haluk Levent, bugün attığı bir tweet ile kendisini 'AHBAP'ın topladığı her kuruşun hesabı sorulacak' ve 'Protokol yok devletten ayrı çalışıyor' diye suçlayanlara cevap verdi.Gelin detaylara hep birlikte bakalım...
Reklam
Oğuzhan Uğur'un, Halkı Kışkırtmakla Suçlandığı Hatay'daki Baraj Patlaması Olayının Perde Arkasında Yaşananlar
Geçtiğimiz hafta gündemden düşmeyen 'Hatay Yarseli Barajı'nın duvarı çatladı' yönündeki asılsız haber ortalığı karıştırmıştı biliyorsunuz ki. BaBaLa TV, bu gelişmeyle ilgili bir tweet atmış ve bu olayın asılsız olduğunun ortaya çıkmasının ardından birçok kişi Uğur'u yalan haber yapmakla ve halkı kışkırtmakla suçlamıştı. Oğuzhan Uğur, bu iddianın sahibinin bakanlık yetkilisi bir kadın olduğunu söyleyince olay daha da büyümüş ve Devlet Bahçeli de dahi olmak üzere birçok kişi tepki göstermişti. Daha sonra, Oğuzhan Uğur'un hakkında depremzede vatandaşları korku ve paniğe sürüklediği gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.Gelin, Oğuzhan Uğur'un halkı kışkırtmakla suçlandığı Hatay'daki baraj patlaması olayının perde arkasında yaşananlara hep birlikte bakalım...
Reklam
Deprem İçin Hazırlanan Kaptanlık Bandını Takmayan Dusan Tadic Olayla İlgi Açıklama Yaptı
Ülkemizde yaşanan depremlerin ardından yurt dışındaki futbol kulüpleri hem maddi hem de manevi anlamda Türkiye'nin yanında olduklarını dile getirdi. Hollanda Erevidse Ligi'nde bulunan takımlar, depremden etkilenen vatandaşlar için maçlara özel olarak hazırlanan kaptanlık bantlarıyla maça çıktı. Bu farkındalığa destek vermeyen tek kulüp ise Ajax oldu. Sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından Ajax'ın takım kaptanı Dusan Tadic, sosyal medyadan bir mesaj yayınladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremine Nasıl Müdahale Etmişti?
Yaşadığımız büyük deprem şokundan itibaren ülkecek teyakkuza geçip neler yapabileceğimize bakıp oradan oraya koşarken kimimiz de şöyle bir soru sordu: Üst üste böyle büyük 2 deprem olmasına rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri nerede? Çünkü eski depremlerden alışkındık ki herhangi bir afetten sonra ilk müdahale hep ordudan gelirdi. Neyse, bizim konumuz ordunun neden müdahale etmediği değil, 1999 depreminde ordunun ne yaptığı.
Reklam
Naci Görür İstanbul Depremine Yönelik Bakkal Hesabı Yaptı: Korkutucu Boyutu Gözler Önüne Serdi
Türkiye büyük depremlerin genel olarak uzun tarihi periyodlarda olduğu bir ülke. 6 Şubat'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler öncesi de bu biliniyordu. Şimdiyse bir müddet daha gündemimizi meşgul edecek gibi görünüyor. 1999 Marmara depremini yaşayanlar biliyor çünkü üzülme, yardım, korku tepkilerini ilk etapta aşırı veriyoruz, ardından da aynı aşırılıkla unutuyoruz. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda 1999'dan beri İstanbul'da olacağı bilim adamları tarafından söylenen, halk ve yönetimler tarafından da bilinerek beklenen ancak herkesin aynı şekilde oturup beklediği depreme dikkatlerin çekilmesine neden oluyor. Uzun yıllardır bu alanda çalışan ancak sosyal medyada bilimin verdiği yetkiye dayanarak isabetli öngörüleriyle güven telkin eden Prof. Dr. Naci Görür de buna yönelik bir tahminde bulundu.
Depremin Ardından Ülkemize 30 Milyon Dolar Bağış Yapan Gizemli Kişinin Kim Olduğu Ortaya Çıktı!
etiket
Kahramanmaraş depremi ile sarsılan ülkemize son 10 günde dünyanın dört bir yanında yaşayan insanlardan maddi ve manevi destek geldi. Kurtarma ekipleri, sağlık çalışanları, yardım kampanyaları hepimizin yüreğini ısıttı. Geçtiğimiz hafta ismini vermeyen Pakistanlı bir iş insanının yaptığı 30 milyon dolar (565 milyon TL) değerindeki bağış medyanın ilgisini çekmişti.Sosyal medyada ve internet sitelerindeki söylentilere göre bağış yapan iş insanının kim olduğu belli oldu! Peki daha önce Apple'da çalışan mühendis ve girişimci kim?
Reklam
Reklam
Armağan Çağlayan'dan Ahbap'ı Adres Gösteren Madonna'ya Yönelik Dikkat Çeken Paylaşım
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan iki depremin sonuçları oldukça yıkıcıydı. Güney Doğu'daki 10 ili etkileyen afetlerin ardından tüm Türkiye tek yürek haline geldi. Uluslararası yardım çağrımızı yanıtsız bırakmayan birçok ülke ve yabancı isimler oldu. Pop müziğin kraliçesi olarak tanınan Madonna, takipçilerine depremzedelere yardım etmeleri için AHBAP Derneği'ni önerdi. Armağan Çağlayan, dünya yıldızının bu paylaşımına 'Linç geliyor Madonna!' yorumuyla dikkat çekti.
Deprem Süreci Boyunca Yaptıkları Saçmalıklarla Saç Baş Yoldurtup Adeta Sinirlerimizi Zıplatan Kişiler
6 Şubat'ta gerçekleşen depremden bu yana ülkece seferber olduk ve depremzedeler için kolları sıvadık. Ancak zaten bir hayli zor olan bu süreçte sinirlerimizi zıplatan olaylar ve kişiler de olmadığı değil...Özelikle deprem süreci boyunca sundukları saçma önerilerden yaptıkları akılalmaz şeylere kadar adeta saç baş yoldurtan kişiler resmen sabrımızı sınadı.Gelin detaylara hep birlikte bakalım.
Kılıçdaroğlu'ndan Fahrettin Altun'a 'Vitaminsiz Goebbels'
etiket
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde deprem felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 'Asrın felaketi' ifadesine, 'Bu ülke için asrın felaketi tek adam rejimidir, Erdoğan'dır.' diyerek tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Fahrettin Altun'a 'vitaminsiz Goebbels' dedi.
Reklam