Görüş Bildir
Haluk Levent'i Dolandırıcılık İddiasıyla Vurmaya Çalışan Bircan Bali'ye Kapak Gibi Cevaplar Yağdı!
Depremin ilk gününden bu yana verdiği mücadele ile takdir edilen Haluk Levent, birçok kişi tarafından hedef gösteriliyor. Geçtiğimiz hafta Haluk Levent'i dolandırıcılık suçuyla itham eden Deniz Akkaya bu isimlerden biriydi. Bircan Bali'nin sunuculuğunu yaptığı Beyaz TV'deki Söylemezsem Olmaz programı da Haluk Levent hakkındaki dolandırıcılık iddiasını tekrar gündeme getirdi. Bali, Haluk Levent'e seslendi ve 'Beni AHBAP'a alır mısın?' dedi.Haluk Levent'i eleştiren ve aslında dolaylı yoldan dolandırıcılıkla suçlayan Bircan Bali'ye tokat gibi cevaplar da gecikmedi...
Deprem Hasarı Çalışmaları Sürerken Altyapı Maliyetleri Büyüyor: Yeni Konutlar İçin Ne Kadar Harcanacak?
Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden iki hafta geçti. Hasar boyutu yavaş yavaş ortaya çıkarken, bina yıkımlarında da tespit çalışmaları sona yaklaşıyor. Depremlerin en büyük hasarı verdiği altyapıda da şiddete bakıldığında sorunların boyutunun yüksek olması bekleniyor. Depremde yıkılanlar binalar da dahil olmak üzere ağır hasar alıp içine girilemeyecek durumda olup yıkılması gereken toplam konutların sayısı 384 bini buldu. AFAD Başkanı Yunus Sezer'in açıklamalarında da 20 bin 870 binada enkaz çalışması yürütüldüğü belirtilirken, tüm çalışmalar bittiğinde yıkılan ve ağır hasarlı olan binaların sayısının 535 binden fazla olması bekleniyor.
Reklam
Murat Boz Diyanet'in Kan Donduran 'Evlatlık' Açıklamasına Tepkisiz Kalmadı!
Tüm Türkiye'i yasa boğan Kahramanmaraş depreminin ardından yüreklerimizi sızlatan en büyük konu elbette çocuklar oldu. Yaşanan felakette ailelerini kaybeden birçok çocuk için harekete geçildi. Refakatsiz ve ailesiz kalan çocukların nasıl korunacağı tartışılırken Diyanet İşleri'nden gelen bir açıklama gündeme bomba gibi düştü. Diyanet'in 'Evlat edinen ile evlatlık arasında evlenme engeli doğmaz' açıklamasına Murat Boz sessiz kalmadı.
Reklam
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Açıkladı: 3 Kategoriye Ayrılan 10 İlde Okullar Ne Zaman Açılıyor?
Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin ardından eğitim ve öğretime ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer merak konusu haline gelen eğitim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Deprem bölgelerinin üç kategoriye ayrıldığının altını çizen Özer, şehir şehir okulların açılacağı tarihi duyurdu. Peki okullar ne zaman açılacak? Adıyaman, Malatya, Kilis, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana ve Gaziantep'te okulların açılış tarihleri...
Reklam
İşe Gidemeyen Depremzedeler İçin Teşvik Beklenirken İşten Çıkarmalar Gündemde
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde etkilenen geniş coğrafya ve yıkım boyutunun büyüklüğü, deprem hazırlık konusunda yeterli bilince sahip olunmamasıyla acıyı da büyütürken, ister ister gözler bir yandan ekonomik verilere kayıyor. Depremlerin etki alanı yüksek olunca önce arama ve kurtarma çalışmaları için ardından da yardım geçici barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlar için büyük bir yardım gücüne ihtiyaç duyuluyor. Bu da gönüllülerin işlerine dönüşünü zorlaştırırken, diğer yandan da daha az etkilenerek faaliyetlerini sürdüren işletmelerde de temel ihtiyaçlarında mahrum kalan depremzede çalışanların durumu sorgulanıyor.
Deprem Bölgelerinde Okulların Açılacağı Tarihler Belli Oldu
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkımların gerçekleştiği 10 ilden Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da eğitimin 1 Mart'ta başlayacağını açıkladı. Gaziantep ve Osmaniye'de ise açılış tarihi 13 Mart'a ertelendi. Depremlerden en çok etkilenen Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'da ise ilk okul zili 23 Mart'ta çalacak.
Hikayesi Yürek Burktu: Enkazdan Çıkınca 'Müge Anlı Çorbası' İsteyen Necati Amca ve Müge Anlı Buluştu!
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde de büyük yıkımlara sebep olan 7.7 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'yi yasa boğmuştu. Depremde büyük bir yıkıma uğrayan Hatay'ın Antakya ilçesinde enkaz altında kalan ve 7. günde kurtarılan Necati amca, sağlık görevlilerinden elma, portakal ve Müge Anlı çorbası istemişti. Anlı'nın 'Tedavin bitince görüşelim' dediği Necati amca, Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katıldı. Necati amcanın hayat hikayesi ise yürekleri dağladı...
Reklam
Reklam
20 Şubat Pazartesi İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajların Yüzde Kaçı Dolu?
Yağmurlu havaların giderek azalmasıyla Türkiye'nin en kalabalık ili İstanbul'da ortalama baraj doluluk oranı yüzde 34.64 oldu. Yaz mevsiminin geride kalmasıyla birlikte beklenen yağışlar nihayet geldi. Ancak barajlardaki su seviyeleri kritik seyrini sürdürmeye devam ediyor. Vatandaşlar, kuraklık endişesi ile baraj doluluk oranlarını yakından takip ediyor. İşte, İstanbul'a su sağlayan 10 barajın 20 Şubat Pazartesi gününe ait doluluk oranlarıPeki, İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu?
Reklam