Görüş Bildir
Doğru Bilgiye Ulaşmak ve Dijital Akıcılık Sürecinde “Dezenformasyon”
Ülke olarak hepimizi derinden etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. 10 farklı şehirde ve geniş bir bölgede kendini hissettiren bu depremlerle birlikte esasında hepimizi yeniden düşünmeye iten bir sürece girdik.Deprem gibi doğal afetler her zaman oluşabilecek üzücü hadiseler ancak böylesi durumlarda ortaya çıkan bir diğer önemli konu da bilgi kirliliğinden arınmak.
Enkaz Altında Kalan Arabaların Trafik Sigortası ve Kasko, Deprem Hasarını Karşılıyor mu?
Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı acı çok büyük. Ancak bunun bir de kalanlar içinde hasar boyutu var. Tüm hesaplamalar için halen daha tüm veriler net olmasa da ekranlarda gördüğümüz birçok yıkımı uzmanlar araştırıyor. Evleri yıkılan vatandaşlar, DASK ödemelerini almaya başladı. Mal da canın yongası olunca, 'Yıkılan sitelerde otoparklardaki araçlar, apartmanların altında kalmış arabalar da kasko ve trafik sigortasından ödeme alabiliyor mu?' diye merak ediliyor.
Reklam
Depremzedelerin Esenboğa Havalimanı’nın Çıkışında Karşılaştıkları İnsanlıktan Soğutan Akılalmaz Tabela
Deprem felaketinden dolayı yuvalarından olan depremzedelerin çoğu, ne yazık ki doğup büyüdükleri şehirleri terk etmek zorunda kaldılar.Şehri terk etmek zorunda kalan depremzedelerin Esenboğa Havalimanı’nın gelen yolcu çıkış kapısında karşılaştıkları 'Kalacak Yeri Olmayanlar' tabelası ise gündem oldu. Hiç düşünülmeden yapıldığı belli olan bu harekete tepkiler de gecikmedi...
Reklam
Uzmanlar, ABD Hava Sahasındaki Tanımlanamayan Uçan Nesnelerin Soğuk Savaş Başlangıcı Olabileceğini Söylüyor!
Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Çin'in ABD ava sahasına gönderdiği casus balon büyük olay olmuştu. Başlangıçta içerisinde uzaylıların olduğu bir UFO zannedilen uçan cismin bir casus balon olduğu anlaşılmıştı. ABD'nin casus balonu vurmasıyla iki ülke arasında bir güç gösterisi yaşandı. Bazı uzmanlar ise bu durumun soğuk savaşa neden olabileceğini söylüyor. Buyurun detaylara 👇
Reklam
Serhat Teoman Enkazdan Kurtarılan Depremzede Hakkında Açıklama Yaptı: "Oğlunu Kurtaran Ben Değilim"
Kahramanmaraş ve 10 ili etkileyen depremlerde binlerce can kurtarıldı. Onlardan biri de depreme Hatay'da yakalanan ve eşini enkazda kaybeden Gülümser Akti ve oğluydu. Depremzede Akti oğlunu enkaz altından oyuncu Serhat Teoman'ın kurtardığını ve hastaneye yetiştirdiğini söyleyince ünlü oyuncu gündem olmuştu. Teoman sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yanlış anlaşılma olduğunu belirtti.
Ece Üner'den Deprem Bölgesinde Güldüğü İddiasıyla Kendisini Hedef Gösterenlere Sert Yanıt!
etiket
Gazeteci Uğur Dündar ve sunucu Ece Üner, geçtiğimiz gün deprem bölgesinden TV100 ekibiyle birlikte bir deprem yayını gerçekleştirmişti. Bu yayının ardından kamera arkası görüntüsü servis edilerek Ece Üner ve ekip arkadaşları kahkaha attıkları iddiasıyla hedef gösterildi. Ece Üner Twitter'da konuyla ilgili sert bir açıklama yaptı. Uğur Dündar da konuya açıklık getirdi.
Reklam
Reklam
Haluk Levent'i Dolandırıcılık İddiasıyla Vurmaya Çalışan Bircan Bali'ye Kapak Gibi Cevaplar Yağdı!
Depremin ilk gününden bu yana verdiği mücadele ile takdir edilen Haluk Levent, birçok kişi tarafından hedef gösteriliyor. Geçtiğimiz hafta Haluk Levent'i dolandırıcılık suçuyla itham eden Deniz Akkaya bu isimlerden biriydi. Bircan Bali'nin sunuculuğunu yaptığı Beyaz TV'deki Söylemezsem Olmaz programı da Haluk Levent hakkındaki dolandırıcılık iddiasını tekrar gündeme getirdi. Bali, Haluk Levent'e seslendi ve 'Beni AHBAP'a alır mısın?' dedi.Haluk Levent'i eleştiren ve aslında dolaylı yoldan dolandırıcılıkla suçlayan Bircan Bali'ye tokat gibi cevaplar da gecikmedi...
Deprem Hasarı Çalışmaları Sürerken Altyapı Maliyetleri Büyüyor: Yeni Konutlar İçin Ne Kadar Harcanacak?
Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden iki hafta geçti. Hasar boyutu yavaş yavaş ortaya çıkarken, bina yıkımlarında da tespit çalışmaları sona yaklaşıyor. Depremlerin en büyük hasarı verdiği altyapıda da şiddete bakıldığında sorunların boyutunun yüksek olması bekleniyor. Depremde yıkılanlar binalar da dahil olmak üzere ağır hasar alıp içine girilemeyecek durumda olup yıkılması gereken toplam konutların sayısı 384 bini buldu. AFAD Başkanı Yunus Sezer'in açıklamalarında da 20 bin 870 binada enkaz çalışması yürütüldüğü belirtilirken, tüm çalışmalar bittiğinde yıkılan ve ağır hasarlı olan binaların sayısının 535 binden fazla olması bekleniyor.
Reklam