Görüş Bildir
20 Şubat Pazartesi AFAD ve Kandilli Rasathanesi Son Depremler Listesi: Hatay'da Deprem mi oldu?
11 şehri yıkıma uğratan büyük Kahramanmaraş depreminin 15. gününe geldik. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü afet bölgesinin en önemli gündemlerinden bir tanesi artçı depremler oldu. Uzmanlara göre yıl boyu artçıların devam edeceği bölgede yaşanan sarsıntılar günün erken saatlerinden bu yana araştırılıyor. Hatay'da akşam saatlerinde 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde korkutucu artçılar meydana geldi. Peki bugün deprem oldu mu, nerede oldu? İşte 20 Şubat Pazartesi son depremler...
Reklam
Reklam
Çok mu Zor Önce İnsan Demek?
etiket
Birçok insanın da aynı durumda olduğunu düşünüyorum, ilk üzüntü şokunun ardından boş boş olanları seyrederken, anlamlandırmaya çalışırken yakalıyorum kendimi, “Bu gerçek mi?” diye.Küçükken okulda Japonya’nın deprem bölgesi olduğunu öğrendiğimizde çok üzülmüştük Japon halkı için belki de acımıştık onlara öyle bir bölgede yaşamak durumunda kaldıklarından dolayı.
Reklam
Hatay'da 6.4 Büyüklüğünde Şiddetli Deprem
etiket
Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, deprem saat 20.04'te Hatay'ın Defne ilçesinde gerçekleşti. Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu. Bu depremden kısa bir süre sonra yine Hatay merkezli 5,8'lik artçi bir deprem daha oldu. Son yapılan açıklamaya göre, Hatay merkezli depremde şu ana kadar 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 294 yaralı olduğunu 18'inin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş depremle ilgili yaptığı açıklamada 'Belli mahallelerde yıkılanlar oldu. Bazı binaların altında insanlar olduğu bilgileri geliyor' dedi.Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, depremle ilgili açıklamasında şunları söyledi: 'Bittik artık ne diyeyim ki. İlk yaşanılan depremden daha büyük bir deprem yaşadık. Maraş'taki 7,7 olduğunda bu kadar ölümüz varken bu deprem bizim için çok büyük. Şu an her yer karanlık, insanların çığlıkları var. Acilen çadır yardımı istiyoruz.'
Reklam
AKP'li Avukat Milletvekilinin A4 Kağıdı Üzerine Şehir Planlaması Yapmasına Gelen İronik Tepkiler
7.7 ve 7.6'lık iki depremin en çok etkilediği illerden biri de merkez üssü olması sebebiyle Kahramanmaraş. Bölgede binlerce yıkıntı ve hasarlı bina var. Maraş'taki yıkım o kadar büyük ki şehirdeki enkazların ne yapılacağı, yeni binaların nereye dikilmesi gerektiği ise konunun uzmanlarının, STK'ların ve bilim insanlarının uzun uzun toplantılarla karar verebileceği bir süreç. Ancak AKP Kahramanmaraş milletvekili Ahmet Özdemir bir hukukçu olarak aldı eline kalemi, a4 kağıdı üzerine yeni Maraş'ı çizdi. Çoğu zaman kağıt da yetmedi. Bu görüntüler de tepkilere neden oldu.
Reklam
Doğru Bilgiye Ulaşmak ve Dijital Akıcılık Sürecinde “Dezenformasyon”
etiket
Ülke olarak hepimizi derinden etkileyen deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. 10 farklı şehirde ve geniş bir bölgede kendini hissettiren bu depremlerle birlikte esasında hepimizi yeniden düşünmeye iten bir sürece girdik.Deprem gibi doğal afetler her zaman oluşabilecek üzücü hadiseler ancak böylesi durumlarda ortaya çıkan bir diğer önemli konu da bilgi kirliliğinden arınmak.
Reklam