Görüş Bildir
Prof. Dr. Kalafat, Marmara Depremi İçin Tarihleri Sıraladı!
Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat, Marmara'da beklenen 7 büyüklüğünün üzerindeki deprem için tarih ve olasılıkları sıraladı. Kalafat, 7 yıl içerisinde yüzde 64 ihtimalle Marmara depremenin gerçekleşeceğini aktardı. 
Tepkiler Üzerine 14 Hayvanın Kurtarılması İçin Diyarbakır'daki Galeria Sitesinde Yıkım Çalışması Durduruldu!
Art arda yaşanan deprem felaketlerinin ardından ne yazık ki pek çok insan hayatını, yaşam alanlarını kaybetti. Arama kurtarma çalışmaları sürerken günler sonra enkaz altından canlı çıkarılan insanlar oldu. Depremi yaşayan insanlar kadar, hayvanlar da etkilendi. Enkaz altında ya da riskli binalarda kurtarma çalışmaları bitmeden yıkımın başlaması ise büyük tepki çekmişti.
Deprem Yönetmeliğinin Enkazı: İmar Barışı
Afet nedeniyle zor günlerden geçerken televizyonlarda, gazetelerde ve sosyal medyada; muhtelif akademisyenlerin, siyasetçilerin, gazetecilerin ve hukukçuların özellikle dikkat çektiği bir husus da “Deprem Yönetmeliği” yahut güncel resmi adıyla “Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği”dir.İşbu yönetmelik “imar barışı” adıyla da anılan “imar affı” gibi beklentiler sebebiyle yahut uygulamadaki denetim zayıflığı nedeniyle ve mevzuata uymamanın hukuki müeyyidelerinin yetersizliği nedeniyle inşaat sektöründe gözardı edilmiş ve edilmekte olan bir yönetmelik olup belirsiz periyotlarda ülkemizde her zaman olduğu gibi, yakın zamanda İstanbul, Van, Elazığ ve İzmir’de de yaşadığımız ve bugünlerde Hatay, Kilis, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman illerini etkilediği vakit iyice önemini anladığımız deprem gibi bir afete karşı devletin pozitif yükümlülüğü olan bu sahada “imar barışı” gibi isimlerle enkazı derinleştiren düzenlemeleri saf dışı bırakarak daha ciddi uygulanması gerekmektedir.
Ekşi Sözlük'e Erişim Engeli Geldi: Ekşi Sözlük Neden Açılmıyor? Kapatıldı mı?
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden sonra pek çok sitede erişim problemleri yaşanmaya başladı. Geçtiğimiz hafta kullanıcılar Ekşi Sözlük'e girmekte problem yaşamış ve herkes sitenin kapandığını düşünmüştü. Ancak kısa bir süre sonra site tekrardan açılmıştı. Pek çok kullanıcı 21 Şubat Salı günü Ekşi Sözlük'e girmekte problem yaşadı. Çok geçmeden Ekşi Sözlük'ten açıklama geldi. Peki Ekşi Sözlük kapandı mı? Neden girilmiyor? Detaylar içeriğimizde.
Reklam
Süper Loto Sonuçları Açıklandı: 21 Şubat Salı Süper Loto Sonuçları ve Kazandıran Numaralar
Haftanın ilk Süper Loto çekilişi bugün gerçekleşti. Son zamanların en çok oynanan şans oyunları arasında yer alan Süper Loto da heyecan yükseldi. Büyük ikramiyenin hayalini kuran talihliler, Milli Piyango İdaresi tarafından gerçekleştirilen Süper Loto çekilişinin sonuçlarını ve hangi numaraların çıktığını merak ediyor. Peki Süper Loto sonuçları açıklandı mı? İşte 21 Şubat Salı Süper Loto sonuçları ve kazandıran numaralar...
Erkan Baş: 'Çadır Yok Ama Erdoğan'ın Sarayları Var'
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti iktidarına yüklendi. Hatay'da dün meydana gelen depremlerin ardından, bölgeden gelen çadırların yetersiz olduğu bilgilerini hatırlatan Baş, 'Memlekette enkaz altından kurtarıldıktan sonra yaşama tekrar tutunmaya çalışan yurttaşlara verilecek çadırımız yok ama Tayyip Erdoğan’ın sarayları var' dedi.
Reklam
'Deprem Kumkumasından Çıkın Artık' Diyerek Millete Akıl Veren Övgün Ahmet Ercan'a Tepkiler Gecikmedi
Asla depremzedeler kadar olmasa da birçoğumuzun etkilendiği bu zorlu deprem sürecinde sıcak yatağımıza girmekten, yediğimiz yemekten bile utandığımız oldu... Bir kesim deprem sürecini aşmamız gerektiğini ve hayatın devam ettiğini söyleyerek 'normalleşmeye' başladı bile.Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da 'Kolay değil çok büyük bir acı yaşadık. Çalışarak bunu yeneceğiz. Deprem kumkumasından çıkın artık' diyerek insanlara akıl dedi.Övgün Ahmet Ercan'ın bu çıkışına tepkiler de gecikmedi...
Haluk Levent, Kendisini Depremle İlgili Felaket Tellallığı Yapmakla Suçlayan Kişiye Tepkisini Koydu!
Daha 6 Şubat deprem felaketinin şokunu atlatamamışken dün akşam yine bir deprem yaşandı...Hatay merkezli olan deprem sırasında şehirde olan Haluk Levent de o an yaşadıklarını Twitter hesabından paylaşmıştı. 'Şu ana kadar bana gelen haber 5 hasarlı bina yıkıldığı yönünde' diyen Haluk Levent'in bu sözleri hedef alındı. Bir Twitter kullanıcısı, bu paylaşımları hedef göstererek Haluk Levent'i 'felaket tellallığı' yapmakla ve 'art niyetli' olmakla suçladı.Haluk Levent de bu hedef göstermeye tepkisini koydu. Gelin detaylara hep birlikte bakalım.
Beklenen Açıklama Geldi: Hayvanlar Deprem Olacağını Önceden Hissediyorlar mı?
Ülkemizde büyük yaralar açan Kahramanmaraş depremi olmadan önce insanlar o bölgedeki köpeklerin saatlerce uluduğunu ve havladığını söylüyorlar. Bu durumun aynısı 1999 depreminde de yaşanmış ve insanlar yine köpeklerin uluduklarını söylemişlerdi. Biz de toplum olarak köpeklerin ve bazı hayvanların depremi önceden hissettiklerine inanıyoruz. Peki bu inanış gerçekten doğru mu? Detaylar aşağıda 👇
Reklam
Reklam
Reklam
Deprem Felaketinin Önüne Geçen Devletin Yetersiz Kalıp Kalmadığı Tartışmalarına Depremzede Vatandaşın İsyanı
Son günlerde deprem felaketinden direkt etkilenen 11 il ve 13 milyon vatandaş unutuldu ve medya iki farklı düşüncenin meydan savaşı haline geldi. Bir tarafta kamu kuruluşlarının yeteri kadar koordineli ve hızlı hareket etmediğini, felaketin ardından iki hafta geçmesine rağmen eksiklikler olunduğunu ve ilk günlerde yalnız kaldıklarını ifade edenler, diğer tarafta da devletin ilk günden beri sahada olduğunu ve her şeyi yerli yerinde yaptığını savunanlar. Ancak Twitter'da depremde yakınlarını kaybeden bir vatandaşın isyanı bölgede nasıl bir can pazarı yaşandığını gözler önüne serecek.
Reklam