Görüş Bildir
AKUT’un Kurucusu Nasuh Mahruki: “AFAD Dün Kurulmuş, Tecrübesi Ne Birikimi Ne?”
17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara depremi sonrasında gösterdikleri performans, enkaz altından çıkardıkları insanlar ile birçok insan tarafından ‘kahraman’ unvanını alan AKUT ekibi ve Nasuh Mahruki, o depremde yaşadıklarını, sonrasındaki yıllarda AKUT’un neden dağıldığını, Kahramanmaraş depreminde AKUT olsaydı ne olurdu sorularını yanıtladı.İşte Nasuh Mahruki’nin açıklamalarından satır başları: 
Bir Kira Bir Yuva Kampanyası Nedir, Kim Başlattı? Bir Kira Bir Yuva Kampanyası Toplam Ne Kadar Bağış Toplandı?
6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Türkiye büyük bir yıkım yaşadı. 10 ilin etkisi altında kaldığı deprem sonrası yaşanan can kayıplarının yanı sıra pek çok vatandaş yaşadıkları evleri kaybetti. Depremden etkilenen depremzedeler için 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyası başlatıldı. Peki Bir Kira Bir Yuva kampanyası nedir, kim başlattı? Bir Kira Bir Yuva kampanyasında ne kadar bağış toplandı? Bir Kira Bir Yuva kampanyasına nasıl katılınır? İşte detaylar...
Reklam
Kadir Sütçü Kimdir, Kaç Yaşında? Kadir Sütçü'nün Eğitimi ve Mesleği Ne?
Kahramanmaraş'ta  ve Hatay'da yaşanan depremlerden sonra, gözler deprem uzmanlarına çevrildi. Depremin ilk gününden beri programlara çıkarak vatandaşları bilgilendiren uzmanlardan biri ise Kadir Sütçü. Deprem tahmin uzmanı Kadir Sütçü, olası İstanbul depremiyle ilgili yaptığı açıklamalarla çok konuşuldu. Kadir Sütçü'nün hayatı ve kariyeri ise merak ediliyor. Peki Kadir Sütçü kimdir, kaç yaşında, nereli? Kadir Sütçü'nün eğitimi ve mesleği ne? İşte detaylar...
Reklam
Reklam
KPSS Ertelendi mi? Sınav Ne Zaman? 2023 KPSS Sınav Tarihleri
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için sınav tarihi araştırmaları sürüyor. Memur olmayı isteyen binlerce aday, ülkemizde yaşanan depremlerin ardından KPSS'nin ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. KPSS başvuruları için gözler, ÖSYM'nin açıklamalarına çevrildi. Peki KPSS ertelendi mi? 2023 KPSS ne zaman? KPSS başvuru tarihleri belli oldu mu?
Reklam
'Tüyler Ürpertici': Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Dikkat Çeken İstanbul Depremi Açıklaması!
10 ilimizde yıkıcı etkisi olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından deprem uzmanlarının her açıklamasını dikkatle dinledik. Özellikle beklenen İstanbul depremiyle ilgili uzmanların görüşlerini takip ettik. Prof. Dr. Ahmet Ercan da o isimlerden biri. Ercan'ın açıklamaları depremin ardından gündem olmuştu. Şimdi ise Ercan'ın son olarak  yaptığı 'İstanbul depremi' paylaşımı dikkat çekti.
KYK Yurt Ücretleri Ödenecek mi? Ücretler İade Edilecek mi? Bakan Kasapoğlu Açıkladı
Ülkemizde yaşanan depremlerin ardından üniversiteler, uzaktan eğitime geçti. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK yurtlarında kalan birçok öğrenci ise bu karar sonrasında yurt ücretlerinin ödenip ödenmeyeceğini araştırmaya başladı. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı duyuru ile konuya açıklık getirdi. Peki KYK yurt ücretleri ödenecek mi? Ayrıntılar haberimizde.
Reklam
23 Şubat Perşembe İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajların Yüzde Kaçı Dolu?
İstanbul'da ortalama baraj doluluk oranında yaşanan artış devam ediyor. Ortalama baraj doluluk oranının yüzde 35'e çıktığı şehirde kuraklık riski ise hâlâ devam ediyor. Kazandere ve Pabuçdere barajlarının ardından Alibeyköy barajı doluluk oranı da kritik seviyenin altında kaldı. İşte, İstanbul'a su sağlayan 10 barajın 23 Şubat Perşembe gününe ait doluluk oranları. Peki, İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde kaç oldu?
Sedat Peker'in Eşi Özge Peker'den '50 Milyonluk Bağış' Açıklaması
Sedat Peker'in eşi Özge Peker, Halk TV'de toplanan bağış kampanyasına Sedat  Peker'in 'Savaş Ateş' ismi ile 50 milyon TL'lik bağış yaptığı iddiasını sosyal medya hesabından yalanladı. Bölgeye çeşitli yollarla yardım gönderdiklerini belirten Özge Peker, yaptıkları yardımlara kim dahil olduysa gözaltına alındığını söyledi.
Tekrar Deprem mi Oldu? 23 Şubat Şubat Perşembe Kandilli Rasathanesi ve AFAD Son Depremler Listesi
Geçtiğimiz haftalarda merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık'ta iki büyük deprem meydana geldi. Geniş bir bölgede hissedilen deprem, 11 ilde büyük yıkımlara yol açtı. 20 Şubat'ta ise bu sefer merkez üssü Hatay Defne'de 6.9 ve 5.8 olmak üzere iki büyük deprem gerçekleşti. Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar da yaşadıkları yerlerde deprem olup olmadığını araştırıyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi de son dakika depremleri vatandaşlarla paylaşıyor. Peki deprem mi oldu? Nerede oldu? İşte 23 Şubat Perşembe Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi
23 Şubat Perşembe Güncel Akaryakıt Fiyatları: Brent Petrol, LPG, Motorin, Benzin Fiyatı Ne Kadar Oldu?
Akaryakıt indirimleri peş peşe geldi. Brent petrol varil fiyatında yaşanan düşüş akaryakıt indiriminin habercisi oldu. Bugün pompaya yansıyan benzin indirimini motorin indirimi takip edecek. Yarın tabelalar bir kez daha değişecek. Peki, motorine ne kadar indirim geliyor? Bugün akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Brent petrol, LPG, benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar? İşte, 23 Şubat Perşembe gününe günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncel akaryakıt fiyatları.
Reklam