İşten güçten, havanın kasvetinden fenalık mı geldi? Onedio Business olarak yine hem eğlenceli ve zihin açıcı, hem de zorlayıcı bir mantık sorusunu sizlere TED Education'ın videosundan derledik. Meşhur 'şapka' sorusunun bu farklı versiyonunda bakalım uzaylıların elinden kurtulabilecek misiniz?Buyrun biraz kafanızı dağıtalım 😊
Onları siyasi hayatlarıyla yakından tanıyoruz. Peki ya mezun oldukları okulları ve asıl mesleklerini biliyor muyuz? İşte bu soruyu merak ettik ve gerek Türkiye olsun gerekse dünya siyasetine yön veren siyasetçilerin mezun oldukları okulları ve asıl mesleklerini araştırdık.
Bilim yerinde saymıyor a dostlar. Robot teknolojisi son sürat gelişmeye devam ediyor. Öyle bir seviyeye geldi ki, seks robotu festivali bile başlıyor! 😁
Hangimizin dile getiremediği duyguları olmadı ki? Kimisini içimize attık, kimisini de hiç olmamış gibi düşünerek yolumuza devam ettik. Artık her şeyi söyleyip rahatlama vakti diyerek Ekşi Sözlük'te düşün ki o bunu okuyorbaşlığı altında içini dökenlerin o paylaşımları:
Galatsaray'ın Dersimspor'la yaptığı maçta gol atan Hamit Altıntop'un gol fotoğrafı Galatasaray'ın resmi twitter hesabından paylaşıldı. Fotoğraf çok komik bulunmuş olmalı ki üstüne photoshop çalışmaları yapıldı :)
Aradığımız partneri bulamamak bizim sıkıntımız değilmiş meğer... Sadece engelliymişiz. 9gag'den derlediğimiz habere göre Dünya Sağlık Örgütü çocuk sahibi olmak isteyen fakat yalnız kalan ya da uygun partneri olmayan kişilere bazı yeni ayrıcalıklar tanıyacak.
İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük savaşlardan biri olan 1. Dünya Savaşını konu alan efsane oyun gerçek hayata uyarlandı. Yani gerçek hayattan esinlenilen bir oyun olan Battlefield 1 tekrardan gerçek hayata uyarlanmış oldu. İtalya-Almanya arasındaki savaşı konu alarak gerçek hayata uyarlanan oyunun videosu yoğun bir emeğin sonucu olarak karşımıza çıkıyor.
Çamlık’ta yarım asır öncesinde piknik yapanlar, İstiklal Mahallesindeki içinden su geçen bahçelerinde oturanlar... ve daha niceleri. Medeniyetin ve kentleşmenin başladığı ilk yerleşim yerlerinden biri olan Denizli'de yarım asır öncesinde yaşam...
Fırından taze taze çıktığında, kokusu ile aklımızı başımızdan alır.Günlük en tazesini yemek isteriz. Bayatlarsa mutlaka değerlendiririz. Ekmeksiz doyamıyorum diyenlere özel, her öğünün yanında mutlaka tüketilen ekmek ile çeşit çeşit tarifler derledik.
İş yaşamının yoğunluğu ve stresi, okul yaşamının öğrenip özümsememiz beklenen dersleri derken hepimizin beyni günün sonuna doğru pelteye döner. Kendimizi iki satır yazıyı okuyup anlayamaz halde buluruz; boş boş bakmaya, yavaş refleksler göstermeye başlarız.Beyni boşaltmak ile yeniden şarj etmek kavramlarını da sıklıkla birbirine karıştırıyoruz. Bazı aktiviteler beyni harika boşalttığı halde, şarj etmeye neredeyse hiç katkı sağlayamıyor. Dünya Ekonomi Forumu, sık yapılan bazı aktiviteler hakkındaki bilimsel araştırmalardan yola çıkmış ve bu aktiviteleri, beyni ne kadar şarj edebildiğine göre sıralamış. Beraber bakalım!
Kaybedenler Kulübü 2010 yılında vizyonda yerini aldı; o gün bugündür başımıza bir 'kaybeden tribi' çıktı. Filmdeki adamlar fiyakalı kaybedenlikle aşırı kaybedenlik arasında gidip gelirken her şeyden nem kapmaya müsait izleyiciye şuur kayması yaşattılar ve sonucunda izleyici kaybedenliğin çok cool bir şey olduğu kanaatine vardı. Aynı anda aşırı yalnızlar, yalnızlıktan muzdaripler ve aynı zaman yalnızlık övgüsü içerisindeydiler. Suç bir şekilde hep kadınlardaydı; onlarsa hiç değişmeyen, yalan söylemeyen, net ve kısacası 'aşırı' adamlardı. 2010'dan beri başımıza musallat olmuş bu tribe, 'standart' lafına ve gereksiz laubaliliklere şöyle bir yakından bakalım.
Çoğumuzu üzen, üzerken de düşündüren, bazen ise sadece güldüren o soru: Neden sevgilin yok? Eğer bunun cevabını verebilmiş olsak, sevgilimiz olurdu dedirten bu cümle için neden sevgilin yok sorusuna alternatif cevaplar başlığıyla yanıtlar arayan Ekşi Sözlük'ten derlediğimiz o paylaşımlar: