Görüş Bildir
Haberler
Zamanının Çok Ötesinde Olup İzleyiciye "Bu Konu Nasıl Aklınıza Geldi" Dedirten Muhteşem Filmler

Zamanının Çok Ötesinde Olup İzleyiciye "Bu Konu Nasıl Aklınıza Geldi" Dedirten Muhteşem Filmler

Gerçekliği ve hayal gücünü bir araya getirip bizi koltuğumuza çivileyen filmleri hepimiz çok severiz. İzlerken konusunun özgünlüğünden dolayı hayretler içinde kaldığımız ve 'pes artık' dediğimiz filmler ise baş tacıdır. Biz de bu amaçla zamanının çok ötesinde olan ve izledikten sonra aklınızdan çıkmayacak muhteşem filmleri sizler için listeledik. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Johnny Mnemonic, 1995

21. Johnny Mnemonic, 1995

IMDb: 5.6 

Özet: Johnny, 2021 yılında yaşayan, silikon çip takılarak biyolojik olarak geliştirilmiş bir nevi 'hafıza kuryesi'dir. Johnny 21. yüzyıla kusursuz bir şekilde uyum sağlamıştır. Kiralık kurye olarak beynindeki bilgisayarlı bellek hücreleri sayesinde netten canlı olarak indirdiği çok değerli bilgileri taşımaktadır. Sonunda hayal edeceğinden daha kan dondurucu ve global bir komplonun parçası olduğunda, peşinde Japon mafyası Yakuza'yı bulur. 

Oyuncular: Keanu Reeves, Dolph Lundgren, Dina Meyer 

Yönetmen: Robert Longo

20. Hurlyburly, 1998

20. Hurlyburly, 1998

IMDb: 5.8 

Özet: Hollywood'un önde gelen isimleri, her şey birbirine karıştığında kendi kişisel hayatlarını inceliyor. 

Oyuncular: Sean Penn, Kevin Spacey, Chazz Palminteri 

Yönetmen: Anthony Drazan

19. Trancers, 1984

19. Trancers, 1984

IMDb: 6.0 

Özet: Angel City askeri Jack Deth, atasının bedenine girmesi için zamanda geriye, 2247'den 1985 L.A.'e gönderilir. Deth'in görevi, insanları zombiye dönüştüren baş düşmanı Whistler'ı, bu şeytan geleceğin yönetim konseyinin tüm atalarını öldürmeden önce bulmaktır. 

Oyuncular: Tim Thomerson, Helen Hunt, Michael Stefani 

Yönetmen: Charles Band

18. Screamers, 1995

18. Screamers, 1995

IMDb: 6.3 

Özet: Yıl 2078. Sirius 6b gezegeninde bir maden kolonisi keşfedilmiş güneş sistemlerinin tümünde geçen 50 yıl boyunca, Maden İşletmeleri Yeni Ekonomik Blok yani N.E.B. loncası tarafından yürütülmüştü. 20 yıl önce N.E.B, Sirius 6b'de, dünyanın enerji problemini çözecek olan madeni keşfetti. Beryniyum. Ama hemen ardından, Beryniyum çıkarmanın ölümcül dozlarda radyasyon ve çevre kirlenmesi yarattığını gördüler.  

Oyuncular: Peter Weller, Roy Dupuis, Jennifer Rubin 

Yönetmen: Christian Duguay

17. Revolver, 2005

17. Revolver, 2005

IMDb: 6.3 

Özet: Ünlü bir kumarbaz olan Jake Green bir oyun sırasında çıkan kavga sonucu hapse düşer. 14 yıl normal hapis ya da 7 yıl hücre hapsi yatacaktır. Hücre hapsini seçen Jake biri dolandırıcı, diğeri de santraç ustası iki kişinin hücreleri arasında kalır. Beraber kaçma planı yaparlar ancak bir gün bu iki kişi Jake’i almadan kaçarlar. Hapisten çıkan Jake birileri tarafından öldürülmek istenmektedir. Onu bu durumdan kurtarabileceğini söyleyen birileri vardır ancak karşılığında Jake’in tüm parasını istemektedirler. 

Oyuncular: Jason Statham, Ray Liotta, André 3000 

Yönetmen: Guy Ritchie

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Valerian and the City of a Thousand Planets, 2017

16. Valerian and the City of a Thousand Planets, 2017

IMDb: 6.4 

Özet: Uzay polisleri Valerian ve Laureline, soyu tükenmek üzere olan bir yaratığı ele geçirmek, kaçırılan komutanlarını kurtarmak ve galaksiyi korumak için operasyona çıkar. 

Oyuncular: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen 

Yönetmen: Luc Besson

15. Smokin' Aces, 2006

15. Smokin' Aces, 2006

IMDb: 6.6 

Özet: FBI Direktör Yardımcısı Stanley Locke, Tahoe Gölü yakınlarında saklanan çete üyesi Buddy “Aces” Israel’in korunması için en gözde ajanları olan Richard Messner ile Donald Carruthers’i görevlendirmiştir. Bu iki ajanın misyonu, kendi canını kurtarmak için polise bülbül gibi öten Las Vegas’lı çete üyesi Buddy’i, 130 katille çalıştığı söylenen mafya patronu Primo Sparazza’dan korumaktır. 

Oyuncular: Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Ray Liotta 

Yönetmen: Joe Carnahan

14. Repo Man, 1984

14. Repo Man, 1984

IMDb: 6.9 

Özet: Repo Man nedir? İllegal bir suç örgütü müdür? Ya da 'punk hayat tarzı' yaşamayı seçen gençler için en münasip bir meslek midir? Otto'ya sorarsanız ikinci şıktır. Otto, alternatif hayat tarzıyla en uyumlu işi idame ettirmektedir: Araba Hırsızlığı! En az kendisi kadar 'pislik' arkadaşı Bud'ın önerisiyle girdiği bu yol, kentte aynı mesleği paylaştığı diğer Repo Man'ler ile gireceği rekabet ile giderek hızlanır.  

Oyuncular: Harry Dean Stanton, Emilio Estevez, Tracey Walter 

Yönetmen: Alex Cox

13. Roger Dodger, 2002

13. Roger Dodger, 2002

IMDb: 6.9 

Özet: Roger Swanson Manhattan'da yaşıyor ve kadınları baştan çıkarma konusunda kimseyi kendisine rakip tanımıyor. Kadın tavlama işinin ustalarından birisi olduğu için, gece hayatının da kıdemli isimlerinden biri. Bakir yeğeni kendisini ziyarete gelince, öğretici yanını sergilemeye başlıyor. Fakat eğitim karşılıklı olacak ve adam bazı düşüncelerini gözden geçirmek zorunda kalacaktır. 

Oyuncular: Campbell Scott, Jesse Eisenberg, Isabella Rossellini 

Yönetmen: Dylan Kidd

12. Soylent Green, 1973

12. Soylent Green, 1973

IMDb: 7.0 

Özet: Yıl 2022... Aşırı nüfus yüzünden açlık sınırına gelen ve yeni besin kaynakları arayan insanoğlu, New York'lu bir polisin peşine düştüğü karmaşık ilişkiler sayesinde yeni açılımlar yakalayacaktır... 

Oyuncular: Charlton Heston, Edward G. Robinson, Leigh Taylor-Young 

Yönetmen: Richard Fleischer

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Strange Days, 1995

11. Strange Days, 1995

IMDb: 7.2 

Özet: 1999 yılında‚ yeni milenyuma geçişin arifesinde‚ batı toplumu yarı anarşik kontrolden çıkmış bir hayat yaşamaktadır. Kendi geçmişinin hayaletlerinden kurtulamayan Los Angeleslı genç bir polis eskisi olan Lenny Nero‚ şimdi artık kısaca klip denilen‚ başkalarının yaşadığı anıların satıldığı karaborsanın simsarlarından biridir. Kaybettiği eski kız arkadaşı Faith ile olan kendi kliplerinin de bağımlısıdır. 

Oyuncular: Ralph Fiennes,vAngela Bassett, Juliette Lewis 

Yönetmen: Kathryn Bigelow

10. They Live, 1988

10. They Live, 1988

IMDb: 7.2 

Özet: Hayatını sürdürebilmek için yolu büyük şehre düşen John Nada adındaki kasabalı bir işçi, korkunç bir keşif yapar: Tüm Dünya, başka bir boyuttan gelen ve beyinleri kontrol edebilen insan formundaki uzaylılar tarafından istila edilmiştir. Bu korkunç istilayı önlemek için Nada'nın sahip olduğu silahlar, sadece bir makineli tüfek ve özel güneş gözlükleridir.  

Oyuncular: Roddy Piper, Keith David, Meg Foster 

Yönetmen: John Carpenter

9. Pi, 1998

9. Pi, 1998

IMDb: 7.3  

Özet: Bir matematik dehası olan Max, sorunlu bir kişiliğe sahiptir ve insan hayatının belki de en önemli buluşuna ulaşmak üzeredir. Son on yıl boyunca sayısal olarak tabiatın bir kodlanma sistemine sahip olduğunu keşfetmiş fakat bunu çözmeyi başaramamıştır. Her şey onu bir tek sonuca götürmektedir.   

Oyuncular: Sean Gullette, Mark Margolis, Ben Shenkman  

Yönetmen: Darren Aronofsky

8. Equilibrium, 2002

8. Equilibrium, 2002

IMDb: 7.3 

Özet: 3. dünya savaşının yaralarını zor da olsa sarmayı bilmiş yakın geleceğin dünyasındayız. Savaşın travmasını üzerinden atamamış olan hakim totaliter sistem, barışı korumak adına insanların duygularını baskı altına almaktadır. Sanatsal nesneler bulundurmak ve güzel sanatlarla iştigal etmek yasaktır. Duygu ve heyecan uyandıracak şeylerle ilgilenmek, ölüm cezasına bile yol açabilmektedir. Üst düzey bir güvenlik ajanı olan John Preston, kurallara karşı duranları bulup yok etmekle görevlendirilmiştir.  

Oyuncular: Christian Bale, Sean Bean, Emily Watson 

Yönetmen: Kurt Wimmer

7. 13 Tzameti, 2005

7. 13 Tzameti, 2005

IMDb: 7.3 

Özet: Genç Sebastian, kendisini nereye götüreceğini bilmediği halde, ölen ev sahibine ait bir zarfta bulduğu talimatları uygulamaya karar verir. Bilmediği başka bir şey de takipteki bir polis olan Gerard Dorez'in onu izlediğidir. Ulaştığı yerde ise insanların kapalı kapılar ardında başkalarının hayatları üzerine kumar oynadığı zihinsel bir kaosun tam ortasına düşer. 

Oyuncular: George Babluani, Aurélien Recoing, Pascal Bongard 

Yönetmen: Géla Babluani

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Big Blue, 1988

6. The Big Blue, 1988

IMDb: 7.5 

Özet: Akdeniz kıyılarında birlikte büyüyen Enzo ve Jacques’ın ortak tek noktası dalış tutkusudur. Ancak bu tutku farklı boyutlardadır; Jacques denizle arasındaki özel bağdan dolayı dalarken Enzo heyecan arayışındadır. Serbest dalışta dünyanın en iyi isimleri olan Enzo ve Jacques, yıllar sonra dünya şampiyonluğu için birbirlerine rakip olurlar. İkisi için de ölümcül tehlikeler taşıyan bu rekabetin en yakın tanığı ise Jacques’a derin bir aşk duyan Johanna’dır.  

Oyuncular: Jean-Marc Barr, Jean Reno, Rosanna Arquette 

Yönetmen: Luc Besson

5. Ex Machina, 2014

5. Ex Machina, 2014

IMDb: 7.7 

Özet: Caleb, dünyanın önde gelen internet şirketlerinden birinde çalışan bir yazılımcıdır. Günün birinde şirket içi bir yarışmayı kazanır. Ödül olarak ise şirketin herkesten uzak, dağlarda yalnız yaşayan CEO'su Nathan'ın orman içindeki evine bir hafta misafir olacaktır. Ancak Caleb'in bilmediği bir şey daha vardır: Bu misafirlik sırasında dünyanın ilk tamamlanmış yapay zekalı robotu olan Ava ile ilişki kurma deneyine katılması gerekecektir. Film, Turing Testinde bir makinenin düşündüğünü söylemenin mantıksal olarak mümkün olup olmadığının karşılıklı sohbetle tespit edilmesine dayanıyor. 

Oyuncular: Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac 

Yönetmen: Alex Garland

4. Children of Men, 2006

4. Children of Men, 2006

IMDb: 7.9  

Özet: Gelecek için umut gittikçe önemini kaybeden bir kaynak oluyor. Son doğan bebeğin üzerinden neredeyse 19 yıl geçmiş ve açıklanamayan evrensel çocuksuzluk her geçen yıl beşeriyet sınırlarını, gelecekteki tüm haklarından vazgeçirmeye yaklaştırmıştır. Çoğu insan kaçınılmazı benimsemeyi seçip, ayrılıkçılığın, kanunsuzluğun ve nihilizmin içine çekilirken, diğerleri birleşik bir gezegen ve yavaş yavaş azalan nüfus için mücadeleye devam eder.  

Oyuncular: Julianne Moore, Clive Owen, Chiwetel Ejiofor  

Yönetmen: Alfonso Cuarón

3. 12 Monkeys, 1995

3. 12 Monkeys, 1995

IMDb: 8.0 

Özet: Ölümcül bir virüs tüm dünyayı tehdit etmektedir. 1996'da 5 milyar kişinin ölümüne neden olan bu virüs, 2035'te dünya nüfusunun yalnızca %1'ini hayatta bırakmıştır. Bu virüsün etkilerinden korunabilmek için insanlar yer altında koloniler kurarak yaşamaya başlar.Bu virüsün üstesinden gelebilmek için mahkumlardan James Cole, zaman makinesiyle geçmişe gönderilir. Yanlışlıkla 1990 yılına gönderilen Cole, bilimadamları için virüs hakkında araştırma yapar.Daha sonra zaman yolculuğunu sürdüren Cole, 1996'da akıl hastanesine alınır. Burada Dr. Kathryn Railly ile tanışan Cole, onu içinde bulundukları duruma inandırmaya başlar. 

Oyuncular: Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt 

Yönetmen: Terry Gilliam

2. Blade Runner, 1982

2. Blade Runner, 1982

IMDb: 8.1 

Özet: Uzaydaki bir madende çalışan androidler, kaçıp dünyada rehine alıyorlar. Rick Deckard'ın işi onları bulup yok etmektir. Kaçanları ararken, anroidlerle insanları biribirinden ayırmak zorundadır. Aramaları sırasında kopya insanları, yani androidleri yapan şirket Tyrell Corporation hakkında gizli bilgiler elde ediyor.  

Oyuncular: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young 

Yönetmen: Ridley Scott

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 2001: A Space Odyssey, 1968

1. 2001: A Space Odyssey, 1968

IMDb: 8.3   

Özet: Taş Devrinde gizemli siyah bir taş, primatların alet kullanmasını sağlar ve akıl için ilk adımlar atılır. 1999'da Ay astronotları başka bir siyah taş keşfederler. 2001'de Dünya ve Jüpiter arasındaki bir uzay aracında bulunan akıllı bilgisayar yaptığı hatayı gizlemeye çalışır.    

Oyuncular: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester   

Yönetmen: Stanley Kubrick

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın