Görüş Bildir
Haberler
Büyüsüne Kapılacağınız Kesin! İzlerken Kapatmak İstemeyeceğiniz Birbirinden Sürükleyici Filmler

Büyüsüne Kapılacağınız Kesin! İzlerken Kapatmak İstemeyeceğiniz Birbirinden Sürükleyici Filmler

claude cahun
06.03.2022 - 08:30

Şöyle su gibi akıp giden bir film olsa da izlesek dediğinizi duyar gibiyiz. Merak etmeyin, bir değil tam 15 filmlik listemizle imdadınıza yetiştik. İzlerken kapatmak istemeyeceğiniz, her biri birbirinden sürükleyici filmlere göz atmak isterseniz sizi şöyle alalım;

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Sıfırın Altında: Dağdaki Mucize (6 Below: Miracle on the Mountain, 2017)

15. Sıfırın Altında: Dağdaki Mucize (6 Below: Miracle on the Mountain, 2017)

Özet: Eric LeMarque’ın aynı adlı romanından uyarlanan filmde kar fırtınasına yakalanan bir adamın verdiği yaşam mücadelesi anlatılıyor. Eric, biraz kafa dinlemek için Sierra Nevada sıradağlarına gider. Snowboard konusunda deneyimli olsa da dağın zirvesinde kar fırtınasına yakalanır ve ortadan kaybolur. Şimdi dondurucu soğukta tüm gücüyle hayatta kalmaya çalışacaktır. 

Oyuncular: Josh Hartnett, Mira Sorvino, Sarah Dumont

Yönetmen: Scott Waugh

14. Keşif (The Discovery, 2017)

14. Keşif (The Discovery, 2017)

Özet: Bir adam, insanlık tarihini en çok meşgul eden 'ölümden sonra yaşam var mı?' sorusunun yanıtı bulur. Onun, ölümden sonraki yaşamın varlığına işaret eden çalışması, bir dizi intihar vakasını beraberinde getirir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de sorunlu bir kadına âşık olan oğluyla aralarında bir sıkıntı yaşanır. Şimdi işleri yoluna koymaya uğraşacaktır.

Oyuncular: Robert Redford, Jason Segel, Rooney Mara

Yönetmen: Charlie McDowell

13. 5 Flights Up (2014)

13. 5 Flights Up (2014)

Özet: Uzun yıllardır evli olan bir çift, Brooklyn'deki dairelerini satmaya karar verirler. Bu kararla birlikte olaylı bir hafta sonu onları beklemektedir.

Oyuncular: Diane Keaton, Morgan Freeman, Cynthia Nixon

Yönetmen: Richard Loncraine

12. A Mighty Heart (2007)

12. A Mighty Heart (2007)

Özet: Muhabir Daniel Pearl, görev için gittiği Pakistan'da terörist bir örgüt tarafından kaçırılarak öldürülür. Daniel'ın ölümü tüm dünyada ses getirirken eşi ev meslektaşı olan Mariane Pearl, ülkeye gidip buz dağının görünmeyen yüzünü aydınlatacaktır.

Oyuncular: Angelina Jolie, Dan Futterman, Archie Panjabi

Yönetmen: Michael Winterbottom

11. Ombline (2012)

11. Ombline (2012)

Özet: Ombline adlı genç kadın, adının karıştığı bir suçtan dolayı hapse girer. Bu sırada hamile olan Ombline, oğlu Lucas'ı cezaevinde doğurmak zorunda kalır. Beraber geçirdikleri 18 ayın sonunda Lucas, daha iyi bir ortamda büyümesi için annesinin elinden alınır. Büyük bir yıkım yaşayan Ombline, oğlunu geri alabilmek için büyük bir mücadeleye girişecektir. 

Oyuncular: Mélanie Thierry, Nathalie Becue, Corinne Masiero

Yönetmen: Stéphane Cazes

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Freak Show (2017)

10. Freak Show (2017)

Özet: Cinsiyet rollerini tanımayan, toplumun tabu gördüğü pek çok konuyu kendisine ilke edinen Billy Bloom, adlı genç, annesinin yanından babasının yanına gönderilir. Yeni muhafazakâr yaşamına ayak uyduramayan ve sürekli zorbalığa maruz kalan Billy, oklun mezuniyet balosu kraliçeliği için sıkı bir mücadeleye girişir. 

Oyuncular: Alex Lawther, Abigail Breslin, Laverne Cox

Yönetmen: Trudie Styler

9. A Private War (2018)

9. A Private War (2018)

Özet: Savaş muhabiri Marie Colvin, bu zorlu mesleğin hakkını vererek yapmaktadır. Yıllar boyu dünyanın çeşitli bölgelerindeki en kritik noktalarda çalışmış, hatta bunlardan birinde tek gözünü kaybetmişti. Colvin şimdi, savaş fotoğrafçısı Paul Conroy'la birlikte Suriye'nin kuşatma altındaki şehri Humus'a gidecektir.  

Oyuncular: Rosamund Pike, Alexandra Moen, Jamie Dornan

Yönetmen: Matthew Heineman

8. Cennet (Heaven, 2002)

8. Cennet (Heaven, 2002)

Özet: İtalya'da öğretmen olarak çalışan Philippa'nın çevresinde sevip değer verdiği hemen herkes uyuşturucu yüzünden hayatını kaybetmiştir. Bunlardan biri de çok sevdiği eşidir. Bunun üzerine Philippa, madde temin eden uyuşturucu tüccarının yakalanması için polise başvurur, ancak beklediği ilgiyi göremez. Adaleti kendi sağlamaya Philippa, genç bir polisin de yardımıyla karanlık bir dünyaya adım atacaktır.

Oyuncular: Cate Blanchett, Giovanni Ribisi, Remo Girone

Yönetmen: Tom Tykwer

7. Then Came You (2018)

7. Then Came You (2018)

Özet: Ölümcül bir hastalıkla mücadele eden Skye, havaalanında çalışan 19 yaşındaki Calvin'le tanışır. Calvin, çok evhamlı bir genç olmasına rağmen Skye'ın 'ölmeden önce yapılacaklar' listesindeki maddeleri hayata geçirmesine yardım etmeye karar verir. Bu durum, Calvin'in kendi korkularıyla yüzleşip aşmasına da yardımcı olacaktır.  

Oyuncular: Asa Butterfield, Maisie Williams, Nina Dobrev

Yönetmen: Peter Hutchings

6. Goodbye Christopher Robin (2017)

6. Goodbye Christopher Robin (2017)

Özet: Biyografi türündeki film, Winnie-the-Pooh'un yaratıcısı A. A. Milne'yi, ailesini ve özellikle oğlu Christopher Robin'le kurduğu ilişkiyi konu alıyor.

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Margot Robbie, Kelly Macdonald

Yönetmen: Simon Curtis

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Shot Caller (2018)

5. Shot Caller (2018)

Özet: Jacob, alkollü araç kullandığı sırada bir kişinin hayatını kaybetmesine sebep olduğu için hapis cezası alır. Zorlu hapishane şartları onun iyi bir eş ve sevecen bir baba özelliklerini taşıyan karakterini tümüyle değiştirecektir. 

Oyuncular: Nikolaj Coster-Waldau, Omari Hardwick, Lake Bell

Yönetmen: Ric Roman Waugh

4. All the Invisible Children (2005)

4. All the Invisible Children (2005)

Özet: Afrika'dan Asya'ya, Rio'dan New York'a ve Balkanlar'a uzanan bu film; hapis, savaş, ihmal, hastalık ve istismar mağduru tüm dünya çocukları için bir haykırış niteliğinde.

Oyuncular: Adama Bila, Elysée Rouamba, Rodrigue Ouattara

Yönetmenler: Stefano Veneruso, Kátia Lund, Mehdi Charef, Emir Kusturica, Spike Lee, Ridley Scott, John Woo

3. Aşk (Amour, 2012)

3. Aşk (Amour, 2012)

Özet: Georges ve Anne, yıllardır birlikte olan mutlu bir çifttir. Fakat Anne'in kriz geçirip boynundan aşağısının felç olmasıyla yaşamları alt üst olur. Georges, çok sevdiği eşine bakmak içinden elinden geleni yapsa da o da artık yaşlı biridir. Bu yüzden son çare olarak Anne için iki hemşire tutar. Tüm bu süreç, onların birbirlerine olan bağlılığı için de sert bir sınav olacaktır.

Oyuncular: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert

Yönetmen: Michael Haneke

2. Son Veda (Okuribito, 2008)

2. Son Veda (Okuribito, 2008)

Özet: Bir müzisyen ve artık işsiz olan Daigo, eşiyle birlikte memleketine geri döner. Burada baştan bir hayat kurmak için yeni bir iş arayışına girişen Daigo, ölüleri cenaze törenleri için hazırlama işine kabul edilir. Bu yeni işi onun hayata bakışını tümden değiştirecektir.

Oyuncular: Masahiro Motoki, Ryôko Hirosue, Tsutomu Yamazaki

Yönetmen: Yôjirô Takita

1. Nae meorisokui jiwoogae (2004)

1. Nae meorisokui jiwoogae (2004)

Özet: Genç çiftin mutluluğu, genç kadına Alzheimer hastalığı teşhisi konmasıyla altüst olur. Onlar sevgi bağı ciddi bir sınavdan geçecektir.

Oyuncular: Woo-Sung Jung, Ye-jin Son, Jong-hak Baek

Yönetmen: John H. Lee

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın