Görüş Bildir
Haberler
Gerilmek de Cabası! Merak Duygusunun Sizi Yiyip Bitireceği IMDb'ye Göre En Popüler Gizem Filmleri

Gerilmek de Cabası! Merak Duygusunun Sizi Yiyip Bitireceği IMDb'ye Göre En Popüler Gizem Filmleri

claude cahun
28.02.2022 - 11:21

Şöyle merak duygusunu arşa çıkaran, izleyene diken üstünde hissettiren bir film olsa da izlesek değil mi? Eğer siz de böyle gizem filmi sevenlerdenseniz, IMDb'ye göre en popüler gizem filmleri listesinden derlediğimiz içeriğimize bir göz atın deriz. Listede Nil'de Ölüm, Get Out, Kayıp Kız gibi pek çok film var. Hazırsanız, detaylara geçelim; 

Not: Post prodüksiyon süreci devam etmesine rağmen IMDb kullanıcıları tarafından oylanarak popüler listeye girmeyi başaran filmler de listede mevcut. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Deniz Feneri (The Lighthouse, 2019)

25. Deniz Feneri (The Lighthouse, 2019)

Özet: Thomas Wake, eski bir denizcidir ve uzun süredir de bir adada tek başına bir deniz feneri bekçiliği yapmaktadır. Thomas'ın bu yalnızlığı, Ephraim Winslow adlı gencin yanına gönderilmesiyle son bulur. Ancak ikili arasında gerilimli bir ilişki vardır. Onlar, bu ıssız adada zihin sağlıklarını kaybederken en büyük korkuları da su yüzüne çıkacaktır.  

Oyuncular: Robert Pattinson, Willem Dafoe, Valeriia Karaman

Yönetmen: Robert Eggers

24. Kayıp Kız (Gone Girl, 2014)

24. Kayıp Kız (Gone Girl, 2014)

Özet: Nick ve Amy çifti evliliklerinin beşinci yıldönümünü kutlamaya hazırlanırlar. Ne var ki Amy'nin ortadan ani kayboluşu her şeyi altüst eder. Polis Amy'nin kayboluşunda Nick'ten şüphelenmektedir. Peki Nick gerçekten de şüpheli midir, yoksa basit bir kurban mıdır? 

Oyuncular: Ben AffleckRosamund PikeNeil Patrick Harris

Yönetmen: David Fincher

23. Görünmez Adam (The Invisible Man, 2020)

23. Görünmez Adam (The Invisible Man, 2020)

Özet: H.G. Wells'in aynı adlı romanından uyarlanan film, bir kadının yaşadığı paranoyayı odağına alıyor. Uzun süredir eski sevgilisin kontrolcü dünyasında hapsolan Cecilia, bir gün onun elinden kaçmayı başarır. Ancak onun sürekli kendisini takip ettiğine inanmaktadır. Bu hissi, eski sevgilisinin öldüğü haberinin gelmesinden sonra daha da şiddetlenir. Çünkü Cecilia buna inanmamaktadır. Cecilia, onu sürekli takip ettiğine inandığı ama bir türlü göremediği eski sevgilisini bulabilecek midir? Yoksa tüm bu yaşananlar ona zihninin oyunları mıdır? 

Oyuncular: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer

Yönetmen: Leigh Whannell

22. Tutsak (Prisoners, 2013)

22. Tutsak (Prisoners, 2013)

Özet: Dovers ve Birches aileleri, Şükran Günü'nü bir arada geçirip yemek yiyeceklerdir. Ancak iki aile de kızlarının kaybolduğu haberini alır. Polise başvursalar da Dovers ailesinden Keller Dovers, kendisi de bir şeyler yapmaya karar verir ve bunun üzerine başarılı dedektif Loki'yle iletişime geçer. Araştırmalar derinleştikçe davanın karanlık yüzü de ortaya çıkar. 

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

Yönetmen: Denis Villeneuve

21. Pig (2021)

21. Pig (2021)

Özet: Oregon'un kırsalında yaşayan Rob, bir yer mantarı toplayıcısıdır. Ona bu yalnız yaşamında arkadaşlık eden bir de domuzu vardır. Ancak bir gün domuzu kaçırılınca Rob, kendisini geride bıraktığı geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalacağı bir dizi olayın içerisinde bulur.

Oyuncular: Nicolas Cage, Alex Wolff, Adam Arkin

Yönetmen: Michael Sarnoski

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Ölüm Takibi 2049: Bıçak Sırtı (Blade Runner 2049, 2017)

20. Ölüm Takibi 2049: Bıçak Sırtı (Blade Runner 2049, 2017)

Özet: İlk filmdeki hikâyenin 30 yıl sonrasından devam eden Blade Runner 2049, Los Angeles Polis Departmanı'nda görevli memur K'nın, dünyayı felakete sürükleyecek bir sırrı açığa çıkarmasını konu alıyor. Memur K,  bu korkunç geleceği önleyebilmek için bazı sorularına yanıt bulmak zorundadır. O yanıtlar ise Rick Deckard adlı eski bir ödül avcısındadır. Memur K'nın önce Rick'i bulması gerekmektedir. 

Oyuncular: Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas

Yönetmen: Denis Villeneuve

19. Röntgenciler (The Voyeurs, 2021)

19. Röntgenciler (The Voyeurs, 2021)

Özet: Pippa ve Thomas, nihayet hayallerindeki daireye taşınmış mutlu bir çifttir. Bir süre sonra karşı apartmanda oturan başka bir çift dikkatlerini çeker. Bir gün izledikleri komşularından birinin, partnerini aldattığını görürler. Bu duruma çaktırmadan müdahale etmeye çalışsalar da bizi dizi felaketi başlatmış olurlar.

Oyuncular: Sydney Sweeney, Justice Smith, Ben Hardy

Yönetmen: Michael Mohan

18. Habis (Malignant, 2021)

18. Habis (Malignant, 2021)

Özet: Madison adlı genç kadın bazı görüntüler görmektedir. Hatta bunların rüya mı gerçek mi olduğunu hayal edemez hâle gelir. Gördüğü sanrıların yaşanmış gerçek cinayetlerle ilgili olduğu öğrenen Madison'ın, travmalarla dolu geçmişiyle de yüzleşmesi gerekecektir. 

Oyuncular: Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young

Yönetmen: James Wan

17. Kardaki İzler (Wind River, 2017)

17. Kardaki İzler (Wind River, 2017)

Özet: Deneyimsiz bir FBI ajanı olan Jane Banner ile kıdemli, yerel bir oyun izleyicisi olan Cory Lambert, Kızılderililerin yaşadığı ıssız bir bölgede genç bir kızın öldürülmesiyle ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak için işbirliği yaparlar. İkili, kendilerini gizemlerle ve sırlarla dolu bir davanın içinde bulur. 

Oyuncular: Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Kelsey Asbille

Yönetmen: Taylor Sheridan

16. Ritüel (Midsommar, 2016)

16. Ritüel (Midsommar, 2016)

Özet: Dani ve Christian, geleneksel Midsommar festivaline katılmak üzere üniversite arkadaşlarıyla İsveç'e doğru yola çıkarlar. Grup, doğasına ve kültürüne hayran kaldıklarını bu yerde 90 yılda bir yapılan bir ayine katılacaklarından henüz habersizdirler.

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren

Yönetmen: Ari Aster

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kapan (Get Out, 2017)

15. Kapan (Get Out, 2017)

Özet: Chris ve Rose, bir süredir beraber olan mutlu bir çifttir. Rose, bir gün Chris'i ailesiyle tanıştırmaya karar verir ve ikili, şehrin dışında bulunan eve doğru yola koyulur. Başlarda sıcak ve sevecen görünen bu aile, zamanla Chris'e tuhaf davranmaya başlar. Chris, siyahi olduğu için ayrımcılığa maruz kaldığı düşünse de işlerin bundan çok daha korkunç olduğunu öğrenecektir. 

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener

Yönetmen: Jordan Peele

14. Last Looks (2021)

14. Last Looks (2021)

Özet: Eski bir dedektif olan Charlie Waldo, kendisine ormanda sessiz sakin bir yaşam kurmuştur. Tam huzuru bulduğu sırada sıra dışı bir iş teklifi alır. Waldo şimdi bir televizyon yıldızının gizemli ölümünü araştıracaktır. 

Oyuncular: Charlie Hunnam, Mel Gibson, Lucy Fry

Yönetmen: Tom Kirby

13. Bıçaklar Çekildi (Knives Out, 2019)

13. Bıçaklar Çekildi (Knives Out, 2019)

Özet: Suç romanı yazarı Harlan Thrombey, doğum gününde gizemli bir şekilde ölür. Olayın peşine düşen dedektif Benoit Blanc, işe Thrombey'in ailesinden başlar. Blanc olayı deştikçe birçok gizli sırrı da açığa çıkaracaktır. 

Oyuncular: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas

Yönetmen: Rian Johnson

12. Chip 'n' Dale: Rescue Rangers (2022)

12. Chip 'n' Dale: Rescue Rangers (2022)
  • IMDb puanı henüz belirsiz.

Özet: Çok sevilen televizyon dizileri iptal edilen Chip ve Dale, ihtişamlı yaşamlarını geride bırakıp sakin bir yaşamı benimsemişlerdir. Ancak yakın bir arkadaşlarının gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasıyla olayın peşine düşmeye karar verirler.  

Seslendirenler: John Mulaney, Andy Samberg, KiKi Layne

Yönetmen: Akiva Schaffer

11. Nil'de Ölüm (Death on the Nile, 1978)

11. Nil'de Ölüm (Death on the Nile, 1978)

Özet: Agatha Christie'nin 1937'de kaleme aldığı aynı adlı kült romanından uyarlanan Nil'de Ölüm, yeni eşiyle birlikte çıktığı balayında öldürülen Linnet Doyle'un cinayetini araştıran dedektif Hercule Poirot'u takip ediyor.

Oyuncular: Peter Ustinov, Jane Birkin, Lois Chiles

Yönetmen: John Guillermin

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Çığlık (Scream, 1996)

10. Çığlık (Scream, 1996)

Özet: Küçük bir kasabada işlenen seri cinayetler herkesi korkutmuştur. İnsanları telefonla arayıp taciz eden hayalet maskeli bu kişi ya da kişilerin asıl hedefi ise lise öğrencisi Sidney'dir. Travmalarla dolu bir hayatı olan Sidney, hayatta kalabilmek için kimseye güvenmemelidir.

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

Yönetmen: Wes Craven

9. Jack Reacher (2012)

9. Jack Reacher (2012)

Özet: Eskiden askeri inzibat olarak görev yapmış bir polis olan Jack Reacher, beş ayrı cinayetle ilgili bir keskin nişancıyı sorgular. Ancak kendisini büyük bir kovalamacanın içinde bulur. 

Oyuncular: Tom Cruise, Rosamund Pike, Robert Duvall

Yönetmen: Christopher McQuarrie

8. Killers of the Flower Moon (2022)

8. Killers of the Flower Moon (2022)
  • Henüz IMDb puanı belirsiz.

Özet: David Grann’in aynı adlı romanından uyarlanan filmin konusu şöyle: 1920'li yıllardayız. Kızılderililerden oluşan Osaga birliğine mensup isimlerin kendi toprakları altında petrolün olduğunu keşfetmesi, zenginliği ve bir dizi cinayeti de beraberinde getirir. Bu gizemli cinayetleri araştırma işi, henüz kurulma aşamasında olan FBI'a verilir. Olayın derinlerine inildikçe bazı sırlar da açığa çıkacaktır. 

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Jesse Plemons

Yönetmen: Martin Scorsese

7. Dün Gece Soho'da (Last Night in Soho, 2021)

7. Dün Gece Soho'da (Last Night in Soho, 2021)

Özet: Moda aşığı genç bir kadın olan Sandy, zamanda yolculuk edebilme yeteneğine sahiptir. Bir gün 1960'lı yılların Londra'sına gider ve burada hayranlık duyduğu bir şarkıcı olan Jack'le tanışır. Ne var ki Sandy, Londra'nın 1960'lı yıllarda göründüğünden çok daha farklı olduğunu keşfedecektir.

Oyuncular: Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy, Matt Smith

Yönetmen: Edgar Wright

6. Doğu Ekspresi'nde Cinayet (Murder on the Orient Express 2017)

6. Doğu Ekspresi'nde Cinayet (Murder on the Orient Express 2017)

Özet: Agatha Christie'nin 1934 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan filmde, İstanbul-Paris hattında seyahat eden Şark Ekspresi'nde gizemli bir cinayet işlenmesi ve sonrasında gelişen olaylar anlatılıyor. Tesadüfen trende bulunan dedektif Hercule Poirot, suçluyu bulmak için zamana karşı bir yarışacaktır.

Oyuncular: Kenneth Branagh, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer

Yönetmen: Kenneth Branagh

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Boynuzlar (Antlers, 2021)

5. Boynuzlar (Antlers, 2021)

Özet: Julia, Oregon'da sakin bir kasabada öğretmendir. Kardeşi de aynı kasabada polis olarak çalışmaktadır. Julia bir gün öğrencilerinden Lucas'ın garip davranışlarına dikkat kesilir ve bu içine kapanık çocukla iletişim kurmaya çalışır. Lucas'ın ise sakladığı bir sırrı vardır. Julia, kardeşiyle birlikte bu olayın peşine düşerken saklanan gerçeğin tehlikesinden habersizdir.

Oyuncular: Keri Russell, Jesse Plemons, Jeremy T. Thomas

Yönetmen: Scott Cooper

4. Eight for Silver (2021)

4. Eight for Silver (2021)

Özet: 1800'lü yıllarda geçen hikâyede 14 yaşında bir çocuk ormanda ölü olarak bulunur. Patolog John McBride, çocuğu kim tarafından ve ne şekilde öldürüldüğünü bulmakla görevlendirilir. Cinayeti duyan Laurent ailesi de John'la görüşmeye karar verir. Çünkü onların çocuğu da iki haftadır kayıptır. John'un bu olayları aydınlatabilmesi için önce kendi korkularıyla yüzleşmesi gerekecektir. 

Oyuncular: Boyd Holbrook, Kelly Reilly, Alistair Petrie

Yönetmen: Sean Ellis

3. Çığlık 5 (Scream 5, 2022)

3. Çığlık 5 (Scream 5, 2022)

Özet: Klasik korku serisi Çığlık'ın bu beşinci devam halkasında Woodsboro kasabası, sakin geçen 25 yılın ardından yine seri cinayetlerle kâbusu yaşar. Olaylar, Sidney'i tekrar kasabaya döndürecektir. 

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

Yönetmenler: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

2. The Batman (2022)

2. The Batman (2022)
  • Henüz IMDb puanı belirsiz.

Özet: Batman, Gotham şehri sokaklarında suçlularla mücadele etmektedir. Fakat bu defa uğraştığı yolsuzluk suçunun bir ucu da ailesine dokunmaktadır. Bir yandan bununla uğraşan Batman, bir yandan da Riddler adlı bir seri katilin peşindedir. 

Oyuncular: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano

Yönetmen: Matt Reeves

1. Nil'de Ölüm (Death on the Nile, 2022)

1. Nil'de Ölüm (Death on the Nile, 2022)

Özet: Agatha Christie'nin aynı adlı eserinden 1978 yılında filme uyarlanan Nil'de Ölüm'ün bu yeniden çevriminde, dedektif Hercule Poirot, yeni eşiyle birlikte çıktığı balayı için bindiği gemide öldürülen Linnet Doyle'un katilini arıyor.

Oyuncular: Kenneth Branagh, Gal Gadot, Emma Mackey

Yönetmen: Kenneth Branagh

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yıkık Kedi

Get Out şiddetle tavsiyemdir hala etkisinden çıkamadım