Görüş Bildir
Haberler
Zamanın Ruhundan: 11 Eylül Saldırılarının Kurmaca Olabileceğini Gösteren Bilimsel Detaylar

etiket Zamanın Ruhundan: 11 Eylül Saldırılarının Kurmaca Olabileceğini Gösteren Bilimsel Detaylar

Altay Şengür
11.09.2015 - 19:13 Son Güncelleme: 11.09.2016 - 12:48

Mutlaka sizlerin de kulağına çalınmıştır sağda solda, 11 Eylül olaylarının içinde başka şeyler olduğu ve olayın basit bir terör eyleminden ziyade, uygulanmak istenen planlara açılan bir kapı olduğu..

Bir de işin bilimsel ve teknik boyutu var.

Çarpan uçakla ya da patlayan uçakla, sanki bilerek yıkılmış bir bina gibi çöküveren kulelerle ilgili, zamanın ruhundan bizlere gelmiş teknik boyutlar..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kulelerin Çöküşü İle Alakalı Soru İşaretleri

11 Eylül saldırıları sonrası piyasaya çıkan görüntüler ve elde edilen teknik veriler, birçokları tarafından defalarca incelendi. Kulelerin çöküşü ve ortaya çıkan enkazla alakalı birçok soru var zihinlerde, hem de cevaplanamamış.. 

Saldırı sonrası yapılan resmi açıklamalarda kulelerin çöküşüne dair şu bilgiler verildi: Uçağın yakıtının alev alması sonucu oluşan yüksek ısı nedeniyle kuleyi ayakta tutan desteklerin çelikleri erimiş, bu nedenle de kule çökmüştü. Peki, bu kadar yüksek bir ısının oluşmasına neden olacak kadar bir patlama yaratabilir miydi uçağın yakıtı? Yoksa işin içinde başka şeylerin olma ihtimali de var mı? 

Saldırı sonrası ortaya birçok komplo teorisi atıldı bu konuda. Ta ki konunun uzmanı Alman mühendisler tam anlamıyla bir açıklama getirene kadar. Uzmanlara göre, iddia edildiği gibi kuledeki çeliğin erimesi için 1500 derecelik bir ısı gerekli. Fakat Boeing 757 tipi uçağın deposunda bulunan yakıtın yanması ile erişilebilecek maksimum ısı 800 derece. 

Bir de çarpmanın etkisiyle bu yakıtın belli bir kısmının dışarıya saçıldığını, yani yanmaya uğramadığını düşünürsek, 1500 dereceye ulaşılmasının ne kadar akla yatkın olduğu büyük bir muamma. 

Kulelerin yıkılmasıyla ilgili ortaya çıkan görüntülerde, uçağın çarpmasından bağımsız olan katlarda da patlamaların olduğu görülüyor. 

Bir mühendis olarak da şunu söyleyebilirim ki beton, yanarak toz haline gelmez. Hele ki donmuş bir betonun, toz haline gelmesi ancak patlama ile gerçekleşir.

Kuleye Çarpan Uçakla Alakalı Soru İşaretleri

11 Eylül saldırıları ile ilgili akıllarda bir sürü soru işaretleri var ve çarpmayı gerçekleştiren uçakla alakalı da halen cevaplanmayı bekleyen, akla ve izana ters olan birçok durum var. Şöyle ki; 

Saldırıdan sonra, saldırı anına ilişkin çekilmiş görüntüler incelendiğinde -hatta bu görüntüler arasında Pentagon’un kendi güvenlik kameraları da var-, bu uçakların tipik bir Boeing 757 uçakları ile ne boyut olarak ne de görünüm olarak alakasız oldukları anlaşıldı. Uçağın Boeing 757’den çok, askeri uçaklarla boyut olarak benzeşmesi ise garip bir tesadüf olsa gerek. Yine bir başka tesadüf de uçağın alt kısmında, Boeing tipi uçaklarda bulunmayan bir bölmenin olduğudur. Askeri uçaklar da füze taşımak için kullanılan bir bölme.. 

Bu iddiayı destekleyen kanıtlardan birisi de görgü tanıklarının yaptıkları açıklamalar. Görgü tanıkları, saldırıdan önce uçak görmediklerini, tam aksine hızlı bir şekilde hareket eden bir cisim ya da güze gördüklerini söylediler. 

Uçağın çarpmadan 45 dakika önce radardan kaybolması, ve yine çarpmadan önce tipik bir jet uçağı gibi hızlı ve seri manevralar yapması da normal bir Boeing tipi uçakta beklenmeyen şeyler olarak hafızalarda soru işaretleri bıraktı. Ayrıca uçakların kuleye çarpmadan önceki fotoğrafları incelendiğinde bu uçaklarda pencere ve kapı olmadığı görüldü. 

Bir başka ilginç durum ise saldırı sonrasında basına dağıtılan fotoğraflarda, uçağa dair hiçbir enkazın ya da parçanın bulunmaması. Fakat daha sonra piyasaya sürülen ve enkazın da bulunduğu fotoğraflarda, uçağın yanık bir halde olduğu görülüyor. Halbuki ticaret merkezinin enkazından çıkarılan uçak parçaları yanık değil.. 

Tüm bu sorulara cevap bulabilmek aslında çok kolay. Saldırıyı gerçekleştiren uçağın enkazı incelenir ve doğruluğu kanıtlanmış veriler elde edilir, değil mi? Fakat saldırı sonrası elimizde uçağa dair hiçbir kalıntı yok. Ne ikinci bir motor, ne kanat, ne kuyruk, ne de gövde. 

Elde sadece fotoğraflarda da yer alan bir motor var. O da Boeing 757 tipi uçağın motorundan küçük…

Çarpmadan Bağımsız Olan 7 Numaralı Binanın Çöküşü İle Alakalı Soru İşaretleri

9/11 saldırıları ile akıllarda soru işaretleri bırakan bir başka konu. O güne dek hiçbir çelik kafesli gökdelen yangın yüzünden yıkılmamışken, uçağın çarpmadığı bir bina nasıl bu kadar çabuk ve simetrik bir şekilde yıkılmıştı. Yetkililerin yaptıkları açıklamaya göre yangın söndürücü fıskiyelere su veren ana su borusu tahrip olmuştu, bu nedenle de yangın söndürülememiş ve yıkım gerçekleşmişti. 

Binanın yıkılmasının bu kadar dikkat çekmesinin altında öncelikle acil durumlar, CIA ve istihbarat servislerinin, bu binada ikamet etmesi olduğunu görmek gerekli. 

Çelik kafesli ve gerçekten sağlam bir binanın 2.25 saniyede, serbest düşüşe geçerek yıkılması pek de akla ve mantığa uygun değil. Uzmanların açıklamalarına göre de bu kadar hızlı ve simetrik bir çöküşe ancak patlayıcılar yol açabilir. 

Resmi söyleme güvenmeyen bazı bilim insanları, olay yerinden aldıkları dört ayrı toz örneğini incelediklerini ve ısıtıldığında şiddetli patlamaya yol açan alaşımlar bulduklarını öne sürüyor. Bu çevreler yalnızca 7 numaralı binada değil İkiz Kuleler'in içinde de tonlarca alüminyum-demir oksit karışımının ve başka patlayıcıların bulunduğunu savunuyor.

Gerçek Bir Komplo Teorisi

Gerçek Bir Komplo Teorisi

Saldırıda kullanılan ve Dünya Ticaret Merkezi Kuleleri'ne ilk çarpan uçağın sefer sayısı Q33NY’i, Microsoft Word’de yazdığınızda ve yazı tipini alt sıralardaki wingdings’s getirdiğinizde, bu resim ile karşılaşıyorsunuz. 

İlginç tabi..

BONUS

BONUS

9/11 olaylarının perde arkasında neler olduğu daima sır olarak kalmaya devam edecek gibi görünüyor sanıyorum ki. Bu konuyla ilgili olabilecek en güzel sözlerden birisini de Adolf Hitler şöyle söylemiş:

'Bir yalan ne kadar büyük olursa, inandırıcılığı da o kadar artar. Çünkü, insanların kendileri de küçük yalanlar söylerler ve büyük bir yalanın ne kadar utanç verici olacağını bilirler. Bu yüzden, o derece büyük bir yalan söylenebileceğine ihtimal vermezler.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki, tüm bu anlatılanlara göre 9/11 için siz ne düşünüyorsunuz?

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
299
201
48
32
31
31
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın