Görüş Bildir
Haberler
Yüz Gençleştirme Teknikleri Nelerdir? Doğal Yollar İle Yüz Gerdirme Yöntemleri…

Yüz Gençleştirme Teknikleri Nelerdir? Doğal Yollar İle Yüz Gerdirme Yöntemleri…

Şebnem Sucu
11.02.2022 - 09:51

Yüz gençleştirme teknikleri günümüzde bıçak altına yatmak isteyen pek çok kişi tarafından tercih edilen yöntemlerdendir. Kırışıklık ve sarkma problemi olanlar için etkili yöntemler olan yüz gençleştirme teknikleri; aynı zamanda leke, çukur ve çökme gibi cilt problemlerini gidermeye yardımcı olur. Doğal yollarla yüz gerdirme yöntemleri ise güzelleşmenin pratik yollarından biridir. Hem ekonomik hem de etkili olan doğal yollar ile yüz gerdirme yöntemlerini haberimizde ele alacağız. Yüz gençleştirme teknikleri nelerdir sorusuna ayrıntılı olarak değineceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Yaşlanmanın etkisiyle ciltte kolojen üretiminde azalma ve elastikiyet kaybı meydana gelir. Gençliğin simgesi olan yumuşak, dolgun cilt zamanla gevşemeye ve sarkmaya başlar. Cilt eski görünümünü kaybetmeye başladığında ise bu durum giderek can sıkıcı bir hal almaya başlar. Eğer siz de yaşlanma belirtilerini tersine çevirmek istiyorsanız dermal dolgu maddeleri, vitamin serumları ve botoks enjeksiyonları gibi günümüzde sık kullanılan tekniklerle daha dinamik bir görünüme kavuşabilirsiniz. Peki, yüz gençleştirme teknikleri nelerdir? İşte doğal yollarla yüz gerdirme yöntemleri…

Yüz Gençleştirme Teknikleri

Yüz Gençleştirme Teknikleri

C Vitamini

Yaşlanma karşıtı özelliği ile ön plana çıkan C vitamini cildin dokusunu ve görünümünü yenilemeye yardımcı olur. C vitamini ince çizgi ve kırışıklık şikayetlerini en aza indirerek kolajen üretimine destek olur. 

Hyaluronik Asit

Hyaluronik asit, cilde hacim kazandırmak ve yüzdeki kırışıklıkları azaltmak için kullanılır. Cilde enjekte edilen hyaluronik asit, yaşlanmayı geciktirmek ve yaşlanma belirtilerini azaltmak için kullanılan bir tekniktir. Bu teknik bir yıla kadar etkisini göstermektedir.

İple Yüz Germe

Cerrahi bir operasyonun söz konusu olmadığı iple yüz germe tekniğinde cilt yukarı çekilerek kırışıkların gerilmesi ve açılması sağlanır. Kırışıklık ve sarkma şikayetlerini azaltmak için bu yöntem sıklıkla tercih edilmektedir. Eğer bu işlemi yaptırmaya karar verirseniz öncelikle bir cilt muayenesinden geçmeniz gerekir. Olası bir sorun olmadığı takdirde yüz gerdirme tekniği uygulanabilir.

Dermapen

Yüzünüzde ya da vücudunuzun herhangi bölgesinde var olan çatlak, leke akne gibi sorunlar için uygulanan ameliyatsız bir yöntemdir. Uygulama sonrasında cildinize sıkılaşma, çizgilerde açılma ve cilt sorunlarının giderilmesi gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Mezoterapi

Küçük iğnelerle cilde bazı solüsyonlar enjekte edilir.  Böylelikle kırışıklık, sarkma gibi sorunlar ortadan kaldırılabilir. Doğal bir yöntem olduğu için yan etkisi yok denecek kadar azdır. Mikroenjeksiyon ile cilde bazı vatanimler, mineraller, enzimler ve amino asitler kişinin istediği doğrultusunda enjekte edilmektedir.

Doğal Yollarla Yüz Gerdirme Yöntemleri

Doğal Yollarla Yüz Gerdirme Yöntemleri

Kaz ayakları, alında ve ağız çevresinde oluşan çizgiler ya da sarkma gibi problemleri gidermek için farklı yollar arıyorsanız doğal yöntemlerle bu sorunları en aza indirebilirsiniz. Maskelerle cilt kırışıklıklarına savaş açmak için şunları deneyin;

Yaş May Maskesi: Bir fincan ılık su ve 1 paket yaş mamayı karıştırarak cildinize uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık suyla temizleyin.

Maya içinde bulunan mineraller yardımıyla kırışıklıkların görünümlerinizi azaltmaya yardımcı olur. Uzmanlar tarafından önerilen yaş maya maskesini hafta 1 defa yaparak etkili sonuçlar almak mümkün.

Limon ve Yoğurt Maskesi: Maskeyi hazırlamak için 2 yemek kaşığı yoğurt ile 1 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın. Cildinizde 15 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Düzenli kullanımda bu maske cildinizde sıkılaşma sağlayacaktır. 

Yoğurt nemlendirici limon ise arındırıcı etkisi ile kırışıkların görünümünü azaltabilir, daha pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın