Görüş Bildir
Haberler
Yüz Yogası Nasıl Yapılır? İşte Yüz Yogası Teknikleri…

Yüz Yogası Nasıl Yapılır? İşte Yüz Yogası Teknikleri…

Şebnem Sucu
26.11.2021 - 11:33

Daha genç, gergin ve sıkı bir görünüme kavuşma konusunda iddialarıyla gündemden düşmeyen yüz yogası teknikleri merak ediliyor. Kaz ayakları, gıdı sarkması, yanak sarkması gibi birçok yaşlanma belirtilerini erteleyen yüz yogası nasıl yapılır? İşte yüz yogası teknikleri hakkında merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tıpkı vücutta olduğu gibi yüzde de kaslar bulunmaktadır. İlerleyen yaşın etkisi ile bu kaslar deforme uğrayarak çökmeler, sarkmalar ortaya çıkabiliyor. Çözüm için botoks, dolgu veya estetik operasyonlar gibi yöntemler bulunsa da pek çok kişi yüz yogası ile yüz kaslarını şekillendirmek istiyor. Bu sebeple de yüz yogası nasıl yapılır? Sorusu daha genç ve dinamik bir görünüme kavuşmak isteyen herkes tarafından araştırılıyor. Peki, yüz yogası nasıl yapılır? İşte yüz yogası hakkında merak edilenler…

Yüz Yogası Ne İşe Yarar?

Yüz Yogası Ne İşe Yarar?

Yüz yogası, yüz kaslarını, lenfatikleri ve cildi hedef alan bir uygulamadır. Genel olarak kırışıklıklar, çöken yanaklar, yanak sarkması ve elmacık kemiği kaldırmak için tercih edilen yüz yogası, doğal ve kolay bir uygulamadır. Yüz yogasından etkin sonuçlar alabilmek için düzenli aralıklarla uygulamak son derece önemlidir.

Her gün 15 dakikanızı ayırmak şartıyla kısa sürede genel görünümünüzde değişim yaratmak için yapmanız gereken yüz yogası teknikleri şöyledir;

Göz Kapaklarını Sıkılaştırma

Bu yüz yogası tekniğinde orta ve işaret parmağınızı yüzünüzün her iki yanına, kaş üzerine yerleştirin. Serçe ve yüzük parmaklarınız burnunuzun iki yanında kalmalıdır. Nazikçe basınç uygulayarak nefesinizi dışarı verin. Her gün 15 defa bu hareketi tekrarlayarak göz kapaklarınızda sıkılaşma sağlayabilirsiniz.

Yanak Sarkması için Yüz Yogası

Yanak sarkması için uygulayabileceğiniz yüz yogası, mutlaka doğru adımlarla uygulanmalıdır. İlk olarak ağzınızdan kocaman bir nefes alın. Ardından aldığınız havayı ağzınızın içerisinde sağa sola gezdirmelisiniz. Almış olduğunuz hava yanaklarınızın gerilmesini sağlayacak ve yanak kaslarınızı çalıştıracaktır. Bu yoga hareketi özellikle yanaklardaki fazla yağı eriterek elmacık kemiklerinizin belirginleşmesine katkıda bulunur. Bu hareketi 6 saniye yapmanız yeterlidir.

Gıdı İçin Yüz Yogası

Çenenizde bir sarkma ya da gıdıyı toparlamak için bu egzersizi deneyebilirsiniz. Yumruğunuz çenenizin altında olmak suretiyle bir masadan yardım alın. Çenenizi açmaya çalışırken yumruğunuzla yukarı doğru bastırın. Bu hareketi, 6 saniye olacak şekilde, 5-10 defa tekrarlayın.

Dolgun Dudak Yogası

Dudaklarınızın daha dolgun görünmesi için bu egzersizi gün içinde 5-10 defa tekrar ediniz. Üst dudağınıza dokunmak için alt dudağınızı öne getirin. Daha sonra hem üst hem de alt dudağınızı içe doğru çevirin ve sanki dudaklarınızda bir şeyi tutmaya çalışıyormuş gibi birbirine bastırın. Bu egzersizi de 6 saniye yapmanız kâfi olacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın