Görüş Bildir
Haberler
Gözaltındaki Yağ Bezeleri İçin Maske Tarifleri…

Gözaltındaki Yağ Bezeleri İçin Maske Tarifleri…

Şebnem Sucu
13.01.2022 - 10:30

Gözaltındaki yağ bezeleri ter bezlerinden kaynaklıdırlar. Erkeklere oranla kadınlarda gözaltı yağ bezesine sık rastlanmaktadır. Gözaltında oluşan bu kabarık ve yuvarlak oluşumların %90’ı iyi huyludur. Yağ bezeleri göz çevresi dışında; omuzlarda, saç derisi, sırt ve boyun bölgesinde de oluşabilirler. Yağ bezeleri sorunu yaşayanlar en çok işin estetik boyutundan şikayet eder ve birçok kişi doğal ve bitkisel yöntemlerle göz altındaki yağ bezelerinden kurtulmak ister. Eğer siz de doğal çözüm yöntemleri arıyorsanız gözaltındaki yağ bezeleri için maske tariflerinden söz ettiğimiz içeriğimizi inceleyebilirsiniz. İşte gözaltı yağ bezelerini eriten o maskeler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yağ bezelerinin büyük bir kısmı iyi huyludur ancak, eğer yağ bezesinde hızlı bir büyüme var ise kötü huylu olabileceği de unutulmamalıdır. Özellikle göz, boyun gibi vücudun dikkat çeken bölgelerinde oluşan yağ bezeleri kişileri huzursuz eder. Yağ bezelerinin tıptaki adı lipomdur. Genelde görüntü dışında soruna neden olmayan yağ bezeleri çeşitli nedenlerle enfeksiyon alabilir. Enfeksiyon varlığında doktorun önereceği tedavi en iyisidir. Ancak gözaltı yağ bezelerinden kurtulmak için doğal yöntemlere sık başvurulmaktadır. Gözaltı yağ bezeleri için uygulanan maskeler zamanla bezeleri yok edebilir. İşte her yaşta görülen gözaltındaki yağ bezeleri için maske tarifleri…

Gözaltı Yağ Bezelerine İyi Gelen Maskeler

Gözaltı Yağ Bezelerine İyi Gelen Maskeler

Elma Sirkesi

Birkaç damla elma sirkesini aynı oranda su ile seyreltin. Karışımı pamuğa damlattıktan sonra bezenin üzerine yerleştirin. Bu pansuman yöntemini yağ bezesi iyileşene kadar gün aşırı uygulamaya çalışın. Sirke, içindeki bileşenler sayesinde yağ bezesinin enfeksiyon kapma riskini en aza indirir. Ayrıca bu maske yağ bezesini zamanla küçültür ve yok eder.

Salatalık Maskesi

İlk olarak 1 adet salatalığı blenderden geçirin. Süzgeç yardımı ile suyunu süzdüğünüz salatalığı 1 adet yumurta akı ile karıştırın. Ardından 1 tatlı kaşığı kremayı karışıma ekleyip gözaltındaki yağ bezesine uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.  Haftada 2-3 kere yaparak yağ bezelerini yok edebilirsiniz.

Domates Suyu

Yarım domatesi yağ bezesinin üzerine yerleştirin. Yaklaşık 20 dakika bekletin ve yüzünüzü temizleyin. Haftada 3-4 defa uygulayarak gözaltı yağ bezelerinde küçülme sağlayabilir, düzenli kullanımda onlardan tamamen kurtulabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın