Görüş Bildir
Haberler
Yüzdeki Yağ Bezeleri İçin Cilt Maskesi Nasıl Yapılır?

Yüzdeki Yağ Bezeleri İçin Cilt Maskesi Nasıl Yapılır?

Şebnem Sucu
05.08.2021 - 10:30

Çocuklara oranla yetişkinlerde sık görülen yağ bezeleri yüz bölgesi de dahil vücudun birçok bölgesinde meydana gelebilir. Yüzde oluşan yağ bezeleri genellikle göz kapağı ve gözaltında beyaz-sarı renkte kendini gösterirler. Bir diğer adı lipom olan yağ bezeleri, bireylerde estetik açıdan rahatsızlık hissi uyandırmaktadır. Sıkma ve iğne ile içini boşaltma gibi tehlikeler bir yana dursun onları iyileştirecek cilt maskesi tarifleri her zaman sağlıklı bir yöntemdir. Peki, yüzdeki yağ bezeleri için cilt maskesi nasıl yapılır? İşte yanıtları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yağ bezeleri vücutta yağ birikintilerinin deri altına nüfuz etmesi sonucu ortaya çıkar. Sıklıkla iyi huyludurlar ve sağlık sorunlarına yol açmazlar. Yaygın olarak yüz, saç derisi, genital bölge ve omuzlarda meydana gelirler. Ağrı hissi vermezler, ancak aşırı büyümeleri söz konusu olduğunda cerrahi müdahaleler gerekebilir. Yüzde oluşan küçük yağ bezeleri genetik yatkınlıktan kaynaklanabileceği gibi, sağlıksız bir diyet ve ilerleyen yaşla birlikte sık görülebilir. Yüzünüzdeki içi dolu küçük şişlikleri ortadan kaldıracak çözüm yolları ise oldukça basittir. Peki, yüzdeki yağ bezeleri için cilt maskesi nasıl yapılır? İşte konuyla ilgili bilinmesi gerekenler…

YÜZDEKİ YAĞ BEZELERİNE CİLT MASKESİ TARİFLERİ

YÜZDEKİ YAĞ BEZELERİNE CİLT MASKESİ TARİFLERİ

YULAF UNU VE TARÇIN MASKESİ YAPILIŞI

Bir çay kaşığı tarçın tozu ile bir çay kaşığı yulaf ununu bir kabın içerisinde karıştırın. Kıvam alması için içine çok az sıcak su ilave edin. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı bezeler başta olmak üzere cildinize uygulayın. 1-2 dakika ovduktan sonra ılık su ile cildinizi durulayabilirsiniz. Ayda 2 kez bu maskeyi uygulamanız yeterlidir.

VAZELİN MASKESİ YAPILIŞI

Bu maskeyi ılık bir duş sonrası yaparak gözeneklerinizi açabilirsiniz. Bu sayede maske daha iyi nüfuz edecektir. İlk olarak vazelini yüzünüzdeki yağ bezelerine sürün ve streç filmle kapatın. Ardından sıcak bir havlu ile streçlediğiniz alanı kapatın. Yaklaşık 5-10 dakika bekledikten sonra her şeyi yüzünüzden alın. Son olarak pamuk yardımı ile vazelini temizleyin. Bu maskeyi özellikle gözünüze yakın alanlara yapmaktan kaçının.

BAL, LİMON VE ŞEKER MASKESİ 

Bir limonu ortadan ikiye bölün. Yarım limonun yüzeyini bala batırın ve toz şeker dökün. Daha sonra hazırladığınız limonu yüzünüzdeki sorunlu bölgeler üzerinde nazikçe gezdirin. Haftada bir kere yapmanız yeterlidir.

Yüzdeki yağ bezeleriniz için uygulayacağınız diğer yöntemler ise çay ağacı yağı, rezene çayı ve papatya çayıdır. Tüm bu ürünleri yağ bezelerinin olduğu bölgelere sürerek fayda görebilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın