Görüş Bildir
Haberler
Eyeliner Nasıl Sürülür? Pratik Eyeliner Çekme Önerileri…

Eyeliner Nasıl Sürülür? Pratik Eyeliner Çekme Önerileri…

Şebnem Sucu
03.08.2021 - 11:48

Eyeliner kadınların makyaj çantalarında olmazsa olmaz makyaj malzemelerinden biri. Ancak eyeliner sürmeye geldiğinde işler biraz sarpa sarabiliyor. Özellikle kuyruk kısmını ayarlayayım derken öncesinde yapılan göz makyajı bir anda harap olabiliyor. Bu gibi durumları ortadan kaldırmak ve cesurca eyeliner sürmek için biraz pratik, el yatkınlığı ve uygun tekniklere ihtiyacımız var. Peki, eyeliner nasıl sürülür? İşte pratik eyeliner çekme önerileri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eyeliner gözlerin daha büyük görünmesini sağlar ve bakışları belirginleştirir. Kadınların da genellikle arzuladıkları büyük ve çekici gözlere sahip olmaktır. Bu sebeple eyeliner uzun yıllardır makyajın önemli bir parçası. Eyeliner çekmeyi makyajın diğer parçaları gibi kolay bir hale getirmek için eyeliner ürününüzü de doğru tercih etmeniz gerekiyor. Bunun yanında eyeliner çekerken göz yapınızı dikkate almanızda da fayda vardır. Peki, eyeliner nasıl sürülür? Pratik eyeliner çekme önerileri…

EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR?

EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR?

Eyelinerlar, likit, kalem ve jel forma sahiptirler. Likit eyelinerlar ince uçlu fırçası ile çekildiğinde keskin bir hat oluştururlar. Kalem eyeliner sürmek ise her zaman daha kolaydır. Eğer kaliteli bir kalem eyeliner kullanırsanız oldukça memnun kalırsınız. Jel eyelinerlar ise; mat bir yapıya sahiptir. Küçük bir kabın içerisinde fırça yardımı ile uygulanırlar. O halde özellikle eyeliner çekmeye yeni başlayanlar için kelem eyelinerların doğru bir tercih olduğunu belirtebiliriz.

Eyeliner sürerken kirpik çizginizin başladığı ve bittiği noktayı dikkate alın. Kirpiğin bitiş noktasından yukarı doğru ince bir hat çizmeye özen gösterin. Ardından göz bebeğinizin hemen yanından çizmiş olduğunuz kuyruk kısmını birleştirin. Birleştirdikten sonra ise çizginin içerisini doldurarak makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Öte yandan eyeliner çekerken hata yapmaktan çekinmeyin. Bu durumda kulak pamuğu ile temizleyebilir ya da şeffaf dudak parlatıcısına benzer jeller ile hataları ortadan kaldırabilirsiniz.

PRATİK EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR?

PRATİK EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR?

Eyeliner çekmenin biraz el yakınlığı ve pratiğe ihtiyacı olduğunu haberimizin başında belirtmiştik. Bu adımdan sonra yapmanız gereken pratik eyeliner sürme tekniklerini öğrenmektir. 

İşte pratik eyeliner sürmek için bazı ipuçları...

- Eğer eyeliner çekerken zorlanıyorsanız, ilk olarak göz kalemi ile eyeliner stilinizi gözlerinize uygulayın. Ardından eyeliner ile üzerinden geçebilir ve bu sayede zamandan da tasarruf edebilirsiniz.

- Direk olarak eyeliner çekmek istiyorsanız sabit bir alandan dirseğinizle elinizle de yanağınızdan destek almak işinizi kolaylaştıracaktır. Böylelikle elinizdeki titreme durumunu da hafifletebilirsiniz.

- Eyeliner çekmek için uygulayabileceğiniz diğer bir teknik ise kirpiklerinizin üst kısmına noktalar koyduktan sonra dilediğiniz şekli vererek birleştirmektir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
18
10
8
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın