Görüş Bildir
Haberler
Evde Patates Maskesi Nasıl Yapılır? Cildini Beyazlatmak İsteyenlerin Tercihi Patates Maskesi Tarifi...

Evde Patates Maskesi Nasıl Yapılır? Cildini Beyazlatmak İsteyenlerin Tercihi Patates Maskesi Tarifi...

Şebnem Sucu
02.08.2021 - 09:27

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için cildimizi hem içeriden hem de dışarıdan desteklemek gerekir. Bu bağlamda sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli olarak cilt maskeleri uygulamak cilt sorunlarını iyileştirmede oldukça etkilidir. Son dönemde oldukça popüler olan patates maskesi de cilt üzerine yerleşen birçok sorunu ortadan kaldırma özelliği ile biliniyor. Patates maskesi hakkında özellikle cilt beyazlatma etkisi araştırılırken onedio.com.tr ekibi olarak patates maskesi hakkında tüm detayları sizler için hazırladık…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzmanların tavsiye ettiği patates maskesi; cilt beyazlatma etkisinden leke ve sivilceleri gidermede sıklıkla tercih edilen maskeler arasında yer alıyor. İçerdiği A, C, K ve B6 vitaminleri ile cildi tedavi ederken aynı zamanda kuruluk şikayetlerini hafifleterek cildin nemlenmesine yardımcı oluyor. Özellikle cilde porselen bir görünüm verdiği iddiaları ile pek çok kişi tarafından merak konusu olan patates maskesini hazırlamak oldukça kolay. Öyleyse, patates maskesi tarifi nasıl hazırlanır? İşte cildini beyazlatmak isteyenlerin tercihi olan patates maskesi ile karşınızdayız…

PATATES MASKESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

PATATES MASKESİ TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Patates maskesi düzenli olarak kullanıldığında ciltte leke problemlerini ortadan kaldırır. Aynı zamanda ciltteki gözenek görünümünü hafifleterek daha sıkı ve ışıltılı bir cilt görünümü sağlar.

Patates maskesini hazırlarken içerisine yoğurt ve karbonat gibi bileşenler ilave ederek aydınlatıcı etkisini arttırabilirsiniz. 

Patates maskesi tarifi için gerekli malzemeler şunlardır;

-1 adet orta boy patates

-1 çorba kaşığı yoğurt

-1 tatlı kaşığı karbonat

PATATES MASKESİ HAZIRLANIŞI

PATATES MASKESİ HAZIRLANIŞI

Patates maskesini yapmadan önce cildinizin temiz olduğundan emin olunuz. Bu nedenle de cildinizi makyaj ya da kir kalıntılardan arındırmaya özen gösterin.

Cildinizi beyazlatmak için gerekli tüm malzemeleri hazırlayın. Ardından patatesin suyunu rende yardımı ile çıkararak yoğurt ve karbonatı ekleyin. Hazırlamış olduğunuz patates maskesini cildinize uyguladıktan sonra 10-15 dakika kuruyana kadar bekleyin. Ardından ılık su ile yüzünüzü nazikçe yıkayın.

Haftada bir defa patates maskesini uygulayarak cilt renginizi açabilir, siyah nokta, sivilce gibi istenmeyen cilt problemlerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Patates maskesini hazırlarken geride kalan posasını da gözaltına ve burun üzerine yerleştirerek koyu halka ve siyah nokta görünümü iyileştirebilirsiniz.

Aşağıdaki Haberler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın