Görüş Bildir
Haberler
Yağ Bezesi Nasıl Tedavi Edilir? Yağ Bezesi Sıkılır mı?

Yağ Bezesi Nasıl Tedavi Edilir? Yağ Bezesi Sıkılır mı?

Şebnem Sucu
02.12.2021 - 11:19

Yağ bezeleri cilt altına yerleşen ve büyüklükleri genellikle aynı çapta olan lezyonlardır. Lipom olarak ifade edilen yağ bezeleri, yüz ve boyun gibi alanlarda oluşabileceği gibi vücudun pek çok fark edilmeyecek noktasında oluşum gösterebilirler. Yağ bezeleri görünüm bakımından rahatsızlık hissi vermesinin dışında herhangi bir sağlık sorununa sebep olmaz ve doğal ve bitkisel yöntemlerle tedavi edilebilir. Peki, yağ bezesi nasıl tedavi edilir? Yağ bezesi sıkılır mı? İşte merak edilen soruların yanıtları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yağ bezeleri elle dokunulduğunda yumuşak, hareketli ve düzgün kitlelerdir. Uzun süre büyüme göstermeden oluştuğu alanda kalabilirler. Vücudun pek çok yerinde oluşabilen yağ bezeleri daha çok yüz, ense, sırt, bacak ve kollarda oluşum gösteriler. Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte genetik faktörlerin yağ bezelerinin oluşumuna katkıda bulunduğu düşünülmektedir. Sarı ve beyaz renkteki bu lezyonların sayısı kişiden kişiye farklılık gösterebilir. İşte yağ bezesi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Yağ Bezesi Nasıl Tedavi Edilir?

Yağ Bezesi Nasıl Tedavi Edilir?

Aşırı büyümeleri ya da ağrı yapmaları durumunda doktora görünmeniz ve doktorunuzun sunacağı cerrahi müdahalelerden faydalanmanız önemlidir. Ancak kozmetik açıdan rahatsız eden yağ bezeleri için uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemleri deneyebilir ve faydasını da görebilirsiniz. İşte doğal yöntemlerle yağ bezesi tedavisi…

Çay Ağacı Yağı 

Yağ bezesi tedavisinde kullanabilecek doğal tedavilerin başında gelen çay ağacı yağı, yağ bezelerinin küçülmesine ve yok olmasına yardımcı olabilir. Çay ağacı yağını bir pamuğa damlatabilir ve bezenin üzerine uygulayabilirsiniz. Ancak göz çevrenizde oluşan yağ bezeleri için bu yöntemi kullanmayın. Vücudunuzdaki yağ bezeleri için çay ağacı yağı kullanabileceğiniz doğal bir tedavidir. Etkin sonuçlar almak için düzenli kullanmaya özen gösterin.

Buğday ve Bal Maskesi

Bezenin küçülmesi ve yok edilebilmesi için bal ve buğdayı karıştırarak 1 gece bekletin. Daha sonra cildinize uygulayarak 15-20 dakika bekletin. Haftada 2-3 defa uygulanması gereken bu maskeyi yağ bezesi ortadan kalkana kadar uygulamaya devam edin.

Aloe Vera Jeli

Aloe vera jelini bezenin üzerine uygulayarak küçülmesini sağlayabilirsiniz. Gün aşırı kullanmanız faydalı olacaktır. Zamanla yumuşadığını ve iyileştiğini fark edeceksiniz.

Hint Yağı

Birçok cilt sorunu ile baş etme konusunda uzman olan hintyağı, yağ bezesi tedavisinde de kullanılabilir. Bir pamuğa 4-5 damla Hint yağı damlatılır ve etkilenen bölgeye uygulanır. Yüzünüzde ya da vücudunuzdaki küçük yağ bezelerinin tedavisi için hintyağını kullanarak lipomları yok edebilirsiniz.

Yağ Bezesi Sıkılır Mı?

Yağ Bezesi Sıkılır Mı?

Yağ bezesi sıkılır mı? Sorusunun cevabı genellikle yağ bezesinin neden olduğu estetik kayıplar nedeniyle merak edilmektedir. Yüzde göz çevresinde, yanaklarda hatta boyuna yayılan yağ bezeleri olumsuz görünümleri ile sıkılmak istenebilir. Ancak yağ bezelerini sıkmak mevcut lezyonların büyümesine ve iltihap kapmasına sebep olabilir. Yağ bezeleri önemli ölçüde rahatsızlık veriyor ise doktorunuzun uygulayacağı küçük bir kesi ile bezenin içi boşaltılabilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?