Görüş Bildir
Haberler
Güneş Lekesi İçin Doğal ve Bitkisel Yöntemler…

Güneş Lekesi İçin Doğal ve Bitkisel Yöntemler…

Şebnem Sucu
25.01.2022 - 10:53

Yaz aylarının gelmesi ile bronz bir tene sahip olmak hemen hemen herkesin hayali olsa da ultraviyole ışınlarına aşırı maruz kalmak lekelere yol açabiliyor. Yanak, alın, burun, çene gibi güneşle daha çok temas eden bölgelerde yaygın görülen güneş lekeleri, bazen farklı nedenlerle de oluşum gösterebiliyor. Şiddetine göre farklı tedavileri olan güneş lekeleri için evde hazırlanan doğal karışımlar birçok kişinin ilgisini çekiyor. Peki, güneş lekesi için doğal ve bitkisel yöntemler nelerdir? İşte istenmeyen bu koyu lekeleri gidermeye yardımcı olacak çözüm yöntemleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güneşlenmek vücutta D vitamini arttırmanın yanı sıra erken yaşlanma, kansızlık gibi hastalıkları önler. Ayrıca bronz bir tende cabasıdır. Ancak ipin ucu kaçırıldığında güneşin zararlı ışınları başta lekeler olmak üzere yaşlanma sürecini hızlandırmaktadır. Güneşlenme haricinde lekeler; hamilelik, doğum kontrol ilaçları, ileri yaş ve cilt enfeksiyonları nedeniyle de ciltte belirginleşebilirler. Doğal ve bitkisel yöntemler güneş lekelerinin zamanla açılmasını sağlar, bazen de yok ederler. Kolay ve etkili olmaları nedeniyle sıklıkla araştırılırlar. Peki, bu yöntemler neler? İşte güneş lekelerine veda ettirecek o etkili yöntemler…

Güneş Lekesi Nasıl Geçer?

Güneş Lekesi Nasıl Geçer?

Evet, güneş lekeleri için sayısız kozmetik ürünler bulunuyor. Ve çoğu zaman cazip geliyorlar. Ancak bu kremler, jeller vesaire en az doğal ürünler kadar uzun vadede kullanıldığında etkisini gösteriyor. Dolayısıyla da güneş lekelerini gidermek için birçok kişi doğal ve bitkisel tedavilere yöneliyor. Siz de evde doğal yollarla güneş lekelerinden kurtulmak istiyorsanız aşağıdaki doğal yollarla bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Limon suyu: Antiseptik özelliği ile cildi ölü derilerden arındıran limon suyu, lekeleri de giderir. Limon suyunu pamuğa damlattıktan sonra lekelerin üzerine sürebilirsiniz. 20-25 dakikanın ardından bol su ile durulayın.

Yeşil Çay: Yeşil çayı güneş lekelerine üzerine sürerek açılmalarını sağlayabilirsiniz. Bunun için yeşil çayı içtikten sonra poşetini atmayın. Yeşil çay poşetini pamuğa sıktıktan sonra cildinize uygulayın ve lekeleri silin. Gün içinde 2 defa uygulamaya özen gösterin.

Süt: İçinde bulunan laksit asit yardımıyla güneş lekelerinin açılması için sütten de faydalanabilirsiniz. Lekenin olduğu bölgeye uygulayıp 15 dakika bekleyin. Daha sonra durulayın. 

Patates: Patates lekeleri açma ve cilt rengini eşitleme gibi birçok özelliğe sahiptir. Lekeleri gidermek için; 1 adet patatesi rendeleyin ve süzün. Bu suya yarım çay kaşığı bal ile 3-4 damla limon suyu ilave ederek cildinize uygulayın. Lekelerden kurtulmak için haftada 1 defa uygulayacağınız bu maskeyi 20 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın