Görüş Bildir
Haberler
Güneş Lekesi Nedir? Nasıl Geçer?

Güneş Lekesi Nedir? Nasıl Geçer?

Şebnem Sucu
28.09.2021 - 10:05

Yaz ayları ile birlikte sorun haline gelen güneş lekeleri, özellikle kozmetik nedenlerden dolayı dert edilmektedir. Güneş ışınlarının etkisini kaybetmeye başladığı sonbahar ve kış ayları güneş lekelerini tedavi etmek için en uygun dönemdir. Bu sebeple güneş lekesi nedir, nasıl geçer? Her mevsim araştırılan bir konudur. Esmer tene sahip bireylerde daha sık rastlanan güneş lekeleri, yaşın ilerlemesi ile artış göstermektedir. Cilt üzerinde farklı boyutlara sahiptirler ve özellikle yüz bölgesinde oluşmaları birçok kişi açısından can sıkıcıdır. Lekelerin şiddetine bağlı olarak güneş lekesi tedavisinde birçok farklı tedavi seçeneği mevcuttur. Peki, güneş lekesi nedir? Nasıl geçer? İşte merak ettiğiniz tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Güneş ışınlarının yanı sıra genetik yatkınlık leke oluşumunun en önemli nedenleri arasında yer almaktadır. Güneşe maruz kalmanın dışında hamilelerde, uzun dönem ilaç kullanan ve çeşitli sağlık sorunları bulunan kişilerde güneş lekeleri daha sık görülmektedir. Vücudun güneşe daha aşırı maruz kaldığı yüz, dekolte bölgesi ve kollarda belirgin bir hal alan güneş lekelerinin nasıl geçtiğini öğrenmeden önce güneş lekesi nedir bunu öğrenmek gerekir. Peki, güneş lekesi nedir? Nasıl geçer? İşte güneş lekelerine dair merak edilen soruların cevapları…

Güneş Lekesi Nedir?

Güneş Lekesi Nedir?

Güneşin yaydığı UV ışınlarına aşırı maruz kalınması sonucu meydana gelen lekelere güneş lekesi adı verilir. Deriye renk veren melaninin yoğun bir biçimde üretilmesi sonucu ortaya çıkarlar ve cilt bütünlüğünü bozarlar. Çoğu zaman tehlikeli olamayan güneş lekeleri genellikle estetik kayıplara neden olduğundan dolayı kişilerde rahatsızlık hissine neden olur.

Güneş Lekesi Nasıl Geçer?

Güneş Lekesi Nasıl Geçer?

Güneş lekesi son zamanlarda cildinizde artmaya başladıysa bu sorunu ortadan kaldırmak için profesyonel tedavilerden yararlanabilirsiniz. Bu yöntemler arasında yüzeysel peeling, IPL, soğuk uygulaması ve lazer tedavileri sık tercih edilen etkili tedavi yöntemlerindendir. 

Bu tedavilerin yanı sıra yüz ve vücudunuzun diğer bölgelerinde rahatsız edici güneş lekeleri için leke kremleri kullanabilirsiniz. Bu tip kremler uzun vadede sonuçlar verdiğinden düzenli olarak kullanmanız gerekmektedir.

Güneş Lekeleri İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Güneş Lekeleri İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri

Karbonat Peelingi

1 tatlı kaşığı karbonatın macun kıvamı alması için bir miktar su ile karıştırılır. Daha sonra dairesel hareketlerle cildinizi nazikçe ovarak ölü derileri cildinizden arındırın. Ovma işlemini yaparken aşırı kaçmamaya özen gösterin. Aksi takdirde karbonat cildinizi tahriş edebilir. 

Bu doğal peelingin ardından aşağıdaki doğal leke kremini uygulayabilirsiniz;

Leke Kremi İçin Gereken Malzemeler

• 1-2 damla gliserin

• 1-2 damla oksijenli su

• 1-2 damla limon suyu

• 2 çorba kaşığı süt tozu

Yapılışı

Cam bir kabın içerisinde tüm malzemeler krem kıvamını alana kadar karıştırın. Akşamları yatmadan önce cildinize düzenli olarak uygulayın ve sabah yüzünüzü ılık su ile durulayabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın