Görüş Bildir
Haberler
Güzelliğinden Taviz Vermek İstemeyenler İçin Güneş Lekelerine İyi Gelen Pratik ve Ekonomik Yöntemler

Güzelliğinden Taviz Vermek İstemeyenler İçin Güneş Lekelerine İyi Gelen Pratik ve Ekonomik Yöntemler

R.G.
25.05.2021 - 15:41

Yaz aylarının vazgeçilmez aktivitesi, güneşin altında saatlerce uzanarak bronz bir ten elde etmek. Güneşlenmek her ne kadar keyif verici bir etkinlik olsa da ne yazık ki cilt için fazlasıyla zararlı. Güneş kremi kullanmamak ve güneşin en tepede olduğu saatlerde güneşlenmek, beraberinde de güneş lekelerini getiriyor. Tenimizde beliren koyu renkli lekeler estetik kaygılara neden oluyor. Güneş lekelerinden kurtulmak için pahalı kremlere bütçe ayırmak istemiyorsanız her evde bulunan içeriklerden yararlanarak doğal çözümler üretebilirsiniz. Güneş lekeleriyle mücadele etmek için hazırladığımız doğal içeriklerden oluşan rehber ile karşınızdayız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Limon Suyu

1. Limon Suyu

Asidik yapısıyla bilinen limon suyu, güneş lekesi başta olmak üzere pek çok cilt lekesine iyi geliyor. Limon suyundan yararlanarak sivilce izlerini giderebilir ve ciltteki koyu tonlu bölgelerin aydınlatılmasını sağlayabilirsiniz. Güneş lekelerinin yok edilmesi için taze sıkılmış limon suyunu doğrudan lekelerin üzerine sürün. 20 dakika cildinizde beklettikten sonra durulayın. Bu işlemi düzenli aralıklarla geceleri uygulayabilirsiniz.

2. Aloe Vera

2. Aloe Vera

Pek çok kişinin evini süsleyen aloe vera, jel kıvamıyla güneş lekelerine karşı oldukça etkili bir bitki. Aloe veranın bir yaprağını ortadan kesip içerisindeki jeli sıkarak çıkarın. Güneş lekelerinin üzerine birkaç gün boyunca sürün.

3. Elma Sirkesi

3. Elma Sirkesi

İçeriğindeki doğal asitler sayesinde elma sirkesi kullanarak güneş lekelerinin görünümünü azaltabilirsiniz. Bunun için yarım çay kaşığı elma sirkesiyle aynı ölçüdeki limon suyunu karıştırın. Bir pamuk yardımıyla güneş lekelerinin üzerine sürün. Elma sirkesini düzenli aralıklarla uygulayarak güneş lekelerinin hafiflediğini görebilirsiniz.

4. Süt

4. Süt

Yüksek miktarda laktik asit barındıran süt ile güneş lekelerini açabilir, cildinizin yenilenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için güneş lekelerinin üzerine bir miktar sütü pamukla sürüp 15 dakika kadar bekletin. Ardından suyla durulayın.

5. Patates

5. Patates

Pek çok cilt sorununa deva olan patates, güneş lekelerinin yoğun görünümünün hafifletilmesinde de fazlasıyla yararlı. Bunun için 1 dilim patatesi güneş lekesinin üzerinde 15 dakika kadar bekletin ve suyla durulayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yeşil Çay

6. Yeşil Çay

Kuvvetli bir antioksidan olan yeşil çayın yararları saymakla bitmez. Güneş lekelerinden kurtulmak için demlediğiniz yeşil çayı günde 2 kez pamukla cildinize uygulayabilirsiniz.

7. Yaban Mersini

7. Yaban Mersini

Yaşlanma etkilerini hafifleten yaban mersiniyle güneş lekelerini yok edebilirsiniz. Bunun için bir miktar yaban mersinini ezerek krem kıvamı elde edin. Güneş lekelerinin üzerine uygulayıp bir süre beklettikten sonra suyla durulayın.

8. Muz

8. Muz

Muz kabuğuyla güneş lekelerinin görünümünü hafifletebilirsiniz. Bunun için banyodan sonra muz kabuğuyla cildinizde güneş lekelerinin yoğunlaştığı kısımları ovun. 15 dakika bekledikten sonra suyla durulayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın