Görüş Bildir
Haberler
Türk Olduğunuzu Söylediğinizde Yabancıların Aklına Gelen 14 Şey

etiket Türk Olduğunuzu Söylediğinizde Yabancıların Aklına Gelen 14 Şey

30.08.2020 - 09:05

Yurt dışına çıktınız, çeşitli insanlarla tanıştınız ve Türk olduğunuzu söylediniz. Peki bunu söyledikten sonra karşınızdakilerin aklına nelerin geldiğini, alacağınız tepkileri biliyor musunuz? Yurt dışına çıktığınızda insanlarla daha kolay kaynaşabilmenizi sağlayacak, bugüne kadar yurt dışına çıkmış pek çok Türk'ün tecrübelerinden oluşturulmuş bu galeriye bir bakmanızı öneririz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kebap

1. Kebap

Türk Mutfağı'nın eşsiz lezzetlerinden kebap, elbette Türk olduğunuzu söylediğinizde ilk akla gelecek şeylerden biri. Yalnız uyaralım; yurt dışında dönere de kebap deniyor. Karşınızdaki kişinin şiş kebaptan mı, döner kebaptan mı bahsettiğini sorarak gastronomik bir sohbet başlatabilirsiniz.

2. İstanbul

Dünya üzerindeki en güzel şehirlerden biri olan İstanbul, elbette Türk olduğunuzu söylediğinizde akla ilk akla gelecek şeylerden. Yurt dışında yolu İstanbul'a düşmüş veya İstanbul'a gelmek istediğini söyleyen birileriyle karşılaşma olasılığınız da oldukça yüksek.

3. Hindi

3. Hindi

Evet, Türk olduğunuzu söylediğinizde hala bu hindi şakasını yapan gerizekalılar var. Ancak bu sayede filtreleme özelliğini kullanıp, kiminle arkadaşlık kurmayacağınızı da belirlemiş olursunuz.

4. Türk Kahvesi

Türk kahvesinin eşsiz lezzeti ve sunumu da yabancılara oldukça 'egzotik' geliyor. Bu benzersiz lezzet de güzel bir sohbet konusu olabilir.

5. Türk Lokumu

5. Türk Lokumu

Kahvenin yanına lokum da olsa fena olmaz mı? Bir diğer egzotik lezzetimiz Türk Lokumu da yabancıların aklına gelen ilk şeylerden biri. Yalnız kebap, kahve, lokum falan derken karınlar bi acıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çeşitli tatil yerlerimiz

Türkiye, çoğu ülke için 'ucuz tatil cenneti' olduğundan dolayı -özellikle Avrupa'da- ülkemizde tatil yapmış birine rastlamanız da gayet mümkün. Hatta tatil yörelerimizi senden benden daha çok gezmiş arkadaşlar dahi edinebilirsiniz.

7. Galatasaray

Şimdi fanatizm yapmadan önce bir gerçeği kabul edelim; Galatasaray zamanında yakaladığı başarılar sayesinde yurt dışında epey biliniyor! Ha Galatasaraylı değilseniz de üzülmeyin, buradan yola çıkıp konuyu futbola ve diğer takımlarımıza getirip güzel bir sohbet oluşturabilirsiniz.

8. Salt Bae

Son yıllardaki popülaritesiyle Nusret Gökçe ve yarattığı Salt Bae akımı da Türkiye denince akla gelen ilk şeylerden. Yeni arkadaşlarınız, sırf Türk olduğunuz için tuz dökme konusunda özel bir yeteneğiniz olduğunu düşünebilirler.

9. "Ama sen hiç Türk'e benzemiyorsun ki!"

Görsel: Işıl Eğrikavuk, BUT YOU DON'T, Photo Print, 2018.
www.isilegrikavuk.work

Görsel: Işıl Eğrikavuk, BUT YOU DON'T, Photo Print, 2018.

Bu lafı duyunca iltifat almış gibi davrananlar var, bunu yapmayalım. Genellikle bizleri Arap gibi gören, Türkler hakkında bilgisi olmayan tipler söyler bunu. Onları bir güzel bilgilendirelim, bilerek veya bilmeyerek hadsizlik yapmasınlar.

10. Deve

Yok deve! Hayatında hiç deve görmemiş milyonlarca Türk olmasına rağmen, 'Siz deveye mi biniyorsunuz?' sorusu maalesef hala soruluyor. Hindi şakası yapanlar bir, bunlar iki resmen. Kimisi cehaletten dolayı bunu söylese de aşağılamak amaçlı deve göndermesi yapan bir tiple de karşılaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tarkan - Kiss Kiss

Bizim 'Şımarık' olarak dinlediğimiz efsanevi şarkı; 90'lı yıllarda dünyaya damga vurmuş şarkılardan bir tanesi. Hala da ülkemizi gayet güzel temsil ediyor. Özellikle Rusya ve Ukrayna'da günümüzde bile gece kulüplerinin vazgeçilmezi.

12. Osmanlı İmparatorluğu

Sonuçta yüzlerce sene hüküm sürmüş bir imparatorluk. Konu illa ki Osmanlı'ya gelir. Kimisi iyi kimisi kötü konuşur ama en az bir Osmanlı muhabbeti yaparsınız.

13. Recep Tayyip Erdoğan

13. Recep Tayyip Erdoğan

Uzunca bir süredir ülkemizi yöneten Recep Tayyip Erdoğan da Türk olduğunuzu söylediğiniz anda karşınızdakinin aklına gelecektir. Cumhurbaşkanımızın çok ünlü olduğuna şüphe yok. Ancak bazı ülkelerde iyi, bazı ülkelerde ise pek iyi olmayan bir üne sahip.

14. Mustafa Kemal Atatürk

14. Mustafa Kemal Atatürk

İşte göğsünüzü gere gere Türk olmaktan gurur duyacağınız an! Özellikle karşınızdaki kişi tarih ile ilgileniyorsa Atatürk hakkında çokça soru soracaktır. Övüne övüne anlatabilirsiniz.

Koronavirüsün etkilerini yitirmediği ve dövizin uçuşa geçtiği şu günlerde yurt dışına çıkmak gayet zor olsa da 'kenarda dursun' diyerek hazırladığımız rehber niteliğinde bu içeriğe eklemek istediğiniz başka şeyler de var mı? Siz Türk olduğunuzu söylediğiniz zaman yurt dışında ne tepki aldınız? Yorumlarda buluşalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
277
66
53
22
21
15
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
fırat akgül

Paşamı ilk sıraya alırmısınız

yien

Recep Tayyip Erdoğan, yabancı insanların aklına Mustafa Kemal Atatürk'ten önce düşecek? Hahah, güzel şakaymış.

Cengizhan Babacan

Galeride bir sıralama söz konusu değil ki, hatta Atatürk'ü sona bırakarak bir güzellik bile yapılmış. Okumadan sadece resimlere bakıyorsunuz sanırım.

lyssa

Türk olduğumu söylediğim zaman kimsenin aklına Gs'nin geleceğini düşünmüyorum :D

Pasif Kullanıcı

şampiyonlar ligi ???? fener mi gelecek?? avrupaya gidemedi birk ez