Görüş Bildir
Haberler
Hepsi Temsil Ettiği Milletin Bir Özelliğini Taşıyor! Ülkelerin Ulusal Sembolü Olan Hayvanları Biliyor Muydunuz?

etiket Hepsi Temsil Ettiği Milletin Bir Özelliğini Taşıyor! Ülkelerin Ulusal Sembolü Olan Hayvanları Biliyor Muydunuz?

20.08.2020 - 07:00

Bir ülkenin sembolü, adeta o ülkenin karakterinin yansımasıdır. Tarihteki başarılar, dini inanış, coğrafi konum, toplumun en iyi olduğu iş vb. özellikler, bir milletin kendini temsil eden sembolü seçmesinde önemli rol oynar. Çoğu ülke, kendilerini bir hayvanla özdeşleştirir ve sembollerinde de o hayvanı kullanırlar. Hadi bu sembollerden bazılarına bir göz atalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. ABD - Beyaz Başlı Kartal

1. ABD - Beyaz Başlı Kartal

Bir diğer adıyla; kel kartal. Uzun ömrü, gücü ve havada özgürce süzülebilmesi nedeniyle ABD'yi en iyi şekilde temsil ettiği düşünülmüş, ülkenin sembolü haline gelmiştir.

2. Fransa - Horoz

2. Fransa - Horoz

Fransızlar, geçmişten gelen bir inanışa göre, horozların irade sahibi ve liderlik özelliği olan bir hayvan olduğuna inanırlar.

3. İngiltere - Aslan

3. İngiltere - Aslan

Kraliyeti, asaleti en iyi temsil eden hayvan başka ne olabilirdi ki?

4. Rusya - Bozayı

4. Rusya - Bozayı

Ruslar, gücü ve kurnazlığından dolayı bozayıların kendilerini en iyi temsil eden hayvanlar olduğuna inanırlar.

5. Kanada - Kunduz

5. Kanada - Kunduz

Kunduzların Kanada'nın her şehrinde bulunması, ülkenin sembolü olmasında önemli bir etken. Ancak tek etken bu değil. Kanada'nın geçmişte kunduz postu ticaretinden çok para kazanması, ülkenin sembolü haline gelmelerinde önemli bir rol oynuyor. Ayrıca çalışkan bir hayvan olması nedeniyle de Kanada'da sembol olarak tercih ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İspanya - Boğa

6. İspanya - Boğa

Bildiğiniz üzere boğa güreşleri İspanyol kültürünün önemli bir parçasıdır. Boğalar, İspanya denince akla gelen ilk şeylerden biridir. Haliyle İspanya'nın sembolü olmaları kaçınılmazdı.

7. İskoçya - Tek Boynuzlu At

7. İskoçya - Tek Boynuzlu At

Kelt mitolojisinde tek boynuzlu at, saflığın ve masumiyetin yanı sıra erkeklik ve gücün de bir simgesiydi. Tek boynuzlu at, uzun yıllardır İskoçya'nın önemli bir simgesi.

8. İsveç - Sığın

8. İsveç - Sığın

Sığın; uzun bacaklı, attan ve mandadan daha iri bir geyik çeşididir. İsveç'te sığınların; vahşi doğanın, ülkenin doğal alanlarının ihtişamının ve saygınlığının sembolü olduğuna inanılır. İsveç'te en fazla bulunan vahşi hayvanlardan biridir.

9. Çin - Panda

9. Çin - Panda

Panda, Çin kültürü ve tarihinde önemli bir yere sahiptir. Çinliler pandaların bir kaplan kadar dayanıklı ve güçlü ama aynı zamanda da dostluk ve barışın sembolü olduğunu düşünürler.

10. Endonezya - Komodo Ejderi

10. Endonezya - Komodo Ejderi

Dünyanın en tehlikeli canlılarından olan Komodo ejderi, Endonezya'nın Komodo, Rintja ve Flores adalarında bulundukları için ülkenin sembolü haline gelmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Avustralya - Kanguru

11. Avustralya - Kanguru

Anlatmaya gerek yok, biliyorsunuz. Ana vatanı Avustralya olan kangurular, haliyle bu ülkeyle özdeşleşmiş ve sembolü haline gelmiştir.

12. Yeni Zelanda - Kivi Kuşu

12. Yeni Zelanda - Kivi Kuşu

Kivi kuşunun da ana vatanı Yeni Zelanda'dır ve haliyle bu ülkeyle özdeşleşmiştir. Hatta İngilizcede Yeni Zelandalılar 'Kiwis' olarak bile adlandırılır.

13. Hindistan - Kaplan

13. Hindistan - Kaplan

Hindistan, pek çok kaplana ev sahipliği yapmaktadır. Muazzam gücü, çevikliği ve zarafeti sebebiyle Hindistan'ın ulusal sembolü olarak seçilmiştir.

14. Azerbaycan - Karabağ Atı

14. Azerbaycan - Karabağ Atı

Bir dağ-bozkır yarış atı olan Karabağ atı; iyi huylu, hızlı ve zarif olması nedeniyle Azerbaycan'ı en iyi temsil eden hayvanlardan biridir ve milli sembol olarak benimsenmiştir.

15. Türkiye - Bozkurt

15. Türkiye - Bozkurt

Türklerin sembolü olan Bozkurt, Türeyiş Destanı ve Ergenekon Destanında geçmektedir ve ilk defa Göktürkler'de bayrak olarak kullanılmıştır. Efsanelere dayanan bu inanış daha sonradan kurtların özgürlüklerine düşkün olmaları, aralarında korumacı olmaları, gözü karalıkları, korkusuz olmaları, esarete boyun eğmemeleri nedeniyle Türkler tarafından kendilerine yakın bulunarak sembol haline gelmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
447
221
72
22
21
20
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın