Görüş Bildir
Haberler
Yüce Divan İçin Kenan Evren'in 'Kemalist' Avukatını Tuttu

Yüce Divan İçin Kenan Evren'in 'Kemalist' Avukatını Tuttu

Ulaş
13.12.2014 - 10:23
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

İranlı Azeri işadamı Rıza Sarraf’tan milyonlarca dolar rüşvet aldığı önde sürüldükten sonra istifa eden eski AB Bakanı Egemen Bağış, ‘ önleyici ‘ bir hamle yaptı. Eski bakan, TBMM Soruşturma Komisyonu’nun çalışmalarını tamamlayıp Meclis’te Yüce Divan oylaması yapılmasının beklendiği sırada, Yüce Divan’da yargılanan birçok eski bakanın ve eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in de avukatlığını yapan Bülent Hayri Acar’ı avukat olarak tuttu.

Kemalistim ama hukuku başka bir şey

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’ye konuşan Acar, Yüce Divan’a sevkedilme ihtimali bulunan Bağış’ın kendisine savunma için vekalet verdiğini söyledi. Avukat Acar, “Ben Kemalistim. Ancak hukuk başka bir şey. Önemli olan yazdığınızdan utanmamaktır” diye konuştu.

Bağış’ı önceden tanımadığını belirten Acar, TBMM’de komisyon kurulduktan sonra, tavsiye üzerine geldiler. Dosyayı inceledim ve ‘savunulabilir’ olduğuna kanaat getirerek, kabul ettim. Yaptığım işlerle, yazdığım kitaplarla kimliğimin ne olduğu belli” dedi.

Yayın yasağı normal

Acar, yeni müvekkilinin durumuyla ilgili de şunları söyledi: “ Ne yapayım, randevu alıp geldiler. Geri mi vereyim davayı. Önemli olan yazdığınızdan utanmamaktır. Bu dava benim için basit bir dava. Sıradan bir iddia var. Ortada fiil yok. Ancak müvekkil eski bakan olunca dava önem kazanıyor. Kamuoyunun ilgisi oluyor.”

Acar, Yüce Divan’da yargılanan dört kişiyi savunduğunu belirtirken, “Hepsi beraat ettiler. Daha önceki komisyonlara yönelik yayın yasağı alınmamıştı. Koray Aydın ve Cumhur Ersümer hakkındaki komisyon olduğu dönemde, TBMM’de sadece AKP ve CHP milletvekilleri vardı. Aydın ve Ersümer’i savunan kimse yoktu. Derdini anlatacak durumda değillerdi. Yayın yasağı normal bence. Kaldı ki, AYM de bu yönde karar verdi” dedi.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/egemen-bagisi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0