Görüş Bildir
Haberler
Yoga ve Meditasyon Yapanlar İçin Birbirinden Kıymetli 13 Kitap Tavsiyesi

Yoga ve Meditasyon Yapanlar İçin Birbirinden Kıymetli 13 Kitap Tavsiyesi

Nurseda Gerek
09.06.2021 - 07:15

Artan yoga ilgisi ile birlikte son zamanlarda oldukça popülerleşen mistik yolculuk, oldukça derin bir kuyu! Nereden başlarsanız başlayın birçok engin bilginin yer aldığı binlerce kaynak mevcut. Siz de yoga ve meditasyon yapıyor ve yoga felsefesine ilgi duyuyorsanız, gelin birbirinden değerli kitapları birlikte inceleyelim. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yogaya Işık

1. Yogaya Işık

Yogaya dair en kapsamlı bilgilerin yer aldığı Yogaya Işık kitabı, dünyanın önde gelen yoga eğitmenlerinden biri olan B.K.S Iyengar tarafından kaleme alınmıştır. Egzersiz yoganın kurucusu B.K.S Iyengar tarafından yazılan eser, yoga felsefesinden doğru asana duruşlarına dair pek çok bilgiyi okuyucusuna sunuyor. Yogaya Işık kitabı adım adım yogaya dair pek çok bilgiyi meraklısına sunmakta. Yogaya yeni başlayanlardan yogada uzmanlaşmış birçok kişiye hitap eden bu eserde, nefes pratiklerine dair de aradığınız her şeyi bulabileceksiniz.

2. Hayata Işık

2. Hayata Işık

Yogaya Işık kitabının devamı niteliğindeki Hayata Işık, içsel yolculuğa dair pek çok engin bilgiyi içerisinde barındırıyor. Eser, dünyanın en saygın ve en bilinen yoga eğitmenlerinden “Yoganın Michelangelo’su” sayılan B. K. S. Iyengar tarafından kaleme alınmış olup, yogaya dair birbirinden önemli bilgileri okuyucusuna sunuyor. Yoganın sadece kasları esnetmek olmadığını ve asanalardan çok daha ötesine uzandığını öğrenebileceğiniz bu kitap, içsel yolculuğunuzda yoga pozlarının katkılarını açıklamaktadır. B. K. S. Iyengar içsel yolculuğunuz ile dış dünyayla kuracağınız sağlıklı iletişimi, kendi deneyimlerini anlatarak açıklamaktadır.

3. Yoga ve Siz

3. Yoga ve Siz

Kılavuz niteliğindeki bu kitap, yoga öğretilerine dair birbirinden değerli bilgileri içermektedir. Bedeni, zihni ve ruhu eğiterek, manevi dünyamızı değiştirmemiz adına engin bilgiler sunan Yoga ve Siz, aynı zamanda yoganın birçok farklı amacına değinmektedir. Yaşayan en önemli yoga eğitmeni B. K. S. Iyengar tarafından kaleme alınan eser, yoganın yaşamla nasıl bütünleşeceğini farklı anekdotlarla okurlarına sunuyor. Yogaya dair pek çok önemli bilgiye ulaşabileceğiniz Yoga Ve Siz kitabı, B. K. S. Iyengar'ın yoga derslerinden bir araya getirilmiştir.

4. Şimdinin Gücü

4. Şimdinin Gücü

Bilincimizin etkisiyle yaşamımızda yaratabileceğimiz değişikliklere odaklanan Şimdinin Gücü, bilgeliklerle dolu öğretilerini okuyucularına sunuyor. Eleştirmenler tarafından nadir olarak görülen eser, Üstat Eckhart Tolle tarafından kaleme alınmıştır. Yaşamımızdaki olumsuz durumların kaynağını öğrenerek ve ana odaklanarak nasıl çözüme ulaşabileceğimizi öğreten Şimdinin Gücü, pozitif duyguları hayatımıza nasıl çekebileceğimizi yani bilincin dönüşümünü bilgelikler dolu tavsiyelerle açıklıyor.

5. Yoga 1. Kitap Surya'dan Patanjali'ye

5. Yoga 1. Kitap Surya'dan Patanjali'ye

Bora Ercan tarafından kaleme alınan bu kitap, yoga ve felsefesine dair pek çok bilgiyi içerisinde bulundurmaktadır. Yoganın bilinmeyenlerine ışık tutan kitap, yoganın popülaritesinden öteye gerçek anlamını okuyucuya aktarmaktadır. Şimdiye kadar Türkçeye çevrilmeyen pek çok önemli yoga eserinin çevirisini içerisinde bulunduran eser, yoga tarihine ilişkin önemli olayları kökenlerine inerek detaylıca aktarmaktadır. Yoga 1. Kitap Surya'dan Patanjali'ye kitabı, yoga öğretilerini, kökenlerini, felsefesini tüm gerçekleri ile okuyucusuna sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yoga 2. Kitap Buda'dan Hatha Yoga'ya

6. Yoga 2. Kitap Buda'dan Hatha Yoga'ya

Bora Ercan'ın seri halinde kaleme aldığı ve serinin ikinci kitabı olan  Yoga 2. Kitap Buda'dan Hatha Yoga'ya, yoga ve felsefesine dair bilgileri tüm gerçekliğiyle okuyucularına sunmakta. Yoganın kökenine ışık tutan eser güçlü felsefi olayları, objektif bir perspektiften okuyucularına aktarmaktadır. Bora Ercan üç seriden oluşan kitabı ile ilgili, 'Yoga yolunda olan birinin bir yoga kitaplığının da olması gerekir ki bu kitaplık aynı zamanda kişinin bireysel tarihinin de bir tanığı olacaktır. Kitaplıktaki altı çizili, üstüne notlar alınmış, ciltleri dağılmış kitapların kişiye katacakları paha biçilmezdir.” sözlerini dile getirmiştir.

7. Yoga Anatomisi

7. Yoga Anatomisi

Adım adım yogaya dair bilgilerin yer aldığı Yoga Anatomisi kitabı, yoga duruşlarının nasıl yapılması gerektiğini renkli fotoğraf ve çizimlerle okuyucuya aktarmaktadır. Yoga duruşlarını derinlemesine anlatan bu kitap, Leslie Kaminoff tarafından kaleme alınmıştır. Renkli fotoğraflar ve çizimlerin yer aldığı Yoga Anatomisi kitabında, kuvvetlendirilen ve esnetilen kasları kolaylıkla görebilecek ve öğrenebileceksiniz. Aynı zamanda yoga esnasında kaçınmanız gerekenler, mutlaka uygulamanız gerekenler, doğru nefes teknikleri gibi birçok bilgiyi doğrudan öğrenebileceksiniz.

8. Meditasyon

8. Meditasyon

Zihnin ve ruhun özgürleşmesi adına bir gereklilik olarak görülen meditasyon, bağımsızlığınızı dışa vurmanızı ister. Aynı zamanda yaptığınız her olayı birer izleyici olarak gözlemlemenizi talep eder. 20. yüzyılın 1000 ilahından biri olarak kabul edilen Guru Osho'nun öğretilerini içeren bu kitap, küçük adımlarla meditasyona başlamanıza yardımcı olacaktır. Her andan keyif almayı öğrenebileceğiniz bu kitap ile dahil olup bağımsız kalabilmeyi deneyimlemenize yardımcı olacaktır.

9. Yin Yoga El Kitabı

9. Yin Yoga El Kitabı

Stresli ve yorucu hayatından uzaklaşmak adına 20'li yaşlarda meditasyona başlayan Bernie Clark tarafından kaleme alınan Yin Yoga El Kitabı, yin yogaya dair pek çok bilgiyi okuyucularına sunuyor. Kitap aynı zamanda yin yoganın nasıl yapılacağını görsellerle destekleyerek, açıklayıcı bilgiler içermekte. Yin yoganın tarihi, felsefesi ve uygulamalarının yer aldığı Yin Yoga El Kitabı, okuyucularına derinlemesine bir bilgi şelalesi sunuyor!

10. Patanjali'nin Yoga Sutraları

10. Patanjali'nin Yoga Sutraları

'Yoga zihindeki düşünce dalgalarının kontrolüdür.'- Patanjali. Zihin kontrolünün önemi ve yoga öğretisinin ortaklığına ışık tutan kitap, düşüncelerin nasıl dizginlenebileceğine dair pek çok bilgiyi okuyucularına sunuyor. Yazıldığı günden bu yana geçen iki bin yıl boyunca önemi hiç azalmayan eser, zihnimizin üç temel ögesini aklımız, duygularımız ve istencimizin ruhsal aydınlanmasına nasıl yardımcı olacağını açıklamaktadır. Sutraları ve yoga öğretisine dair merak ettiğiniz tüm cevaplara ulaşabileceğiniz, Patanjali'nin yoga Sutraları kitabı, zihninizle neler yapabileceklerinizi öğretmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yoga 1

11. Yoga 1

Hindistan'ın kaderini değiştiren on kişiden biri olarak görülen Osho'nun sözlerinden derlenen kitap, yogaya ve sakin bir zihne dair değerli ipuçlarını okuyucularına sunuyor. Yoganın anda kalma eylemine ve gerçeklikle olan bağına ışık tutan kitap, kişinin yüzleşmesi gerekenleri yoga ile anlatmaktadır. Asanalardan çok daha ötesini görmenize yardımcı olacak Yoga 1 ile şimdide olma bilimine yaklaşacaksınız.

12. Meditasyon Kutlama Sanatı

12. Meditasyon Kutlama Sanatı

Meditasyon ve meditasyona dair farklı bakış açılarını bulabileceğiniz Meditasyonu Kutlama Sanatı, meditasyonu zorunluluk olarak görmenizden uzaklaşmanıza yardımcı olacak bir eserdir. Yaptığınız her şeyi zevkle yapmanız gerektiğini söyleyen Osho, meditasyonu bir eğlence haline getirmenize yardımcı olacak bilgileri, okuyucusuna sunmaktadır. 'Kabul et ve kutla!' diyen Osho, meditasyonun keyfini hayatınızın merkezine alarak çıkarabileceğinizin altını çizmektedir.

13. Meditasyon ve Ruhsal Gelişim Rehberi

13. Meditasyon ve Ruhsal Gelişim Rehberi

Gerçek benliğe erişmenizi sağlayacak Meditasyon ve Ruhsal Gelişim Rehberi kitabı, Roy Eugene Davis tarafından kaleme alınmıştır. Doğru çaba ve doğru ruhsal uygulama ile mümkün olabilecekleri sıralayan eser, meditasyonun inceliklerini öğrenmenize yardımcı olacak. Meditasyonun öncelikli amaçlarını detaylıca açıklayan kitap, yaşam kalitenizi arttıracak meditasyon deneyimleri yaşamanıza yardımcı olacak!

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın