Görüş Bildir
Haberler
Regl Dönemi Sancılarınızı Azaltacak Yoga Pozları

Regl Dönemi Sancılarınızı Azaltacak Yoga Pozları

Nurseda Gerek
17.03.2021 - 07:00 Son Güncelleme: 17.03.2021 - 11:21

Ortalama 28 günde bir yaşanan regl, bazı kadınlar için oldukça zor geçen bir dönem. Özellikle bu dönem, sancılar içinde kıvranarak geçiriyorsa işler daha da zorlaşabiliyor. Regl dönemin için sana ve sancılarına iyi geleceğini düşündüğümüz birkaç yoga pozu derledik. Bu dönemi daha ağrısız atlatman için yararlı olabileceğini umduğumuz yoga pozlarımız işte tam şurada 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocuk Pozu- Balasana

Çocuk Pozu- Balasana

Dizlerinizin üzerinde oturun ve göğsünüzü bacaklarınızın üzerine bırakın. Alnınız yere gelsin ve kollarınızı ileriye doğru uzatın. 'Dinlenme pozu' olan çocuk pozunda rahatlayın ve derin nefesler alın.

Kobra Pozu- Bhujangasana

Kobra Pozu- Bhujangasana

Öncelikle düz bir zemin üzerinde çeneniz yerde olacak şekilde yüzüstü uzanın. Kollarınızı bedeninizin iki yanına yerleştirin ve gözlerinizi kapatın. Kendinizi hazır hissettiğinizde derin bir nefes alın ve göğüs kafesinizi elleriniz yerde olacak şekilde ileriye doğru kaldırın.

Yay Pozu- Dhanurasana

Yay Pozu- Dhanurasana

Yüz üstü yere uzandıktan sonra ellerinizi ve bacaklarınızı yukarı doğru kaldırın. Ardından bacaklarınızı bükülü hale getirin ve ellerinizle arkadan ayaklarınızı kavrayın. Rahatsanız birkaç nefes bu pozun içerisinde kalın ve derinleşin.

Deve Pozu- Ustrasana

Deve Pozu- Ustrasana

Dizlerinizin üzerinde durun ve dizlerinizi kalça genişliğinde açın. Yavaşça geriye doğru eğilmeye başlayın ve rahatsanız ellerinizle topuklarınıza dokunun.

Kelebek Pozu- Baddha Konasana

Kelebek Pozu- Baddha Konasana

Sırtınız dik bir şekilde, düz bir zemin üzerine oturun. Dizlerinizi iki yana açın ve ayak tabanlarınızı birleştirin. Ellerinizle ayaklarınıza destek yaparak, pozun içerisinde kalabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twist Pozu- Matsyendrasana

Twist Pozu- Matsyendrasana

Sırt üstü uzanın ve sağ bacağınızı bükerek, göğsünüze  doğru çekin. Sol elinizle, sağ bacağınızın dış kısmından tutun ve sola doğru yatırın. Kollarınızı iki yana doğru açın ve  yüzünüzü sol tarafa dönün.

Bacaklar Duvarda Pozu- Viparita Karani

Bacaklar Duvarda Pozu- Viparita Karani

Bacaklar duvarda pozu için öncelikle kendinize uygun bir alan bulun. Ardından bacak arkalarınızı ve kalçanızı duvara yaslayın. İhtiyaç duyarsanız kalçanızın altına yastık veya battaniye yerleştirerek de yapabilirsiniz.

Çelenk Pozu- Malasana

Çelenk Pozu- Malasana

Çelenk pozu için ayaklarınızı kalça genişliğinden daha fazla olacak şekilde sağ ve sol tarafa doğru açın. Ayak parmaklarınız dışarıyı gösterecek şekilde durun ve oturur şekilde konumlanın. Dirseklerinizi dizlerinize doğru getirin ve ellerinizi kalbinizin önünde birleştirin.

Mutlu Bebek Pozu- Ananda Balasana

Mutlu Bebek Pozu- Ananda Balasana

Mutlu bebek pozu için, düz bir zemine sırt üstü uzanın. Önce dizlerinizi bükün ve ardından göğsünüze doğru çekin. Dizlerinizi koltuk altlarınıza doğru açın ve ayak tabanlarınız yukarı gösterecek şekilde durun. Son olarak ellerinizle ayaklarınızdan yakalayın ve birkaç nefes bu duruşta sallanın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
2
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın