Görüş Bildir
Haberler
YKS
YKS Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye’de yaklaşık iki milyon öğrencinin katıldığı YKS sınav sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. ÖSYM sınav takvimine göre YKS tercihleri 5-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacaktı. Ancak Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde yaşanan orman yangınları sebebiyle YKS tercihleri uzatılmıştı. Peki, YKS tercihleri için son gün ne zaman? İşte YKS tercihleri ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

YKS Tercihleri Son Gün Ne Zaman?

YKS Tercihleri Son Gün Ne Zaman?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Ülkemizde meydana gelen yangın ve sel felaketleri sebebiyle, 5-13 Ağustos olarak belirlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2021 tercih tarihlerini uzatma kararı aldık.

Yapılan değişiklikle birlikte öğrenci kardeşlerimiz 5 Ağustos’tan 20 Ağustos saat 23:59’a kadar üniversite tercihlerini yapabilecek. Her bir kardeşime hayırlı bir tercih dönemi ve başarılı bir üniversite hayatı diliyorum.'

YKS Baraj Puanı Düşürüldü Mü?

YKS Baraj Puanı Düşürüldü Mü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YKS baraj puanları ile ilgili şunları söyledi;

'Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır.' dedi.

Buna göre merkezi yerleştirme ve ek yerleştirme sonrasında yapılacak olan üçüncü yerleştirmede baraj puanları  TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacak.

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Tercih işlemlerinin süresi uzatıldığı için ÖSYM, YKS sonuçlarının ne zaman duyurulacağını henüz açıklamadı.

Ancak geçtiğimiz yıllar göz önüne alındığında YKS tercihlerinin bir hafta içinde açıklanacağı tahmin ediliyor. 27 Ağustos Cuma günü YKS tercih sonuçları açıklanabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın