Görüş Bildir
Haberler
Yıldız Beşiktaş Kampüsü Külliye Olmasın!

Yıldız Beşiktaş Kampüsü Külliye Olmasın!

22.05.2017 - 12:31

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencileri Yıldız Kampüsü için Savaşıyor

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri Beşiktaş'ta kampüsünün külliye olmasına karşı bir araya geldi. Birlikte yol haritası çıkaran öğrenciler aynı zamanda ‘Yıldız Bizimdir Bizim Kalacak’ sloganları ile kampüste seslerini duyurdular. Öğrencilerle bir araya gelen Genel Sekreter Yavuz Erişen, Yıldız kampüsünde binaların alınmaması gerektiğini belirterek öğrencilere destek oldu. Yıldız kampüsünde yüzlerce öğrenci bir araya gelerek Yıldız Kampüsü'nün saray olmaması gerektiğini ve üniversite olarak kalması gerektiğini dile getirdiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yıldız Kampüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin tarihidir.

Yıldız Kampüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin tarihidir.

1911 yılında Yıldız kampüsü ile hayatına başlayan üniversite şimdi kurulduğu yerden çıkartılıyor. Üniversite genel sekreteri Yavuz Erişen'in de katıldığı forumda öğrencilerin yönelttiği pek çok soru cevapsız kaldı. Taşınma konusunda bürokratik aşamaların neler olduğu , buna kimlerin karar verdiği sorularını cevaplamaktan kaçındı. Beşiktaş’ın o güzel havasını bugünlerde nakliye arabaları süslemeye(!) başladı.

Kampüs içerisinde güvenlik önlemleri çok yoğun olduğu gibi taşınma işlemlerinde herhangi bir sorun oluşmaması ve öğrencilerin bu duruma karışmaması için okulda sivil polislerin de olduğu gözlerden kaçmadı.

İki sene önce çeşitli bahanelerle Yıldız Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesini Davutpaşa kampüsüne taşıdılar.

Sadece idari binaların değil aynı zamanda Mimarlık fakültesininde restorasyon bahanesiyle kapatılacağı ve bu restorasyon sürecinin 10 yıldan fazla süreceği biliniyor. Bu süreçte öğrencilerin nerede eğitim göreceği bilinmiyor. Kampüs içerisinde her yer koli doldu ama halen rektörlük konu ile ilgili olarak açıklama yapmadı. Bir an önce öğrencilere yazılı olarak bir bildiri yapılması bekleniyor.

Samet Dikmen yazdı: "İlim için kimlik: Kampüs"

Kimlik aidiyeti bir üniversite için çok önemlidir ve o okulun markasıdır. Gözde ilk canlanan şeydir kimlik aidiyeti ve bu, çoğu zaman kampüstür.

Eğitim yuvası üniversitelerin kimlikleri, ellerinden alınmamalıdır; kampüsler oyuncak edilmemelidir ki ilim gerçekten gelişsin, toplum ilerlesin. Devlet Büyüsün… Aksi takdirde bu eğitim yuvalarına, yani kimlikleşen bu kampüslere, gereken önem gösterilmezse; eğitim faaliyetleri yavaşlar, sekteler, sendeler ve ehemmiyetsizleşir, hatta biter…

Kaynak: http://www.mhdpress.com/koseyazilari/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal Medya Gündeminde...

Sosyal Medya Gündeminde...

Yıldız Bizimdir Bizim Kalacak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başlatılan imza kampanyası ve çeşitli sosyal medya hashtagleri #yildizbizimdir #yildizasesver DESTEK VERELİM

1911'den beri ülkemiz ve dünya için faydalı bireyler yetiştiren Yıldız Teknik Üniversitesi, adını aldığı Yıldız bölgesinden taşınmamalı.

21 Mayıs 2015 tarihinde, Cumhurbaşkanı'nın ATV'de katıldığı yayında okulumuzun da içinde bulunduğu bölgenin Cumhurbaşkanlığı'na verilmesiyle ilgili şeyler söylendi. Teknolojik ihtiyaç gerektirmeyen fakültelerin bile Davutpaşa'ya taşınmış/taşınıyor olması bu söylenenleri destekler nitelikte. Örneğin Sanat ve Tasarım Fakültesi geçtiğimiz yıllarda Davutpaşa'ya taşınmıştı. 2015 itibariyle de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Davutpaşa'ya taşınacak. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, yüksek teknoloji gerektiren laboratuvarlarda eğitim yapmıyor. Bu yüzden taşınması anlamsız. Örneğin Elektronik Fakültesi'nin taşınması makul sebeplerle açıklanabilir. Bu tip sebepler İİBF ve Sanat ve Tasarım gibi fakültelerin taşınması için yeterli değil. Ayrıca İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin 1936'ya yılına kadar ünlü Mekteb-i Mülkiye'ye ev sahipliği yaptığını biliyoruz. Kendi alanında bu denli köklü bir geçmişi olan fakültenin taşınması hoş bir durum değil.

Yakın bir tarihte, üniversitenin Çağlayan'da bulunan yerleşkesi, TOKİ'ye verildi, karşılık olarak Davutpaşa'da lojman yaptırıldı. Yurt bile değil. İçerisinde erkek öğrenci yurdu bulunmayan, çok az kontenjanlı kız yurdu bulunan Davutpaşa Kampüsü'ne lojman yapıldı bu şekilde.

Öğrenci için varlığını sürdüren bir yere yani üniversite kampüsüne lojman yapıldı, gerçekten çok ilginç. Okulda barınmak öncelikle öğrencinin hakkı değil midir? Çağlayan arazisiyle ilgili bu durum okul için büyük bir zarar demek. Çağlayan'daki okulun arazisinin değeri ortada, lojmanın maliyeti ortada. Küçük bir matematik hesabıyla zararı hesaplayabilirsiniz. Bu örneği okulun önceki yıllarda da bu tip durumlarla karşı karşıya kaldığını göstermek için verdim.

İİBF'nin Davutpaşa'ya taşınacağı artık kesin, binası tamamlandı. En azından Yıldız'daki 3 fakülte mevcut yerlerinde varlığını sürdürebilsin, sonuçta okulumuzun ismini aldığı bir bölge burası. Buradan tamamen çıkarılacaksak okulun isminin 'Yıldız' olmasının ne manası kalır?

Kaynak: https://www.change.org/p/ytü-yıldız-k...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
25
16
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın