Görüş Bildir
Haberler
Yeşilçam'dan Tanıdığımız Fakat İsmini Bilmediğimiz 10 Oyuncu

Yeşilçam'dan Tanıdığımız Fakat İsmini Bilmediğimiz 10 Oyuncu

Anıl Göç
09.07.2015 - 15:19 Son Güncelleme: 12.07.2015 - 13:13

Şüphesiz ki Yeşilçam,Türk sinemamızın derin ve faydalı bir denizidir.Bazen dalga geçeriz bazende asla unutamayız o yılların filmlerini.Filmdeki başrol oyuncuları kadar figürasyon oyuncularda,başka bir değişle üçüncü adamlarda çok önemlidir.Çoğumuz her Yeşilçam filminde,kötü adam rollerinde hep aynı oyuncuları görmeye alışmışızdır fakat hiçbirisini tanımayız.İşte bu galeride Türk sinemasının emektar figüranları,üçüncü adamlarını tanıyacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yadigar Ejder (Adnan Ayberk)

1. Yadigar Ejder (Adnan Ayberk)

Çoğu Kemal Sunal filminden kendisini tanıdığımız Yadigar Ejder genellikle,ahmak kötü adam rolleriyle hafızalarımıza kazınmıştır. Kendisi 5 Ekim 1947 Sivas doğumludur.Türk sinemasında bir çok filmde rol almıştır.

Herkesin aklında en fazla kalan rolü şüphesiz ki Şark Bülbülü filmindeki Mazlum tiplemesidir.Sanatçının 1991 yılında Taksim'de bir parkta sefaret içerisinde donarak yaşama göz yumduğu söylenmiş ve bir çok kez haber yapılmıştır.Daha sonraları 2012 yılında yakın arkadaşı Süheyl Eğriboz, Yadigar Ejder'in çok içki içtikten sonra bir otel odasında kafasını duvara vurarak beyin kanamasından yaşamını yitirdiğini söylemiştir.

2. Süheyl Eğriboz

2. Süheyl Eğriboz

Süheyl Eğriboz Yeşilçam'da mafya rollerinde görmeye alışık olduğumuz bir oyuncudur.1927 İstanbul doğumlu olan oyuncu Pertevniyal Lisesi mezunudur.

1940'lı yıllarda sinemayla tanışmış ve birçok rolde oynamıştır.Kendisi 1978-80 arasında çekilen ''Sütçünün Rüyası'',''Sütçü Kıbrıs'ta'',''Sütçü ve Eşşeği'' ve ''Sütçünün Çocukları'' isimli filmlerle tanınır ve Sütçü lakabıyla anılır.Sanatçı 10 Ocak 2014 tarihinde,beynine giden iki damarın tıkanıklığı sebebiyle kaldırıldığı yoğun bakımda,yaşama gözlerini yummuştur.

3. Hikmet Taşdemir

3. Hikmet Taşdemir

Hikmet Taşdemir'i çoğu kişi ,Kemal Sunal'ın başrolde oynadığı,''Umudumuz Şaban'' filmindeki mafya rolünden ve ''Korkusuz Korkak'' filmindeki ''Gaddar Kerim'' rolünden tanır.Hikmet Taşdemir 1942 Erzurum doğumludur.Genç yaşta çoğu tiyatro topluluğunda çalışmıştır.Tavsiye edilmesine rağmen sahne ismi kullanmamıştır.Sert mizacı nedeniyle çok sayıda filmde kabadayı rolünde oynamıştır.

4. Hakkı Kıvanç

4. Hakkı Kıvanç

Hakkı Kıvanç'ı genellikle Kemal Sunal filmlerinde polis ya da kahveci rolünde görmeye alışkınızdır.Oyuncu 1931 Adana doğumludur.Uzun yıllar boyunca Türk sinemasının değişmez yardımcı oyuncuları arasında yer aldı. Genellikle polis,mafya,kahveci gibi karakterleri canlandırdı.1980 sonrası bazı dizilerde de rol aldı.Bir süredir mide kanseri tedavisi gören Kıvanç 30 Ocak 2015 tarihinde İstanbul'da hayata gözlerini yumdu.

5. İhsan Gedik

5. İhsan Gedik

İhsan Gedik sayısız filmde gördüğümüz kavgacı kötü adam rollerindedir.

Kendi söylemiyle 40 yılını verdiği Türk sinemasında yaklaşık 600-700 filmde küçük-büyük sahnelerde rol almıştır.1942 yılında Samsun,Bafra'da doğmuştur.

1960'lı yıllarda set arkası işçisi olarak girdiği Türk sinemasında, Cüneyt Arkın,Yılmaz Güney ve Kadir İnanır gibi büyük oyuncularla birçok sahne paylaşmıştır.Televizyonların yaygınlaşmasıyla sinemanın düşüşü ile patlak veren erotik film fulyası döneminde,kendisine büyük paralar teklif edilmesine rağmen o filmlerde rol almamıştır.İlerleyen yıllarda rol teklifi gelmeyince ''Dünden Bugüne İhsan Gedik'' isimli bir kitap hazırlamış ve bostonuyla sokak sokak gezerek bu kitabı satarak geçimini sağlamaya başlamıştır.Bu yolla kızını üniversitede okutmuştur.Şuanda halen kendi kitabını satarak ve ülkenin çeşitli yerlerindeki okullarda çocuk tiyatroları yaparak geçimini sağlamaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kudret Karadağ

6. Kudret Karadağ

Kudret Karadağ filmlerde kavgaya girmeden evvel bıyıklarını burkmasıyla hafızalara kazınmıştır.16 Mayıs 1928 İstanbul,Burhaniye doğumludur.1968 yılında yolunun Yeşilçam sokağına düşmesiyle aniden sinemaya girmiştir.

En akılda kalanları,Yüz Numaralı Adam,Gırgıriye,Babanın Evlatları,Hanzo ve Deli Yusuf filmleri olmak üzere 350 kadar filmde rol almıştır.Genellikle kavgacı kötü adam rollerini üstlenen oyuncu,Kemal Sunal,Tarık Akan,Cüneyt Arkın gibi isimlerin çoğu filminde yer almıştır.2004 yılında İstanbul'da hayatını kaybetmiştir.

7. İbrahim Kurt

7. İbrahim Kurt

1940 İstanbul doğumlu olan İbrahim Kurt, Süheyl Eğriboz ile birlikte, sinemamızdaki “en çok dayak yiyen kötü adam” ünvanına sahiptir. Sahte Kabadayı, Avanak Apti, Gerzek Şaban, Üç Kağıtçı, Tokatçı, En Büyük Şaban, Tarzan Rıfkı, Talih Kuşu, Ateş Böceği, Deli Yusuf, İki Arkadaş, Yangın, Silah Arkadaşları, Baraj, Vahşi Gelin, Paramparça, Kurban gibi filmlerde rol almış, Küçük Ağa dizisinde Şemsi Ağa rolünü oynamıştır.Oynadığı karakterlerin tam zıttı bir karaktere sahip güzel bir insan olan İbrahim Kurt 2001 yılında aramızdan ayrılmıştır

8. Yusuf Çetin

8. Yusuf Çetin

1946 yılında Ağrı’da doğan Yusuf Çetin, 1967-69 yılları arasında İzmir Bornova ve İzmit Köseköy’de askerliğini yaparak, terhis sonrası, 1969 yılında İstanbul’un sanat ve kültür insanlarının doğal uğrak ve yaşam yeri, Pera (Beyoğlu) ilçesine yerleşti. 1971 yılında Lâle Oraloğlu Tiyatrosu’nda sanat hayatına atıldı; kısa bir süre sonra da kendini Yeşilçam’ın oyuncuları arasında buldu.Oynadığı tüm filmlerde kötü karakterleri canlandırdıran Yusuf Çetin, ‘Karakter oyuncusu’ olarak yüzlerce filmde rol aldı. 1977 yılında, temeli atılan, DİSK’e bağlı, Sinema Emekçileri Sendikası (SİNE-SEN)’in kurucuları arasında yer aldı. Daha sonra bu sendikanın Genel Başkan Yardımcılığı’nı ve Örgütlenme Daire Başkanlığı’nı üstlendi.Halen Sine-Sen Genel Başkanlığını yürütmektedir. 1990′lı yıllarda, kurulan Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD)’un da yedi dönem Denetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürdü ve hâlen devam ediyor..

9. Erdoğan Seren

9. Erdoğan Seren

Sinemamızın unutulmaz kavgacılarından olan Erdoğan Seren’i, şüphesiz ki bir çoğunuz Yedi Bela Hüsnü filminde, Hüsnü’nün dövmek için tuttuğu adamlardan biri olarak hatırlıyorsunuz. Gözüne yediği yumruk ile yüzünün aldığı komik şekli unutmak gerçekten mümkün değil. Son olarak 2001 yılında Zeki Demirkubuz’un yönettiği Üçüncü Sayfa filminde oynayan Seren, 194 filmde hem kavgacı, hem de karakter olarak -kötü adamın baş yardımcısı- başarıyla görev almış, 2001 yılında aramızdan ayrılmıştır

10. Cevdet Balıkçı

10. Cevdet Balıkçı

1941 Erzincan doğumlu olan oyuncuyu genelde mafya babasının adamı rolünde izledik hep. Çoğunlukla da ya telefona bakarken ya da kapıda nöbet tutarken… Pos bıyıklı ve dazlak kafalı imajını hiç değiştirmemiştir.Talihsizler filminde koğuş ağası, Bitirimler Sosyetede filminde Çeşme meydanlı haydar, Sahte Kabadayı filminde Kemal Sunal’ı vurmak için tutulan kiralik katillerden biri, Umudumuz Şaban filminde mahkum, Yedi Bela Hüsnü filminde malik bey’in adamlarından biri, Gerzek Şaban filminde altına işeyen kabadayılardan biri, Davaro filminde Bekiro’nun adamlarından biri, Şark Bülbülü filminde Hilton Otelinin kapısında üniformasi ile duran bekçi, Çarıklı Milyoner filminde bayram için tutulan korumalardan biri ve bunun gibi bir çok filmde yardımcı rollerde oynamış, Yeşilçam emektarlarından biridir

İçeriğin Devamı Aşağıda

Daha fazla bilgi için Üçüncü Adam sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
17
15
14
14
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?