Görüş Bildir
Haberler
Yaz Bitmeden Kilo Kilo Yemenize Sebep Olacak Armudun Hiç Bilmediğiniz 19 Faydası

Yaz Bitmeden Kilo Kilo Yemenize Sebep Olacak Armudun Hiç Bilmediğiniz 19 Faydası

Ayılar neden bu kadar sağlıklı ve güçlü görünür? Belki de armut sayesinde... Şaka bir yana, armut düzenli tüketildiğinde içeriğinde bulunan önemli maddelerle vücuda bir sağlık kaynağı olabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Serbest radikallere karşı savaşır.

Armutta bulunan C vitamini, K vitamini ve bakır, vücut hücrelerimize zarar veren serbest radikallere karşı savaşır.

2. Kalp hastalıklarına karşı korur.

2. Kalp hastalıklarına karşı korur.

Armudun içerdiği önemli maddelerden biri de vücuttaki kolesterolü azaltan ve dolayısıyla vücudu kalp hastalıklarından koruyabilen liftir. Armut gibi lifli zengin yiyeceklerin günlük alımı, inme riskini % 50'ye kadar azaltabilir.

3. Kansere riskini azaltabilir.

3. Kansere riskini azaltabilir.

Armutta bulunan lifin yüksek miktarı, kanser hücrelerini ortadan kaldırarak kolon kanserini önleyebilir. Günde tüketilen bir armut, menopoz sonrasındaki kadınların meme kanseri riskini azaltabilir.

4. Alerjik reaksiyonlara neden olmaz.

Armut, diğer meyvelerle karşılaştırıldığında, yenildiğinde daha az alerjik reaksiyon gösterme eğilimine sahiptir. Bu yüzden bebeklere yedirilebilir.

5. Şeker düzeyini kontrol altında tutar.

i.pinimg.com

Hafif şekerli olmasına rağmen, düşük gliserin indeksi ve yüksek lif içeriğiyle armut, kandaki şeker seviyesini kontrol etmeye yardımcı olur ve diyabeti önleyebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

C vitamini ve bakır gibi anti-oksidanların yüksek miktarı, çeşitli hastalıklara karşı savaşmak için vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

7. Osteoporozu önleyebilir.

7. Osteoporozu önleyebilir.

Bu günlerde kemik problemleri çok yaygın. kemikleri sağlıklı tutmak ve osteoporozu önlemek için vücudun pH değerini korumak ve günlük olarak önerilen kalsiyum miktarını tüketmek çok önemlidir. Her gün meyve ve sebze tüketerek vücudun pH'ı beslenme yoluyla sağlanabilir. Bor bakımından zengin armut kolayca tüketilen kalsiyumu emmeye yardımcı olabilir.

8. Enerji verir

8. Enerji verir

Armuttaki yüksek glikoz içeriği, kendinizi zayıf hissettiğinizde enerji verir. Vücut tarafından çok hızlı emilir ve enerjiye dönüşür.

9. Sindirimde etkili

Orta boy bir armut, önerilen günlük lif alımının yaklaşık %20-25'ini içerir. Lif çözünmez olduğu için kolonda kolayca hareket eder ve kolon poliplerini önler. Yüksek lif içeriği sindirime yardımcı olur ve sindirimi düzenler.

10. Hamilelik

Hamile bir kadın için bebeğin doğum kusurlarından korunmasını sağlayan folik asit çok önemlidir. Armutta bulunan folik asit bu konuda size yardımcı olabilir ve hamilelik sırasında düzenli olarak kullanılması tavsiye edilir. Fakat tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışmanız önerilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sütten kesilen çocukların beslenmesine eklenebilir.

Sütten kesilmiş çocuklar için genellikle armut önerilir çünkü hipoalerjenik ve düşük asidik bir meyvedir. Yani sindirim ile ilgili herhangi bir sorun yaratmaz. Bu meyve soyularak püre haline getirilebilir. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise bebeklere zarar verebilecek kabuk veya sert cisimlerin içinde kalmamış olmasıdır. Ayrıca ishal olan çocuklara da önerilmemektedir.

12. Safra kesesi, Kolit, Artrit, Gut'a karşı

Armut düzenli olarak tüketildiğinde safra kesesi problemlerini, kolit, artrit ve gutu önlemek için yardımcı olabilir.

13. Kan basıncına etkisi:

Anti-kanserojen glutatyon ve armutta bulunan antioksidanlar kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olur.

14. Ateş

Armut, ateş düşürücü etkisiyle yüksek ateşi düşürmede yardımcı olabilir.

15. İltihap önleyici

15. İltihap önleyici

Armudun, iltihaplanma ve iltihaplanmayla bağlı olan rahatsızlıkların azaltılmasına yardımcı olan anti-enflamasyon özelliği vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Nefes darlığı

Yaz aylarında, hem çocuklarda hem de yetişkinlerde ısı nedeniyle nefes darlığı oldukça yaygındır. Bu nedenle sıcak günlerde armut tüketmeniz önerilir.

17. Boğaz problemlerini önleyebilir.

Armut, yaz aylarında oluşan boğaz problemlerini önleyebilir. Günde bir armut tüketerek veya suyunu sıkıp içerek boğaz problemlerinden korunabilirsiniz.

18. Pürüzsüz bir cilt

Armut, cildin pürüzsüz ve yumuşak kalmasını sağlamada önemli rol oynayan diyet lifi ile doludur. Şekerin kan dolaşımına karışmasını yavaşlatır ve şekerin neden olduğu cilt kolajeninin (belirli bir protein türü) zarar görmesini önler. 

Aynı zamanda yaşlanmayı, akneleri önler ve cilde parlaklık kazandırır.

19. Sağlıklı saçlar:

Özellikle olgunlaşmış armut, saç köklerini, saç derisini besleyen ve saçı sağlıklı hale getirmek için saçları nemlendiren 'sorbitol' veya 'glucitol' adlı doğal bir şeker alkolü içerir. Bu sayede saçların kuruması azalır, saçlar nemlenir ve canlılığını geri kazanır.

Özellikle kıvırcık saçların buklelerini ve boyalı saçların tonunu koruyabilir.

Sağlıklı yaşam için her gün bir armut ❤

Kronik bir rahatsızlığınız varsa düzenli tüketime başlamadan önce mutlaka bir uzmana danışın.

Yaz bitmeden denemek isteyebileceğiniz armutlu tarifler için: 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
18
9
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yiğit Ortakcı

hepsi iyi hoş güzel şeyler ama armut meyvesinde kullanılan zirai ilaçları bir görseniz elinizi sürmezsiniz. en çok zirai ilaç kullanılan meyvelerden biridir ... Devamını Gör