Görüş Bildir
Haberler
Yapımcılarının Paraya Kıyıp Kadrosunda Birbirinden Ünlü Oyuncuları Bir Araya Getirdiği Başarılı Filmler

Yapımcılarının Paraya Kıyıp Kadrosunda Birbirinden Ünlü Oyuncuları Bir Araya Getirdiği Başarılı Filmler

04.01.2022 - 07:00

Bir filmi başarılı kılan pek çok etken var ve en önemlilerinden biri, tabii ki oyuncu kadrosu. Ömrünü sinema sektörüne adamış pek çok kadın ve erkek oyuncu, başarılı kariyerleriyle yapımcıları peşinden koşturuyor. Bazı yapımcılar ise işini şansa bırakmaktansa birden fazla ünlü ismi oyuncu kadrosuna dahil ediyor ve görünen o ki işe de yarıyor! Kadrosu âdeta bir yıldızlar geçidi olan başarılı filmleri listeliyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Expendables / Cehennem Melekleri (2010) - IMDb: 6.5

15. The Expendables / Cehennem Melekleri (2010) - IMDb: 6.5

Bir grup paralı askeri konu alan Cehennem Melekleri, ilk filmdeki başarısının ardından 3 filmlik bir seriye dönüştü. İlk filmin oyuncu kadrosunda Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li ve Bruce Willis gibi dövüş filmlerinin usta isimleri yer aldı. İkinci filmde ise bu isimlere Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme ve Liam Hemsworth de dahil oldu. Başarıya doyamayan yapımcılar, üçüncü filme Antonio Banderas ve Mel Gibson gibi önemli oyuncuları da ekledi. Bol bol dövüş ve aksiyon sahnesi barındıran Cehennem Melekleri, vurdulu kırdılı film arayanların tam isteyeceği türden!

14. Everyone Says I Love You / Herkes Seni Seviyorum Der (1996) - IMDb: 6.7

14. Everyone Says I Love You / Herkes Seni Seviyorum Der (1996) - IMDb: 6.7

Woody Allen'ın hem yazıp hem yönetip hem de başrolünde yer aldığı müzikal filmin oyuncu kadrosunda sinema sektöründeki birçok yıldız isim yer aldı. Goldie Hawn, Julia Roberts, Natalie Portman, Edward Norton, Alan Alda ve Drew Barrymore gibi yıldızlar da müzikaldeki ünlü isimler arasındaydı. New York'ta yaşayan bir ailenin ilişkilerini alan bu müzikal, yer yer güldürürken yer yer yükselen romantizmiyle seyirciyi etkisi altına alıyor.

13. Contagion / Salgın (2011) - IMDb: 6.8

13. Contagion / Salgın (2011) - IMDb: 6.8

Sıradaki filmimiz 2011 yılında vizyona girmiş olsa da sanki günümüzü anlatıyor. Filmde solunum yoluyla bulaşan bir hastalığın ortaya çıkmasının ardından ölümler artınca dünya çapında kendini kanıtlamış profesörler, bir araya gelerek bu hastalığın tedavisini bulmaya çalışıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Matt Damon, Marion Cotillard, Laurence Fishburne, Kate Winslet, Gwyneth Paltrow ve Jude Law gibi yıldız isimler yer alıyor.

12. Collateral Beauty / Gizli Güzellik (2016) - IMDb: 6.8

12. Collateral Beauty / Gizli Güzellik (2016) - IMDb: 6.8

Başrol Will Smith'in yanında Kate Winslet, Edward Norton, Keira Knightley, Helen Mirren ve Naomie Harris gibi usta oyuncular filmde yer aldı. Büyük bir trajedi yaşadıktan sonra yakın arkadaşlarıyla dahi konuşmayı kesen Howard; içindeki kederi atabilmek için aşka, ölüme ve zamana mektuplar yazar. Garip bir şekilde bu mektuplara cevap gelmeye başlar.

11. American Hustle / Düzenbaz (2013) - IMDb: 7.2

11. American Hustle / Düzenbaz (2013) - IMDb: 7.2

Sırada 1970'li yıllarda geçen ve senaryosu gerçek bir hikayeye dayanan Düzenbaz filmi var! Filmin oyuncu kadrosu Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jennifer Lawrance ve Jeremy Renner gibi son yılların en sevilen isimleriyle dolu. Filmde FBI tarafından yakalanan iki usta dolandırıcı Irving ve Sydney, hapse girmemek için FBI adına çalışmayı kabul ediyor ve soluksuz izlenecek bir olaylar silsilesi başlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Don't Look Up (2021) - IMDb: 7.3

10. Don't Look Up (2021) - IMDb: 7.3

Yıldızlar geçidi bir film için kesenin ağzını açanlar arasında tabii ki Netflix de var! Film; Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrance, Jonah Hill, Cate Blanchett, Meryl Streep, Mark Rylance, Timothée Chalamet ve Ariana Grande gibi birbirinden ünlü isimleri bir araya getiriyor. Senaryoyu ise şöyle özetleyebiliriz: Dev bir gök taşı dünyaya doğru yaklaşıyor. Gök taşını fark eden iki gök bilimci, insanları yaklaşmakta olan felakete karşı uyarmaya çalışıyor. Senaryo çok tanıdık gelse de özündeki yoğun sistem eleştirisi epey sarsıcı.

9. Sleepers / Kardeş Gibiydiler (1996) - IMDb: 7.6

9. Sleepers / Kardeş Gibiydiler (1996) - IMDb: 7.6

Yıldızlarla dolu sıradaki filmimiz, bir zamanlar bayıla bayıla izlediğimiz yerli dizi Suskunlar'ın da ilham kaynağı. Filmde, haylaz 4 genç arkadaş şakalaşırken yaşlı bir adamın yaralanmasına sebep olur. Hapse düşen gençler, gardiyanlar tarafından kötü muamele ve cinsel istismara maruz kalır. 13 yıl sonra bir araya gelen 4 arkadaş intikamlarını almayı planlar. Filmin oyuncu kadrosunda Robert De Niro, Brad Pitt, Kevin Bacon, Dustin Hoffman ve Jason Patrick gibi usta isimler yer alıyor.

8. Once Upon a Time... in Hollywood / Bir Zamanlar Hollywood'da (2019) - IMDb: 7.6

8. Once Upon a Time... in Hollywood / Bir Zamanlar Hollywood'da (2019) - IMDb: 7.6

Quentin Tarantino'nun yayımlamış en son filmi de bünyesindeki oyuncularla tam bir yıldızlar geçidi. Filmin oyuncu kadrosunda Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie ve Al Pacino gibi yıldız isimler yer aldı. Filmde başarılı bir TV aktörü olan Rick Dalton, sinema sektörüne geçiş yapmaya çalışır. Onun dublörü Cliff Booth ise onun bir numaralı destekçisi olur. Bu sırada Hollywood'un parlayan yıldızlarından biri olma yolunda ilerleyen ve Rick'in de komşusu olan Sharon Tate ise Charles Manson tarikatının hedefi haline gelir.

7. Ocean's Eleven (2001) - IMDb: 7.7

7. Ocean's Eleven (2001) - IMDb: 7.7
www.karanliksinema.com

Yıldızlarla dolu sıradaki filmimiz, Danny Ocean ve 11 kişilik ekibinin ince ince işlediği kumarhane soygununu anlatıyor. Prensipleri olan Ocean'ın soygun sırasında uyguladığı 3 kural var: 'Kimseye zarar verme. Hak etmeyenden çalma. Kaybedecek hiçbir şeyin yokmuş gibi plana uy.' Filmin yıldızları arasında George Clooney, Julia Roberts, Brad Pitt ve Matt Damon gibi başarılı isimler var. Sevilen filmin ikinci ve üçüncüsü de çekilirken kadroya, Al Pacino ve Catherine Zeta-Jones gibi isimler de dahil oldu.

6. The Avengers (2012) - IMDb: 8.0

6. The Avengers (2012) - IMDb: 8.0

Marvel'ın süper kahramanlarıyla harikalar yarattığı Yenilmezler filmleri, dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. İlk filmde Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Chris Evans, Jeremy Renner, Mark Ruffalo ve Tom Hiddleston gibi isimler yer alırken daha sonra Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Brie Larson, Elizabeth Olsen ve Josh Brolin gibi oyuncularda bu evrene dahil oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Wolf of Wall Street / Para Avcısı (2013) - IMDb: 8.2

5. The Wolf of Wall Street / Para Avcısı (2013) - IMDb: 8.2

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan Para Avcısı, 90'lı yılların New York borsasını konu alıyor. Hırslı ve genç bir girişimci olan Jordan Belfort, hızlı bir şekilde borsada yükselir. Para kazanma arzusuyla yanıp tutuşan Belfort, birçok yatırımcıyı dolandırır. Filmin oyuncu kadrosunda Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Jonah Hill ve Matthew McConaughey gibi usta oyuncular yer alıyor.

4. Batman Begins / Batman Başlıyor (2005) - IMDb: 8.2

4. Batman Begins / Batman Başlıyor (2005) - IMDb: 8.2

Cristopher Nolan'ın yönetmenliğinde üç filmlik bir şahesere dönüşen Batman filmleri, oyuncu kadrolarıyla da hayranlarını mutlu ediyor. Seride Batman rolünü Christian Bale üstlenirken ilk film, Michael Caine, Liam Neeson, Gary Oldman ve Cillian Murphy gibi usta oyuncuları bir araya getirdi. İkinci ve üçüncü filmlerde ise Tom Hardy, Heath Ledger, Morgan Freeman, Anne Hathaway ve Marion Cotillard gibi yıldızlar da seriye dahil oldu.

3. Django Unchained / Zincirsiz (2012) - IMDb: 8.4

3. Django Unchained / Zincirsiz (2012) - IMDb: 8.4

Gelmiş geçmiş en iyi filmler arasında gösterilen, Quentin Tarantino imzalı bir vahşi batı filmi: Zincirsiz! Efendisinin peşindeki kelle avcısıyla anlaşan Django, bunun karşılığında özgürlüğünü kazanır. Anlaşma tamamlanır; ancak ikilinin yolları ayrılmaz. Django, köle olarak satılan karısını arar. Filmin oyuncu kadrosunda Jamie Foxx, Christoph Waltz, Samuel L. Jackson ve Leonardo DiCaprio gibi sinema dünyasının başarılı isimleri yer alıyor.

2. The Departed / Köstebek (2006) - IMDb: 8.5

2. The Departed / Köstebek (2006) - IMDb: 8.5

Polis ve mafya arasındaki sızıntıları konu alan Köstebek de oyuncu kadrosuyla büyüleyen filmler arasında. Polis teşkilatının içerisine mafya adamları, mafyanın içerisine ise polisler sızar. İki taraf da aralarında köstebekler olduğunu fark edince işler karışmaya başlar. Yıldızlarla dolu filmin oyuncu kadrosunda Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon ve Mark Wahlberg gibi isimler yer alıyor.

1. Pulp Fiction / Ucuz Roman (1994) - IMDb: 8.9

1. Pulp Fiction / Ucuz Roman (1994) - IMDb: 8.9

Kült filmler arasında yer alan ve yayımlanmasından bugüne uzun yıllar geçmesine rağmen adından hâlâ söz ettiren Ucuz Roman, Quentin Tarantino imzası taşıyor. Yedi dalda Oscar adayı olan film En İyi Senaryo Oscar'ını kazanmayı başardı. Filmin yıldızları arasında John Travolta, Uma Thurman, Bruce Willis, Samuel L. Jackson ve Tim Roth gibi isimler yer alıyor. Filmin senaryosu ise ayrı ayrı hikayelere sahip karakterlerini kaderin cilvesiyle bir araya getirip bize yaklaşık iki buçuk saatlik, soluksuz bir seyir deneyimi yaşatıyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TC Fatih Köroğlu

Gerçekten filmlerin hepsi kaliteli diyebiliriz. Bir çoğunda da DiCaprio var. Yazık oldu adama sürünerek oscar kazandı bu kadar iyi bir oyuncu olmasına rağmen... Devamını Gör