Görüş Bildir
Haberler
Yılbaşını Evde Ekran Başında Geçirmek İsteyenlerin Dikkatine: Bir Oturuşta Bitirebileceğiniz En Güzel Diziler

Yılbaşını Evde Ekran Başında Geçirmek İsteyenlerin Dikkatine: Bir Oturuşta Bitirebileceğiniz En Güzel Diziler

26.12.2021 - 07:15

Yılbaşını evde geçirmek kötü bir fikir mi? Bizce hayır! Yılbaşını evde geçirmek için Covid-19 salgını, soğuk hava, kalabalık ve kötü ekonomi gibi bir sürü sebebimiz var. Bu nedenlerle yılbaşını evde geçirmek daha güvenli. Üstelik yeni yılı evde selamlamak hiç de sıkıcı değil. Sizlere önereceğimiz dizilerle yılbaşını konfor alanınızı terk etmeden keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz. Sizi ikna ettiysek vakit kaybetmeden muhteşem dizilerimize geçelim. İşte, bir solukta izleyebileceğiniz en iyi diziler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Teenage Bounty Hunters (2020) - IMDb: 7.7

15. Teenage Bounty Hunters (2020) - IMDb: 7.7

İlk olarak kelle avcısı olmaya merak salan ikiz kardeşlerin başrolde olduğu Teenage Bounty Hunters'la başlıyoruz. Sterling ve Blair Wesley kardeşler, ne kadar eğlenceli olsalar da bir o kadar da tehlikeliler. Bu sebeple tesadüf eseri tanıştıkları kelle avcısı Bowser tarafından işe alınırlar. Bir yandan okul ve özel hayatlarıyla ilgili sorunları çözmeye çalışan genç kızlar, bir yandan da Bowser'a kelle avcılığı yaparken yardımcı olurlar. Çok fazla popüler olmayan bu tek sezonluk diziye mutlaka bir şans vermelisiniz.

14. Les Misérables / Sefiller (2018) - IMDb: 7.8

14. Les Misérables / Sefiller (2018) - IMDb: 7.8

Victor Hugo'nun klasikler arasına giren ölümsüz eseri Sefiller romanından uyarlanan 6 bölümlük mini dizinin oyuncu kadrosunda Dominic West ve Lilly Collins gibi sevilen isimler yer alıyor. Kitabı henüz okumadıysanız ya da okumaya üşeniyorsanız Les Misérables, kesinlikle kitap hakkında güzel bir fikir elde etmenize yardımcı olur. Küçük bir suçtan mahkum edilen Jean Valjean, defalarca kaçmayı çalışır. Yakalandığında ise cezası 19 yıla çıkartılır. 19 yılın ardından serbest kalan Jean, kendine farklı ve yeni bir hayat kurar.

13. Unorthodox (2020) - IMDb: 8.0

13. Unorthodox (2020) - IMDb: 8.0

Gerçek bir hayat hikayesinden ilham alınarak çekilen Unorthodox dizisi, yayınlandığı dönemde büyük bir yankı uyandırdı. Ailesinin zorladığı görücü usulü evlilikten kaçan genç Esther, Berlin'e gider. Esther'in dini ve toplumsal baskılara dayanamayarak hayallerini gerçekleştirmek üzere çıktığı bu yolculukta geçmişi onun peşini bir an olsun bırakmaz.

12. WandaVision (2021) - IMDb: 8.0

12. WandaVision (2021) - IMDb: 8.0

Ocak 2021'de Disney+ platformunda yayınlanan WandaVision, ilk olarak Yenilmezler: Ultron Çağı filmiyle karşımıza çıkan Wanda ve Vision karakterlerini ele alıyor. Thanos'un yarattığı büyük yıkımın sonrasını konu alan dizi, Wanda ve Vision'ın güçlerini saklayarak sıradan insanlar gibi yaşadıkları banliyö hayatını anlatıyor. Wanda'nın arkadaş edinmek, Vision'ın ise işte başarılı olmak için yaptıkları komik bir dille aktarılıyor. Ancak dizide aslında hiçbir şey göründüğü gibi değil!

11. Sharp Objects (2018) - IMDb: 8.1

11. Sharp Objects (2018) - IMDb: 8.1

Başrolünde tam 6 kez Oscar'a aday olan Amy Adams'ın yer aldığı dizi; suç, gizem ve dram dolu. Camille Preaker isimli bir muhabirin yaşadığı kasaba, iki genç kızın cinayete kurban gitmesiyle sarsılır. Camille hem bu olayı hem kendi geçmişini çözmeye çalışır. Bu sebeple uzun zamandır görmediği annesi ve üvey kız kardeşi ile bir araya gelir. Ancak işler gittikçe sarpa sarar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Bodyguard (2018) - IMDb: 8.1

10. Bodyguard (2018) - IMDb: 8.1

David Budd isimli bir savaş gazisi, gerçekleşmek üzere olan bir terör saldırısının önlenmesinde büyük bir rol oynar. Bu durum onun terfi etmesini sağlar. David'in yeni görevi, İçişleri Bakanı Julia Montague'yu korumak olur. David'e onun görüşlerinin tam tersi bir politika izleyen Julia'yı korumak zor gelir. Ancak tam bir görev adamı olan David, kendisine verilen bu göreve en iyi şekilde sadık kalmaya çalışır.

9. 11.22.63 (2016) - IMDb: 8.2

9. 11.22.63 (2016) - IMDb: 8.2

Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanan dizi, John F. Kennedy suikastını engellemek için zamanda yolculuk yapıp geçmişe giden Jake Epping adlı bir İngilizce öğretmenini konu alıyor. Her zaman yemek yediği restorandan geçmişe açılan kapıyı keşfeden Jake, J.F. Kennedy'yi kurtarmayı kafasına koyar. Ancak geçmişte tanıştığı Sadie adlı genç bir kadına aşık olunca işler karışır.

8. Watchmen (2019) - IMDb: 8.2

8. Watchmen (2019) - IMDb: 8.2

Alan Moore'un aynı adlı çizgi romanından uyarlanan dizi, süper kahramanları hedef alan bir polis teşkilatını konu ediniyor. Dizi, kahramanların suçlu olarak kabul edildiği bir dünyada geçiyor. Gizemli bir cinayet davasının peşine düşen kahramanlar, kendilerini hiç beklemedikleri bir komplonun içerisinde buluyor. Sadece 9 bölüm olan Watchmen, bilim kurgu ve fantastik ögeleri sevenlerin beğenisini kazandı!

7. Godless (2017) - IMDb: 8.3

7. Godless (2017) - IMDb: 8.3

Oldukça iyi eleştiriler alan Godless, üç dalda Primetime Emmy ödülü kazanmayı başardı. Vahşi batının en belalı isimlerinden Roy Goode, bir çatışmada ciddi bir şekilde yaralanır. Güç bela kendini New Mexico'daki bir çiftliğe atan Roy, burada saklanır. Roy'un eski ortağı Frank Griffin ise Roy'un peşine düşer ve onu ortadan kaldırmak ister. Frank, Roy'u ararken kendini kadınlarla dolu garip bir kasabada bulur.

6. Unbelieveble (2019) - IMDb: 8.4

6. Unbelieveble (2019) - IMDb: 8.4

Yine gerçek bir hayat hikayesine dayanan dizilerden biri olan Unbelieveble; suç, gizem ve drama dolu konusuyla en sevilen Netflix yapımları arasına girmeyi başardı. Tecavüze uğradığı iddiasıyla polise giden Marie adlı genç kız, elinde delil bulunmadığı gerekçesiyle geri çevrilir. Üstüne bir de yalan söylemekle suçlanır. Aradığı adaleti bulacağını dair umutlarını tükenen Marie'nin yardımına iki kadın dedektif koşar. Bu dedektifler, Marie'nin davasını ve ona benzeyen başka davaları incelemeye başlar. 8 bölümlük Unbelieveble, gerçek hayattan uyarlanan dizileri sevenlerin büyük beğenisini kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Mare of Easttown (2021) - IMDb: 8.5

5. Mare of Easttown (2021) - IMDb: 8.5

Başrolünde Oscar ödüllü oyuncu Kate Winslet'ın yer aldığı dizi, tam 4 dalda Primetime Emmy ödülü kazandı. Pennsylvania'daki küçük bir kasabada işlenen cinayeti araştıran dedektif Mare, bir yandan kendi çalkantılı yaşamındaki sorunlarla baş etmeye bir yandan da gerçekleşen bu cinayetin sırlarını keşfetmeye çalışır. Winslet, dizideki performansıyla Primetime Emmy'de En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı. Sadece 7 bölümden oluşan dizi, 2021'in en iyileri arasına girmeyi başardı.

4. The Haunting of the Hill House (2018) - IMDb: 8.6

4. The Haunting of the Hill House (2018) - IMDb: 8.6

Gelmiş geçmiş en iyi korku dizilerinden biri olan The Haunting of the Hill House, dokunaklı hikayesiyle de izleyicisinin beğenisini kazandı. Dizide, çocukluk yılları lanetli bir evde geçen beş kardeşin hikayesi anlatılıyor. Yolları bir şekilde ayrılan bu beş kardeş, trajik bir olay sonrası tekrar bir araya geliyor. Tepedeki evin laneti ise en çok küçük kız kardeşleri Nell'i etkiliyor.

3. The Queen's Gambit (2020) - IMDb: 8.6

3. The Queen's Gambit (2020) - IMDb: 8.6

2020'nin en ses getiren yapımlarından biri olan The Queen's Gambit, tam 11 dalda Primetime Emmy Ödülü kazandı. Herkese satranç ilgisini aşılayan dizi, Netflix'in en sevilen yapımlarından biri oldu. Ailesini kaybeden küçük Beth, çocuk esirgeme kurumunda yaşamaya başlar. Buradaki bir hizmetliden satranç oynamasını öğrenen Beth, satrançta üstün yetenek sergiler. Bu sırada evlat edinilen Beth Harmon, bir yandan özel hayatındaki problemlerle uğraşırken bir yandan da satrançta kendini geliştirmeye devam eder. Ancak üstün yeteneğine rağmen ilaç ve alkol bağımlısı olması, hayatını büyük ölçüde zorlaştırır.

2. When They See Us (2019) - IMDb: 8.9

2. When They See Us (2019) - IMDb: 8.9

1989 yılında yaşanan gerçek bir olayı anlatan dizi, oldukça beğenildi. Dizi, Central Park'ta koşu yapan bir kadının uğradığı tecavüz ve darp saldırılarının suçlusu olarak görülen 5 siyahi genci konu alıyor. Central Park Beşlisi olarak anılmaya başlayan bu beş, genç haksız yere hapse atılıyor. Ardından da kendilerini aklamaya çalışma süreci başlıyor.

1. Chernobyl (2019) - IMDb: 9.4

1. Chernobyl (2019) - IMDb: 9.4

Yaşanmış en trajik olaylardan Çernobil faciasını ele alan yapım, IMDb'nin en yüksek puanlı dizilerinden biri oldu. Dizi, 1986 yılında Ukrayna'daki Çernobil Nükleer Santrali'nin patlamasını ve sonrasından yaşanan olayları ele alıyor. O zamanlar Sovyetler Birliği toprakları içerisinde bulunan Çernobil, Sovyetler'in gönderdiği bir nükleer fizik uzmanı tarafından inceleniyor. Sovyet başkan yardımcısı Boris Shcherbina ile facia alanına giden nükleer fizikçi Valery Legasov, patlamaya neyin sebep olduğunu öğrenmeye ve yaşanan facianın nasıl kontrol altına alınacağını anlamaya çalışıyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

13. Unorthodox (2020) - IMDb: 8.0, 3. The Queen's Gambit (2020) - IMDb: 8.6, 5. Mare of Easttown (2021) - IMDb: 8.5, 6. Unbelieveble (2019) - IMDb: 8.4, 9. 1... Devamını Gör