Görüş Bildir
Haberler
Vizyona Girdiği Anda Biletleri Tükenen 2023'ün Şimdiye Kadarki En İyi Filmleri

Vizyona Girdiği Anda Biletleri Tükenen 2023'ün Şimdiye Kadarki En İyi Filmleri

Gülbeyaz
22.07.2023 - 23:25

2023 yılı heyecanla beklenen filmlerin yılı olmaya şimdiden aday. Yılın ilk yarısını geride bıraktığımız ve Temmuz ayının ortasına geldiğimiz bu günlerde şimdiden bir sürü harika film vizyona girdi ve eleştirmenlerden tam not aldı bile. Gelin, muhteşem olanlardan biraz hayal kırıklığına uğratmış olanlara, bu seneki filmlere bir göz atalım. Biraz uzun bir liste olacak. Kemerlerinizi bağlamanızı rica ediyoruz. 👇

Kaynak: https://www.slashfilm.com/1312702/bes...
İçeriğin Devamı Aşağıda

47. Skinamarink

47. Skinamarink

IMDb: 5.0

Hepimiz karanlıkta yalnız olmanın nasıl bir şey olduğunu biliyoruz. Skinnamarink en ilkel korkuları, yalnız ve çaresiz olma hissini ve durumunuzu anlayamama hissini anlatan deneysel bir korku filmi. Klasik olay örgüsünden ve karakterlerden kaçınan yönetmen Kyle Edward Ball, hem şaşırtmak hem de korku hissini daha iyi aktarmak için her karakterin hayatı nasıl gördüğüne tek tek yer vermiş. Filmde, iki küçük çocuk, kendilerine zarar verecek olan bir varlıkla beraber evlerinde mahsur kalıyorlar.

46. 65

46. 65

IMDb: 5.4

Bilimsel kanıtlara rağmen, Dünya gezegeninde bir zamanlar dinozorların yaşadığını düşünmek biz insanlar için biraz zor. Fakat o zamanlarda gezegenimiz şaşırtıcı derecede şu ankinden farklı bir gezegendi. Scott Beck ve Bryan Woods'un eseri olan '65' filmi bu fikrin etrafında oluşuyor.

Filmde başka bir gezegenden gelen Mills ve Koa insanları, 65 milyon yıl önce yaşıyor. Bu da dünyaya geldiklerinde yırtıcı dinozorlarla mücadele etmeleri gerektiği anlamına geliyor. Konusu açısından oldukça ilgi çekici bir film.

45. Fast X

45. Fast X

IMDb: 5.9

Serideki 11. film olan 'Fast X' Walker sonrası dönemde çekilen filmler arasından sıyrılmayı başarıyor. Fasr X de aksiyon sahneleriyle adından söz ettirmeyi her zamanki gibi başardı. Vin Diesel, Dominic Toretto'ya ve geniş ailesine olanlara ve dev patlamalara rağmen işlerine kendini adıyor.

44. Knock at the Cabin

44. Knock at the Cabin

IMDb: 6.1 

M. Night Shyamalan kırdığı rekorların ardından Christopher Nolan ve Jordan Peele de dahil olmak üzere mükemmel film yapımcılarından biri haline geldi. Hayranlar kesinlikle orijinal kurgular kullanmaya devam etmesini beklese de, Shyamalan, çok beğendiği bir hikayeyi uyarlamak için bir istisna yaptığını söyledi. 

Dünyayı kurtarma görevinde olan bir grup gencin uzak bir kulübede genç bir kız ve iki babasıyla karşılaştıkları ve onları kıyameti önlemek için kendilerinden birini öldürmeye zorladıkları hikaye gittikçe karmaşık bir hal alıyor.

43. Infinity Pool

43. Infinity Pool

IMDb: 6.1 

Kasaba sakinleri tatildeyken evli çift Alexander Skarsgård ve Kleopatra Coleman, Mia Goth ve Jalil Lespert'in canlandırdığı başka bir çiftle tanışır. İlk başta, çiftler birlikte takılmaya ve manzaraların tadını çıkarmaya başlar. Ancak bir araba kazası geçirdiklerinde her şey değişir ve filmin gerçeği yavaş yavaş kendini gösterir. Görünüşe göre Li Tolqa halkı klonlar yaratmanın bir yolunu bulmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

42. Monica

42. Monica

IMDb: 6.2

Son birkaç yılda nesiller arası travmaların kişinin üzerindeki etkisine dair birçok film yapıldı. Ancak bu yıl vizyona girmiş olan 'Monica' belki de bu zamana kadar bunu en iyi işleyen hikayeye sahip bir film. Birçok kişinin hakkında konuşmaya bile çekineceği konulara dikkat çekiyor. İş yerinde uğranılan haksızlık, parasızlık ve hastalıklarla boğuşmak insana en fazla neler yaptırabilir?

41. Master Gardener

41. Master Gardener

IMDb: 6.2

Film önceki serilerinin aksine 1970'lere kadar uzanıyor. Joel Edgerton, isimsiz bir şehirde zengin bir kadının mülkünün titiz bekçisi olarak rol alıyor. Kadının şımarık genç yeğenine (Quintessa Swindell) rehberlik etmekle görevlendirildiğinde, hem kendisinin hem de ailenin sırlarla dolu geçmişi ortaya çıkıyor.

40. M3GAN

40. M3GAN

IMDb: 6.4

Blumhouse şirketi bu yeni film ile adeta sansasyon yarattı ve bize son yıllardaki en iyi yeni korku ikonumuzu verdi. Film, Greenlight filminin gişe rekorunu kırdı. 'M3GAN', asırlık katil bebek tiplemesinin daha modern bir versiyonu olarak yorumlanabilir.

39. Sanctuary

39. Sanctuary

IMDb: 6.4

'Sanctuary', Sekreter filminden bu yana en seksi rom-com örneklerinden biri ve bunu filmdeki cinsiyet rollerini tersine çevirerek başarıyor. Rebecca (Margaret Qualley), bir otel zincirinin varisi olan Hal'in (Christopher Abbott) sahibi oluyor. İlişkide liderlik Hal'de değil ve bu kez boyun eğen taraf erkek. Bu yüzden de bu ilişkiyi bitirmenin zamanının geldiğini düşünüyor; Özel hayatında birine boyun eğerken herkesin içinde patron olamayacağını iddia ediyor.

38. Linoleum

38. Linoleum

IMDb: 6.5

Jim Gaffigan, en çok bir stand-up komedyeni olarak tanınabilir, ancak yazar / yönetmen olarak da oldukça iyi bir iş çıkarmış gibi görünüyor. Film, bir zamanlar astronot olmayı ümit eden ancak sonunda çocuklara uzay ve bilimi öğreten bir bilim insanının hayatını anlatıyor. Karısının ondan boşanmak istediğini öğrendiğinde karakterimiz bir orta yaş sendromunun eşiğinde kendini buluveriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

37. Pacifiction

37. Pacifiction

IMDb: 6.5 

Albert Serra'nın kendine özgü, anlatı karşıtı hikaye anlatımı ile şekillendirdiği bu filmde olaylar biraz yavaş ilerliyor ve aslında önemli olan nokta da bu. Rüya mantığı ile De Roller'in kaderini keşfederek yaşadığı tesadüfi bir hikayeyi işliyor. 

Pacification yalnızca nükleer bir silahla kaderleri bağlı olan insanların hayatları üzerinden aslında genel bir toplumsal eleştiri yapıyor ve yazarın içsel karışıklıklarını anlatıyor.

36. Showing Up

36. Showing Up

IMDb: 6.5

Kelly Reichardt, 21. Yüzyılın en büyük Amerikalı film yapımcılarından biri ve işçi sınıfı insanların hayatı ile ilgili duygusal açıdan zengin ve keskin gerçekliği yüzümüze vuran hikayeler yaratıyor. Bu insanlarla ilgili diğer birçok filmin aksine, filmleri durumlarından kurtulmak isteyen ve çabalayanlarla ilgili değil. Reichardt'ın filmleri, bu insanların yaşadığı zorlukları anlıyor, ancak şu anki hayatlarını sürdürmek isteyen,hayatlarından memnun olan ve aşk, aile, arkadaşlar gibi kendi tutkularıyla uğraşan insanlarla ilgili.

35. Creed III

35. Creed III

IMDb: 6.5 

 Michael B. Jordan'ın ilk yönetmenlik denemesi olan Creed 3 adeta bir 1950 klasiği. Kadınlar arasındaki rekabeti yönlendiren asırlık korkuları somutlaştırarak çok güzel bir şekilde cinsiyetçilik eleştirisi yapıyor. Kesinlikle izlemenizi öneririz.

34. Smoking Causes Coughing

34. Smoking Causes Coughing

IMDb: 6.5

Film yapımcısı Quentin Dupieux'un farklı bakış açısıyla birleşmiş olan bu filmin size farklı bir bakış açısı kazandıracağı kesin. 'Tütün güçleri' adı verilen bir grup kendince kanun dağılıyor; Liderleri, takım ruhunu yeniden inşa etmek ve dünyayı kurtarmak için pes etmeden önce bir haftalık geri çekilme için bir araya gelmelerini öneriyor ve olanlar oluyor.

33. The Artifice Girl

33. The Artifice Girl

IMDb: 6.6

'The Artifice Girl' filmini 2023 için mükemmel bir yapay zeka filmi yapan şey, artık hayatımızın tamamen içinden oluşu. Yapay zeka, şu anda bildiğimiz gibi, şirketlerin çalışanlarını daha fazla sömürmek için kullandıkları bir araç ve insanlık için belki de büyük bir risk taşıyor. Fakat bu değişir ve yapay zeka daha fazla gelişip gerçek bir duyarlılık kazanırsa ne olur? Spekülatif bilim kurgu filmlerinden çok daha fazlasını göreceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

32. The Blackening

32. The Blackening

IMDb: 6.6

Jimmy Fallon ve Queen Latifah'ın 'Taxi', Marvel'in 2004'te 'Fantastic Four' u uyarlama girişimi ve filmografisindeki son canlı aksiyon / CGI melezi 'Tom & Jerry' gibi filmleriyle yönetmen Tim Story, en tatmin edici filmlerin yönetmeni olarak tanınıyor. Bu filmle bir ilke imza atarak komedinin dışına çıktı ve ırkçılık eleştirisi içeren bir hiciv filmi yayınladı.

31. Scream 5

31. Scream 5

IMDb: 6.6

'Scream 5', travmalarını zırha dönüştürmek zorunda kalan bir kızı konu alıyor. Yönetmenler Tyler Gillett ve Matt Bettinelli-Olpin, Hayalet Surat'ın her zamankinden daha fazla belirdiği ve Woodsboro'nun ötesine döküldüğü 'Çığlık' serisine en son girişleriyle kendilerinden oldukça söz ettirdiler. Bu film de en az diğerleri kadar korkutucu.

30. Evil Dead Rise

30. Evil Dead Rise

IMDb: 6.6

'Evil Dead Rise' bir yeniden yapım projesine dayanıyor.  Ancak yönetmen Lee Cronin, cesur davranarak senaryonun orijinalini değiştirmiş ve bize tamamen yeni bir ortamda yeni bir karakter kadrosu ile korku hissini aşılıyor. Aslında sıradan hayatımızın içerisinde olan korkunç ayrıntıları fark ediyoruz.

29. Reality

29. Reality

IMDb: 6.7

Son zamanların popüler yıldızlarından Sydney Sweeney yetenekleri ile eleştirmenlerden tam puan alıyor. Yönetmen Tina Satter'ın 'Burası Bir Oda' adlı oyununa dayanan film, federal hapishanede beş yıl üç ay hapis cezasına çarptırılan eski NSA çevirmeni Reality Leigh Winner'ın gerçek hayat hikayesine dayanıyor.

28. Polite Society

28. Polite Society

IMDb: 6.7

Priya Kansara bu filmde bir Hollywood oyuncusu olmayı hayal eden İngiliz-Pakistanlı bir genç olan Ria Khan rolünü canlandırıyor. Ablası Lena da her zaman ressam olmayı hayal etmiş, ancak bu hayalleri yeni bir ülkeye yerleşmenin gerçekleri ile yüzleştiklerinde suya düşüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. You Hurt My Feelings

27. You Hurt My Feelings

IMDb: 6.8

Louis-Dreyfus, filmde ilk romanını yazmaya çalışan bir anı yazarını canlandırıyor. Kendisi hastalarıyla bağlantı kurmak ve ona yardım etmek için mücadele eden bir terapistle evli. Her zaman onu cesaretlendiren kocasından yazdığı bir şey hakkında tavsiye almak için yanına giderken yanlışlıkla arkadaşına aslında romanının pek iyi olmadığını söylediğine kulak misafiri olur ve evliliğini sorgular.

26. Sisu

26. Sisu

IMDb: 6.9

İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde, yalnız bir maden arayıcısının yolları kuzey Finlandiya'da bulunan bir bölgeden geri çekilme sırasında Nazilerle kesişir. Askerler altınlarını çalmaya karar verdiklerinde, sıradan bir madenciyle karışmadıklarını anlar.

25. Beau is Afraid

25. Beau is Afraid

IMDb: 6.9

Ari Aster'in'Beau is Afraid filmi kıyamet sonrası panik atak geçiren bir kadının Freudyen bir kabusu olarak özetlenebilir. Terapi seansları  bunu aşmak için yeterli olacak mıdır? Endişeli rüya -yani kabus- hissini doğru bir şekilde yakalamak için birçok farklı film tekniği denendiğini ve çekilmesi en zor sahnelerin bu rüya sahneleri olduğunu söyleyen yapımcı filmin hasılatının beklediklerinin üzerinde olduğunu söyledi.

24. Saint Omer

24. Saint Omer

IMDb: 6.9

Belgeselci Alice Diop, kurmaca film yapımcılığını, çoğu yönetmenin gizli yüzlerini, ustaca ölçülmüş bu mahkeme salonu dramasıyla ilk kez sahneye koyuyor. Ayrıca 15 aylık çocuğunu boğduğunu itiraf eden Senegalli genç bir göçmen olan Laurence Coly'nin hikayesini, anlatarak bir toplumda kadınlık ve ırkçılığı sert bir şekilde eleştiriyor.

23. Missing

23. Missing

IMDb: 7.1

Bu gerilim filmi öyküsünün tamamını bir bilgisayar ekranının sınırları içinde olacak şekilde belirledi, ancak bunu çok daha yaratıcı yeni bir seviyeye taşımayı da başardı. Film kayıp kızını arayan talihsiz bir babayı ve teknoloji meraklısı bir genç kızın annesini bulmak için aynısını yapmasıyla ilgili.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. How to Blow Up a Pipeline

22. How to Blow Up a Pipeline

IMDb: 7.1

Andreas Malm'ın kitabından uyarlanan bu film o kadar yoğun sahneler içeriyor ki sizi fiziksel olarak biraz rahatsız edebilir. Bu yüzden uyarmadan geçemeyeceğiz. Eğer hassas biriyseniz bu filmi izlemenizi önermiyoruz. 

Bir araya geldiklerinde hepsi farklı geçmişlerden gelen birkaç arkadaş, harika bir takım ruhu sergiliyor. Görevleri: bir petrol boru hattını havaya uçurmak. Herkesin boru hattını gökyüzüne uçurmak istemesi için farklı bir nedeni var, ancak iklim değişikliğinin yaklaşmakta olan kıyameti, her şey için çok geç olabileceği duygusuyla birleştiğinde neler olacak? Filmi 'eko-aktivizm' örneklerinden biri.

21. Call Me Kate

21. Call Me Kate

IMDb: 7.1

Sinema tarihinin en büyük ikonlarından biri olan Katharine Hepburn çok ünlüydü ve nadiren röportaj veriyordu. Dünyanın en büyük film yıldızlarından biri olurken kişisel hayatının çoğunu olabildiğince gizli tutuyordu. Kariyeri boyunca dört Akademi Ödülü kazandı. Film onun hayatını aile üyeleriyle yapılan röportajlar ile harmanlayarak çok güzel bir şekilde ekranlara aktarıyor. Kendisinin daha önce yayınlanmamış videolarına da film içerisinde yer verilmiş.

20. Asteroid City

20. Asteroid City

IMDb: 7.1

İnsanlar genellikle bir Wes Anderson filmini biraz sıkıcı bulur. Neredeyse doğrudan objektife ölü gözlerle bakan oyuncuların kameraya kaydedilmesinin anlamsız olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak Anderson'ın son filmi 'Asteroid City' yönetmenin neden bu çekim yöntemini tercih ediyor olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Amerika'nın güneyindeki bir çöldeki küçük kasaba, ülkenin dört bir yanından bir koleksiyon getiren 5 bin dolarlık bir burs vermek üzere genç bir zeki seçmek için yıllık Junior Stargazers Kongresine ev sahipliği yapıyor.

19. A House Made of Splinters

19. A House Made of Splinters

IMDb: 7.2

Oscar adayı 'A House Made of Splinters' belgeseli konusu ile ilk başta kulağa dayanılmaz derecede kasvetli geliyor. İçinde kameralar ve küçük bir grup kararlı sosyal hizmet uzmanı barındıran bir Ukrayna yetimhanesinde savaş konusu tüm korkunçluğuyla ve gerçekliğiyle bizleri rahatsız edecek ve vicdanımıza dokunacak şekilde işlenmiş.

18. Eileen

18. Eileen

IMDb: 7.2

Eileen 2023 yılının en iyi psikolojik gerilim filmi olmaya aday! Yönetmen William Oldroyd ve başrolde Thomasin McKenzie ile Anne Hathaway mükemmel bir uyum yakalayarak kitabın senaryosuna sadık kaldı. Ottessa Moshfegh'in aynı adlı 2015 romanından uyarlanan film şimdiden tam not almayı başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. The Starling Girl

17. The Starling Girl

IMDb: 7.2

Filmin yıldız oyuncuları Eliza Scanlen ve Lewis Pullman arasındaki kimya, kameranın ötesinden bile size kendini hissettirmeyi başarıyor. Başka herhangi bir filmde, bu kimyayı bulmak pek de mümkün olmayabilir. Ancak ahlaki ikilemlerle dolu bir film. Muhafazakar bir ailenin 17 yaşındaki kızı ile kendisinden on yaş büyük bir papaz arasındaki ilişkiyi anlatıyor. Bu da istismar ve dini travma temaları için güzel bir eleştiri.

16. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

16. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

IMDb: 7.3

Zindanlar ve Ejderhalar oyununu arkadaşlarınızla oynamanın büyüsünü yakalamak neredeyse imkansız bir iş, ancak filminin arkasındaki ekip tam da bunu yapmayı başardı. Film, hem Unutulmuş Diyarlar dünyası hem de oyunun konusu hakkında harika olan her şeyi yakalamış. Fantastik severleri tatmin etmeye yetecek bir film.

15. Rye Lane

15. Rye Lane

IMDb: 7.3

Rye Lane Güney Londra bölgelerinde hayatın nasıl olduğunu en iyi şekilde anlatan filmlerden biri. Karakterler ne kadar değişirlerse değişsinler, sonsuza dek birlikte olacaklarının farkında.

'Rye Lane', Richard Linklater'ın 'Before' üçlemesi gibi, filmlerin tek günlük romantizm formatını kırıyor ve erkek karakterlerin de hassas bir yapıya sahip olmalarını normalleştiriyor.

14. R.M.N.

14. R.M.N.

IMDb: 7.3

Yönetmen Cristian Mungiu, Romanya Yeni Dalga hareketinin önde gelen öncülerinden biri. Filmde, kişinin toplumsal katmanlar içindeki yerini belirleyen güç dinamikleri hakkında içsel bir bakış açısı yakalıyoruz. Yerel bir kırsal bölge olan Mungiu, kasaba halkını saran çok katmanlı ırkçılığı ve yabancı düşmanlığını tüm gerçekliğiyle yüzümüze çarparak ince ince düşündürüyor.

13. Blackberry

13. Blackberry

IMDb: 7.4

Blackberry bu yıl komedi alt türündeki diğer tüm filmleri sollayarak dikkatin büyük kısmını üzerine çekti. Eleştirmenler; 'Yönetmen Matthew Johnson'ın muhteşem Blackberry'sini görmezden gelmeyelim.' şeklinde açıklamalarda bulundu. Film, 2000'li yılların başında akıllı telefon pazarında devrim yaratmaya yardımcı olan BlackBerry mobil cihazının meteorik yükselişini ve düşüşünü anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Theater Camp

12. Theater Camp

IMDb: 7.4

'Tüm sanatlar arasında tiyatro en eşsiz olanıdır.' Tiyatro okulundan bahsederken bu gerçek iki katına çıkar ve tiyatro kampından bahsederken üç katına çıkar.  Tiyatro kampında olanlar şüphesiz tiyatro kampında kalacak, ancak şu anda önemli olan tek şey bu olacak. Bu sloganlarla çıkış yapan Molly Gordon ve Nick Lieberman'ın 'Theater Camp' filmi aldatılmışlık, öz-önem ve içten duyguların karmaşasını güzelce yakalamış.

11. Talk to Me

11. Talk to Me

IMDb: 7.4

Bu filmi izledikten sonra, korku filmi hayranlarının her uyanık anını Danny Philippou ve Michael Philippou'nun bundan sonra ne yapacaklarını merak ederek geçirmediği bir gelecek hayal etmek zor. Film, rahatsız edici bir hikaye anlatmasının yanı sıra terörün aslında ne kadar erişilebilir bir topluluk olduğunu gözler önüne serer nitelikte.

10. Are You There God? It's Me, Margaret

10. Are You There God? It's Me, Margaret

IMDb: 7.5

Judy Blume'un aynı adlı çığır açan romanı, Margaret adında 11 yaşındaki bir kızın sevilen hikayesini uyarlamaya istekli olan yönetmeni sayesinde ekranlara taşındı. Filme dair yüksek beklentiler olduğunu bilen, Kelly Fremon Craig, oyunculuğu ile film eleştirmenleri tarafından tam not almayı başardı. Bu film için yılın en iyi filmlerinden biri. Film, karakterlerin kimliklerini ve sorunlarını empati ve olumlama ile birleştirerek size pozitif duygular aşılıyor.

9. Air

9. Air

IMDb: 7.5

Gerçek bir hikayeden alınan bu film bir kurbanın hikayesini anlatıyor. Mizah ve gerilim filmde bir arada bulunuyor. Matt Damon, Michael Jordan'ı dönüştürücü bir yetenek ve en önemlisi mücadele eden ayakkabı şirketi için rakipsiz bir marka olarak gören basketbol yetenek avcısı Sonny Vaccaro olarak son derece çekici. Bu, yıldızın 'Marslı' dan bu yana en çekici performansı ve belki de daha da etkileyici olanı, amacı nihayetinde diğer adamdan daha fazla ürün satmakla ilgili olan bir adam için kök salmamızı sağlıyor.

8. The Eight Mountains

8. The Eight Mountains

IMDb: 7.7

Doğduğunuz hayat ile olmak istediğiniz kişi arasındaki fark sizce ne kadar? İşte bu filmde bu sorunun cevabı aranmış. İçe dönük ve varoluşsalcı bir bakış açısıyla kayda alınan bu film aslında düşüncelerimizde yetiştirilme tarzımızın ne kadar önemli olduğunu kanıtlar nitelikte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. The Quiet Girl

7. The Quiet Girl

IMDb: 7.7

Dokuz yaşındaki İrlandalı kız Cáit (Catherine Clinch), ailesinin uzaktan akrabası olan kuzenleriyle birlikte kalmaya gönderilir. Eibhlín (Carrie Crowley) ve Seán Kinsella (Andrew Bennett) hemen iyi anlaşırlar.

Keder ve yoksulluk dolu bir yaşamdan ve ailesi tarafından ihmal edilmekten kaynaklanan  sessizliği ve ölçülü tavrı aslında onun için bir hayatta kalma aracıdır. Tıpkı onun gibi, Kinsellalar da üzüntülerinin nedenini yüksek sesle söylemeye cesaret edemezler, ancak Cáit'in gerçeği öğrenmesinden çok önce izleyiciler her şeyi anlar.

6. Joyland

6. Joyland

IMDb: 7.7

En etkileyici uzun metrajlı filmlerden biri olarak seçilen Joyland yönetmen Saim Sadık'ın kendi ülkesi olan Pakistan'da konusu nedeniyle yasaklandı. Bununla birlikte, film Güney Asya baskısı, trans bireylerin damgalanmaya devam etmesi ve geleneksel cinsiyet rollerine uymanın kültürel baskıları arasındaki kesişimi inanılmaz derecede dokunaklı bir biçimde anlatıyor.

5. John Wick: Chapter 4

5. John Wick: Chapter 4

IMDb: 7.9

John Wick bu devam filminde de her zamanki gibi zorlu bir savaşla karşı karşıya kalıyor. Yunan mitolojisinden ilham alınan 4. filmin parçası başlı başına bir sanat eseri gibi. Dövüş sahnesi oyuncuların ve dublör sanatçılarının kusursuz yeteneklerini de es geçmemek gerek. Keanu Reeves'ın karakteri, Odyssey sırasında ölmesini isteyenleri alaşağı etmek için canla başla savaşıyor.

4. Still: A Michael J. Fox Movie

4. Still: A Michael J. Fox Movie

IMDb: 8.1

Çok sayıda gişe rekorları kıran film yönettiğinden ve sitcomları aşırı ünlü olduğundan, ya da Parkinson Hastalığına karşı oldukça duyurulmuş bir savaşa girdiğinden, birçok insan aktör Michael J. Fox'un hikayesini biliyor. Ancak 'Still' belgeselinde Fox'un hikayesi gerçekten sinematik bir şekilde hayat bulmuş ve bilmediğiniz detayları size aktarıyor.

3. Guardians of the Galaxy Vol. 3

3. Guardians of the Galaxy Vol. 3

IMDb: 8.2 

Süper kahraman filmlerinin azalan gelirileri ile gündeme geldiği bu dönemde Marvel evreninin sahip olduğu büyük hayran kitlesi denklemleri yeniden değiştirmiş gibi duruyor. Yönetmen James Gunn'un filmleri, duygusal dürüstlükleri sayesinde her zaman Marvel'da en çok izlenen seri filmleri oluyor. Sebebi ise karakterlerinin içsel sorunlarını her zaman çok güze işliyor oluşu. 'Vol 3' ayrıca Infinity Saga bağlantısından neredeyse tamamen arınmış olmasıyla sevenlerini şaşırttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Past Lives

2. Past Lives

IMDb: 8.4

'Aşk acı vericidir.' fikri basmakalıp bir düşünce olabilir, ancak bu doğru olmadığı anlamına gelmez. İlk yönetmenlik denemesi ile Celine Song, aşkı daha önce ekranda çok nadiren görülen bir bakış açısıyla ele alıyor. Nora ve Hae Sung, Güney Kore'de çocukluk arkadaşları olarak büyürler ve yaşlandıkça daha büyük bir şeye dönüşebilecek güçlü bir bağa sahipler. Ancak Nora'nın ailesi Kanada'ya göç eder ve ikisi birbirleriyle temasını tamamen kaybeder. 12 yıl sonra ikisi Facebook üzerinden yeniden bağlantı kurar ve aşk yeniden başlar.

1. Spider-Man: Across the Spider-Verse

1. Spider-Man: Across the Spider-Verse

IMDb: 8.9

Miles Morales'i seslendirme sanatçısı olarak tekrar büyük ekranda görmemiz birkaç yıl sürdü ve beklemeye değdi. 'Across the Spider-Verse', 'Into the Spider-Verse' olaylarını temel alıyor. Tıpkı önceki film gibi, izleyiciyi yalnızca Miles'ın değil, Gwen'in de yolculuğuna taşıyan bir ses ve görsel kaleydoskopla baş başa bırakıyor. Film, üçlemenin son bölümü niteliğinde.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın