Görüş Bildir
Haberler
"Vefatının 20. Yılında Şeyhülmuharririn Ahmet Kabaklı" Etkinliği Düzenlendi

"Vefatının 20. Yılında Şeyhülmuharririn Ahmet Kabaklı" Etkinliği Düzenlendi

"Vefatının 20. Yılında Şeyhülmuharririn Ahmet Kabaklı" Etkinliği Düzenlendi

İSTANBUL (AA) - Türk Edebiyatı Vakfı tarafından düzenlenen Çarşamba Sohbetleri'nde bu hafta 'Vefatının 20. Yılında Şeyhülmuharririn Ahmet Kabaklı' başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.

Vakfın YouTube kanalından canlı yayınlanan etkinlikte, Türk Edebiyatı Vakfının kurucusu gazeteci ve yazar Ahmet Kabaklı'nın hayatını konu alan bir belgesel filmi ve Kabaklı'nın iki konferansı izlenime sunuldu.

Yayınlanan 14 Ekim 1995 tarihli konferansında Ahmet Kabaklı, şu ifadeleri kullandı:

'Ben bir yerde bir dalın ağaçlandığını görürsem, benim bahçemde yeşermiş bir ağaçtan daha çok sevinirim. Vatanseverliği de çevreyi, bulunduğum yerin insanlarını, Türkiye'nin insanlarını yalnız sevmek değil efsanelerini, evliyalarını, tarihini sevmek, orada bugün yaşanan ve daha önce yaşanmış hayatları sevmek suretiyle ifade ederim.

Vatanseverlik, acısını duymaktır. Vatana bir şey olduğunda, bir bölücülük, bir savaş, bir zelzele, bir baskın, bir münasebetsizlik, densizlik, bir talihsizlik olduğunda bunun acısını duymaktır. Eğer canınız yanmıyorsa, memleketin başına gelen bir sıkıntı halinde canınız yanmıyorsa, ben onu vatanseverlik olarak telakki etmiyorum. Memlekete yapılmış kötülüklerin umumiyetle duygusuzluktan, vicdansızlıktan, onu iyi tanımamaktan ve gerçekten sevmemekten ileri geldiğini düşünüyorum. Memleket aleyhinde bir yalan haber yaymak, hatta doğru olsa bile memleketin aleyhinde olacağını bile bile yaymak benim gazeteciliğime de insan ahlakıma da aykırı. Tirajınız olsun, satışınız biraz daha artsın ama kıyamet isterse kopsun gibi bir basın, bir medya meselesi de bana son derece ters geliyor.'

Ahmet Kabaklı'nın konferanslarının yer aldığı etkinliğin tamamı aynı zamanda vakfın YouTube kanalından izlenebilir.

Kaynak: aa:text:20210210:23721798
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın