Görüş Bildir
Haberler
Uzaylı Temasını Farklı Açıdan İşleyerek Sinema Tarihine Damga Vuran 15 Film

Uzaylı Temasını Farklı Açıdan İşleyerek Sinema Tarihine Damga Vuran 15 Film

R.G.
18.02.2021 - 11:44

Dünyamıza gelen uzaylıları konu edinen bilim-kurgu filmleri her zaman sinema seyircisinin ilgisini çekmeyi başarıyor. Kimi dost, kimi evine dönmeye çalışan, kimi de istila amacıyla gelen uzaylılar şüphesiz ki sinema tarihinin en önemli ögelerinden biri. Bizi birbirinden farklı özellikte uzaylılarla tanıştıran 15 filmi sizin için derledik:

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Under The Skin / Derinin Altında (2013) IMDb: 6.3

15. Under The Skin / Derinin Altında (2013) IMDb: 6.3

Bir edebiyat uyarlaması olan filmde insan biçiminde bir uzaylı araştırma yapmak üzere Dünya'ya geliyor. Scarlett Johansson'un canlandırdığı bu uzaylı dünyaya adapte olmak için bir süre seslere, dillere ve görüntülere odaklanıyor. Sonrasında tuzağa düşürdüğü yalnız erkekleri yiyen uzaylı öğrenme aşaması ilerledikçe insani duygular hissetmeye başlıyor. Başta avcı olan uzaylı, insana dönüştükçe aynı zamanda av haline geliyor.

14. Attack The Block / Uzaylıların Şafağı (2011) IMDb: 6.6

14. Attack The Block / Uzaylıların Şafağı (2011) IMDb: 6.6

Londra varoşlarında yaşayan 15 yaşındaki Moses ve küçük çetesi bir yandan gasp, kavgaya karışmak gibi suçlar işlerken bir yandan da polise ve ailelerine yakalanmamaya çalışıyorlar. Bir gece yolunu kestikleri bir hemşireyi tartakladıkları sırada gökten parlak bir cismin düşmesine tanık oluyorlar. Bunun bir uzaylı olduğunu anladıklarında saldırıp onu sopalarla öldürüyorlar. Fakat cesedi saklayacak yer ararlarken bunun başlarını büyük bir belaya sokacağını fark edemiyorlar.

13. The Man Who Fell to Earth / Dünyaya Düşen Adam (1976) IMDb: 6.7

13. The Man Who Fell to Earth / Dünyaya Düşen Adam (1976) IMDb: 6.7

Dünya'ya gelen uzaylıyı bu kez ünlü şarkıcı David Bowie canlandırıyor. Ticari işlere giren, patentler alan Thomas Jerome Newton aslında bir uzaylıdır. Giderek zenginleşen, güç elde eden Newton, dünya zevklerine düşüp bir de sevgili buluyor. Asıl görevini savsaklamaya başlayınca da birtakım güçler kendisini araştırmaya başlıyor ve bu da başına dertler açıyor.

12. Paul (2011) IMDb: 7.0

12. Paul (2011) IMDb: 7.0

İki çizgi-roman hayranı Comic-con'a katılmak için İngiltere'den Amerika'ya gelir. Ünlü 51. Bölge'yi ziyaret eden ikili burada bir trafik kazasına tanık olurlar. Kaza yapan aracın içinden Paul adında, devletin ajanlarından kaçan bir uzaylı çıkınca ona yardım etmeye karar verip karavanlarına alırlar. Sigara ve içki içen, küfreden bu değişik uzaylı ile birlikte bir maceraya atılırlar.

11. The War of The Worlds / (1953) Dünyalar Çarpışıyor IMDb: 7.1

11. The War of The Worlds / (1953) Dünyalar Çarpışıyor IMDb: 7.1

H.G Wells'in ünlü romanının bu ilk uyarlaması Marslıların Dünya'yı istila etmesini anlatıyor. Kaliforniya yakınlarına düşen bir gök taşının çok geçmeden Dünya'yı ele geçirmek isteyen bir Marslı gemisi olduğu anlaşılır. Bu saldırı karşısında atom bombası bile işe yaramaz ve işgal son hızıyla sürer. Aynı roman 2005 yılında bu kez Spielberg'in yönetiminde Tom Cruise'ün başrolünde yer alacağı bir yapım olarak yenide uyarlanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Men in Black / Siyah Giyen Adamlar (1997) IMDb: 7.3

10. Men in Black / Siyah Giyen Adamlar (1997) IMDb: 7.3

Hükümete bağlı gizli bir büroda çalışan Ajan K ve işe aldığı Ajan J'nin görevi, diğer gezegenlerden Dünya'ya gelen uzaylı misafirleri denetlemektir. Lazer silahları ve istenmeyen tanıkların hafızalarını silmek için kullandıkları cihazları ile görevlerini yaparlar. Kaçak yoldan giriş yapan ve arazisine indiği çiftçinin bedenine giren bir uzaylı ise başlarına büyük bir dert açacaktır.

9. They Live / Yaşıyorlar (1988) IMDb: 7.3

9. They Live / Yaşıyorlar (1988) IMDb: 7.3

Los Angeles'ta bir inşaatta çalışan John Nada tesadüf eseri uzaylıların dünyayı ele geçirme planını fark eder. Halkı çeşitli yollarla hipnotize eden uzaylılar gerçek görünümlerini saklarken güç ve para sahibi kişileri kendilerine hedef seçer. Bir direniş hareketine katılan John özel yapılmış güneş gözlüğüyle uzaylıların gerçek yüzünü görür.

8. The Abyss (1989) IMDb: 7.5

8. The Abyss (1989) IMDb: 7.5

James Cameron imzalı film, bir su altı araştırma ekibinin yaşadıklarına odaklanıyor. Kayıp bir nükleer denizaltıyı aramak için gönüllü olan ekip hazırlıklara başlar ve çeşitli tehlikeler atlatarak denizin dibinde yatan denizaltıya ulaşır. Fakat çok geçmeden orada yalnız olmadıklarını anlarlar. Dünya dışı bir yaratığın varlığı ekibe zor anlar yaşatır.

7. Dark City / Gizemli Şehir (1998) IMDb: 7.6

7. Dark City / Gizemli Şehir (1998) IMDb: 7.6

John Murdoch, hafızasını kaybetmiş bir şekilde bir otel odasında uyanır ve çok geçmeden bir dizi cinayetin sorumlusu olarak arandığını anlar. Karşılaştığı bilmeceyi çözme çabası onu yeraltında yaşayan garip canlılara kadar götürür. Zamanı durdurabilen, olayları yönlendirebilen bu yaratıkların yok edilmesi gerektiğini anlayan John, çok geç olmadan işe koyulmalıdır.

6. Predator / Av (1987) IMDb: 7.8

6. Predator / Av (1987) IMDb: 7.8

Arnold Schwarzenegeer'in başrolde oynadığı film, CIA'ye bağlı bir grup komandonun Güney Amerika ormanlarında başlarına gelenleri konu ediniyor. Esir bir havacıyı kurtarma görevinden dönen ekip yolda saldırıya uğrar. Saldırıyı gerçekleştiren ise kendine göre bir avlanma yöntemi olan dünya dışı bir varlıktır. Devamı da çekilen bu ilk film bir kült olarak anılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. E.T. The Extra-Terrestrial (1982) IMDb: 7.8

5. E.T. The Extra-Terrestrial (1982) IMDb: 7.8

Dünyayı ziyaret eden bir grup uzaylı geri dönüşlerinde içlerinden birini unuturlar. Korku içinde ne yapacağını bilemeyen bu uzaylı çaresizce saklanır. 10 yaşlarında bir çocuk onu bulduğunda önceleri çekinse de çok geçmeden zararsız olduğunu anlar ve evine götürmeye karar verir. Ailelerin ve devlet görevlilerinin olaya dahil olmasıyla işler karışır. Fakat çocuk ve arkadaşları ne olursa olsun bu sevimli uzaylının evine dönmesine yardımcı olmaya kararlıdırlar.

4. District 9 / Yasak Bölge 9 (2009) IMDb: 7.9

4. District 9 / Yasak Bölge 9 (2009) IMDb: 7.9

Kurgu belgesel tarzında çekilen film, uzaylıları konu edinirken dünyamızın ırkçılık, ayrımcılık gibi sorunlarına da değiniyor. Hayatta kalmak için dünyaya göç eden uzaylılar mülteci muamelesi görür ve Güney Afrika'da bir bölgeye yerleştirilirler. Özel bir şirket uzaylı teknolojisini elde edip para kazanma hırsıyla hareket eder ve laboratuvarlarında insanlık dışı araştırmalar yapar. Şirket çalışanlarından Merwe, araştırma sırasında virüse maruz kalır ve uzaylıya dönüşmeye başlar. Saklanabileceği tek yer District 9'dır.

3. Arrival / Geliş (2016) IMDb: 7.9

3. Arrival / Geliş (2016) IMDb: 7.9

Gizemli uzay gemilerinin Dünya'ya iniş yapmasıyla ordu harekete geçer. Uzaylılarla iletişim kurmak için dil bilimci Dr. Louise Banks çağrılır. Doktor, yardımcısı ile beraber uzaylıların barışçıl olup olmadıklarını anlamaya çalışırken ordu ise saldırı yanlısı tavırları ile işlerini zorlaştırır.

2. Edge Of Tomorrow / Yarının Sınırında (2014) IMDb: 7.9

2. Edge Of Tomorrow / Yarının Sınırında (2014) IMDb: 7.9

Dünyaya saldıran bir uzaylı birliği, özel güçlerinden dolayı bir türlü durdurulamaz. Üsleriyle anlaşmazlık yaşayan Bill Cage cepheye sürülür ve dakikalar içinde ölür. Fakat yanında ölen uzaylının güçlerini almıştır ve aynı zamana tekrar döner. Böylece, her öldüğünde aynı zamana döneceği bir döngünün içine düşer. Zamanla acemiliğini atlatıp usta bir askere dönüşse de işi hiç kolay olmayacaktır.

1. The Thing / Şey (1982) IMDb: 8.2

1. The Thing / Şey (1982) IMDb: 8.2

Usta yönetmen John Carpenter'ın kamera arkasına geçtiği bu kült film, bir grup araştırmacının peşine düşüyor. Norveçli bilim insanları bir araştırma için geldikleri Amerikan Antartik üssünde gizemli bir şekilde can verir. Amerikan bilim insanları olayı çözmek amacıyla buldukları cesedi otopsi için alırlar. Fakat getirdikleri 'şey' ürkütücü olaylara sebep olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
selaminko

Bizim nesil için başrolünde Krista Allen'ın oynadığı 1994 yapımı Emmanuelle In Space filmi en enteresan uzaylı filmidir.

Doruk Gulen

en cesur uzay filmi(!)