Görüş Bildir
Haberler
Uykusuzluk Problemine Melatonin Desteği

Uykusuzluk Problemine Melatonin Desteği

Elif Altunten
19.03.2014 - 11:29 Son Güncelleme: 19.03.2014 - 11:44

Melatonin uyku sırasında beynin kozalaksı kısmı tarafından üretilir ve vücudun normal biyoritmini sürdürmesine yardım eder. Vücut saatimizi kontrol etmesi nedeniyle (uyuma-kalkma devri) uykusuzluk ve zaman farkından doğan uyku düzensizliğinin tedavisinde faydalıdır. Yaşlandıkça melatonin seviyelerimiz azalır.

Besin destekleri bu yaşlanma sürecini yavaşlatırlar, özellikle Alzheimer hastalığı dahil birçok hastalığa neden olan beyin hücrelerinin oksitlenme hasarını önlemeye yardımcı olur, latoninin ayrıca baş ağrısı vakalarını azalttığı ve kanserle mücadele eden hücreleri aktive ederek bağışıklık işlevini sağladığı ve habis hücrelerin yayılmasını önlemeye yardımcı olduğu bulunmuştur.

Gıda ve Besin Desteği Tavsiyesi

Melatonin; bir hormon olmasına rağmen bir besin desteği olarak satılır. Zaman farkından doğan uyku düzensizliği için tavsiye edilen varış yerinde uyuyacağınız zamandan yarım saat önce dil altında eriyen mg.dir (dil altı biçimi).

Uykusuzluk için uyku zamanı öncesi 1-5 mg. tavsiye edilir. (1 mg. ile başlayın ve eğer ihtiyaç duyarsanız artırın. 5 ‘i aşmayın.)

Genel bir yaşlanma önleyici destek olarak yatma zamanı öncesi 0.5-1 mg. (dil altı biçimi) tavsiye edilir.

Eğer gece yarısı atıştırma alışkanlığınız varsa melatonin üretimini de artırabilecek muz iyi bir seçimdir....

haber kaynağı: 724saglik.org/beslenme-ve-diyet

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın