Görüş Bildir
Haberler
Üniversiteli Kıza 'Özgecan Tehdidi'nde Minibüs Şoförüne Beraat

etiket Üniversiteli Kıza 'Özgecan Tehdidi'nde Minibüs Şoförüne Beraat

ATKN
22.11.2015 - 16:57 Son Güncelleme: 22.11.2015 - 18:30

Konya'da yaklaşık 8 ay önce tartıştığı üniversite öğrencisi kadına, 'İkinci bir Özgecan olayı neden yaşanmasın' dediği iddia edilen minibüs şoförü, tehdit suçundan delil yetersizliğiyle beraat etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi R.U., geçen 27 Mart'ta saat 14:40'ta dersten çıkıp, Alaeddin Keykubat Kampüsü içindeki durakta bir süre tramvayın gelmesini bekledi. 

Tramvayın gelmemesi üzerine R.U., kampüs içinden geçen bir minibüsü durdurup bindi. Minibüs şoförü E.A.D., şehir içine gitmediğini ancak giden minibüse aktarma yapabileceğini söyledi. Minibüs, kampüs içinde bir süre gittikten sonra içinde bulunan 2-3 yolcu da indi. İçindeki yolcular indikten sonra iddiaya göre minibüs, güzergâh dışına çıkıp yine kampüs içindeki Ziraat Fakültesi'nin arkasında bulunan ağaçlık alanın olduğu caddeye döndü. Bunun üzerine telaşlanan R.U., iddiaya göre şoför E.A.D.'ye nereye gittiğini sorup, inmek istediğini söyledi. İddiaya göre şoför E.A.D., genç kıza nerede okuduğunu, nereli olduğunu ve nerede yaşadığını sordu.

'İkinci bir Özgecan olayı neden yaşanmasın?'

Genç kadın şoföre tekrar, 'Neden ormanlık alana gidiyorsunuz?' diye sorunca iddiaya göre şoför E.A.D., aynaya bakarak, geçen Şubat ayında Mersin'de bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı kast ederek, 'İkinci bir Özgecan olayı neden yaşanmasın?' dedi.

R.U. bunun üzerine bağırarak inmek istediğini söyledi. R.U.'nun telefonunun çalması üzerine şoför, minibüsü durdurdu. R.U. da hızla minibüsten indi. Minibüsten indikten sonra şoförün kendisini aynadan gözetlemeye devam ettiğini öne süren R.U., polise haber verdi. Genç kadının şikayeti üzerine polis, kampüs içerisindeki MOBESE kameralarından minibüsün plakasını tespit ederek E.A.D.'yi minibüs durağında gözaltına aldı. R.U. tarafından polis merkezinde teşhis edilen E.A.D., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İşine son verildi

İşine son verildi

İşine son verilen E.A.D., 'kişiyi hürriyetten yoksun bırakma' ve 'tehdit' suçlamalarıyla 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanmaya başlandı.

Mahkemede görülen ilk duruşmada tutuksuz yargılanan şoför E.A.D., müşteri olarak minibüse aldığı R.U.’nun tedirgin olduğunu görerek sakinleştirmek için konuştuğunu ile sürdü ve 'Özgecan cinayeti gibi olmaz, merak etme' gibi sözler söylediğini belirtti. R.U.'nun ineceği yer kısa mesafede olduğu için de güzergâh dışına çıktığını belirtti.

Bilirkişi heyeti 'güzergâh dışı' dedi

Konya 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi, trafik bilirkişilerinden olay yerinin minibüs güzergâhı olup olmadığının tespit edilmesi için keşif yapılmasını istedi. Bilirkişi heyeti mahkemeye sunduğu raporda, minibüs sürücüsü E.A.D.,’nin olayın yaşandığı sırada güzergâh dışında olduğunu bildirdi.

Delil yetersizliğinden beraat

Delil yetersizliğinden beraat
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahkeme, geçen 12 Kasım tarihinde sonuçlandı. Davaya katılmayan minibüs sürücüsü E.A.D.'ye 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Minibüs şoförü E.A.D., kız öğrenciyi tehdit suçundan ise delil yetersizliğiyle beraat etti.

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı ne demek?

Sanık hakkında kurulan mahkûmiyet hükmünün hukuki bir sonuç doğurmaması demektir. Sanık hakkında belli koşullara uyulursa mahkûmiyet hükmünün ortadan kaldırılması ve düşme kararı verilmesidir. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
528
182
136
7
5
4
0